PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 40 yıl önce pilot köy seçilen köyümüz yıllardır neden gelişmemekte

cnraru
10-02-07, 09:11 AM
evet arkadaşlar böyle bir konuyu açma gereği duydum çünkü seneler önce pilot köy seçilen kestanelik o yıllarda hızla gelişmekteydi ama 90'lı yılların başından itibaren köyümüz yerinde saydı ve çevremizdeki bir iki köy bizden dahada çok gelişti nedenleri nedir?
sorumlular sizce kimdir?

bence çok önemli bi konu hepinizin yorumlarını bekliyorum

Reis
10-02-07, 11:40 AM
Bravo CANKA

İşte forumlarda böyle konuşar olmalı Fener GS BJK geyikleri olacağına bunların olması laım.

Neden gelişmediğine gelince yanlış yönetilmekle başlayabiliriz.

Bizi örnek alan köyler bugün bizi geçmiş ve geçmeye devam etmektedir.

Yetkili abilerimizden biraz daha özveri bekliyoruz boş vaatlerle bizi oyalamanın anlamı yok.İcraat yaparak bunu göstermeliler.

Köyümüzdeki esnafın hali içler acısı köyde hiç bir sosyal faaliyet yok.sabah işe akşam kahveye ve bu böyle gelip gidiyor.

Herkes sahip çıkarsa köyümüz o eski şaşaalı günlerine döner ama dediğim gibi bizlerde buna katkı sağlamamız lazım.

Seçim günü oy kullanmakla olmuyor.Kullandığın oyu takip edeceksin.

Ali AKINCI
10-02-07, 11:54 PM
Merhaba ,

BJK - FB - GS gibi konuları tartışacak o kadar cok form varki ,bu konuların köyümüz ile hic bir ilgisi yok , gelin hep birlikte hepimizi ilgilendiren bu tür gerçekci konularıda tartısalım.

Ben ilkokul dan sonra köyden ayrıldım ama son yıllarda seyrekte olsa ,köyümüzü ve dostlarımı ziyaret etmeye ve köyümden kopmamaya çalışıyorum, yinede köyün ve köyümüz insanının son durumunu sizler benden cok daha iyi biliyorsunuz.Ben biraz bizim zamanımızdan bahs edeyim diyorum belki kıyaslayıp neden ilerliyemediğimiz konusunda bir fikir verir.

Yaşıtlarım ve abilerim olan Nejdet Abi , Yener , Mustafa , Muharem Abi ve Mustafa Davran abim bileceklerdir ;

* Bizim zamanımızda abilerimiz büyüklerimiz hep tahsilli idi , aileler her cocugunu okutamasada genelde bir iki tanesini el birliği ile okuturdu ( genelde en kücük kardesler bu şansa sahip oluyorlardı ) dikkat edin bizim ve bizden bir önceki jenerasyonda ne kadar cok ögretmen , mühendis hatta doktor vardı , diger köylerden bu konuda o kadar ileriydik şimdi bu durum nasıl inanının bilmiyorum ??

* Köyümüzde birlik beraberlik vardı en basiti köydeki maclar zaten kapalı gişeyken deplasmanlara ,turnuvalara bile otobüslerle konvoylarla gidilirdi , Hüseyin abiler tüm saz takımını getirir hep birlikte calıp söyleyip mac seyrederdik.
İyi bir örnek degil biliyorum ama gerekirse hep birlikte kavga edilir köye dönülürdü bu konuda da cevre köyler bizden cekinirdi çünkü bizde birlik vardı
( Büyükcekmece taraftar ve oyuncuları ile yapılan çekişmeli serbest - greko romen müsabakadan sonra uzun süre Cekmece de Catalca otobüslerinin dururulup icinde Kestanelikli arandıgını bilirim ) , şimdi durum aynımı ?

Belki bu site ve benzeri etkinlikler bizleride bir araya getirmeye yardımcı olur ,
aynı köyün insanları olarak birbirimize destek oluruz , yardımcı oluruz bakın Anadolu dan gelenler birbirine nasıl destek oluyorlar bizde hayran hayran seyrediyoruz ama hic örnek almıyoruz.

Reis
13-02-07, 05:20 PM
DoĞru Dİyon Abİde.....
Şİmdİ Nerde MaÇlara OtobÜslerle Konvoy Halİnde Gelecekler....
Onlar Harbİ Çok GeÇmİŞte Kaldi.birak Konvoyu 10 KİŞİ İzlesİn Yeter Dİyorum Abİ.
Bu İlgİsİzlİk Benİ ÜzÜyor Zaten Mİllet Kahvede Oyun Oynamayi Tercİh Edİyor.herkes Bİrlİk Olup Gelse MaÇlara Oynayan Adamda Kendİnİ Kanitlamak İsteyecek Ama Malesef DedİĞİm Gİbİ İzlemeye Gelenler 10 U GeÇmez.

Bellİ BaŞli Taraftarlarimiz Vardir Onlarda Bİzİ YaĞmur Çamur Demez Yanliz Birakmaz
Özellİkle Erkan Çam Her Zaman Yanimizdadiz.bİzİ Destekler Gerekİrse Tek BaŞina Kavga Da Eder......bu Sira Zaten Tİnercİlerle BaŞi Belada :):):):)

ferhat çalım
14-02-07, 08:53 PM
hakkatten bu fb gs bjk sohpetlerini bir kenara bırakalım köyümüz için ne yapabiliriz geçen gün görüştüğümüz arkadaşlarla konuştuk hep hayalimdir mehteran takımını tekrardan kurabilmek bu konuda üzerimize ne düşüyorsa tüm kestanelikliler olarak destek verelim saygılarımla

cnraru
06-03-07, 12:41 PM
sevgili büyüklerim bu konu hakkında sizlerin daha çok görüş bildirmesini bekliyorum bu konu bence çok önemli

şentürk
04-04-07, 12:31 PM
evet çocuklar çok iyi bir mevzuya değindiniz 1982 yılına dek kestanelikte doğmuş, yetişmiş biri olarak şunu hatırlıyorum ki o zaman imkanlar daha kısıtlı olduğu halde kadınlara kurslar düzenlenir sergiler açılır konservecilik,biçki dikiş nakış çeşitli dallarda sonunda sergiler olurdu bu sergiyi açmak için valilik ,kaymakamlık gelirdi partiler kadın kolları ve gençlik kolları ayrı faaliyetlerde bulunurdu , köyümüzün muhtarı çalışıyordu demekki hep ileriyi görmeye çalışırdı .köye kooperatif kurdular ilerlemek için hani nerde sadece adı var,önce Sadık Serbest,herkes tarafından sevilir sayılırdı,sonra sırasında şaşırabilirim Ziya İnanç ,SüleymanŞENTÜRK, Cemal Gök,bu büyüklerimiz çok çalıştılar ,kendileri için değil köyleri için çok çalıştılar ilerlesin ,büyüsün diye ama şimdi bayrak sizde ,sizin elinizde daha çok imkan ,teknoloji ,vs.var hepinizin belli seviyelerde tahsili var sizler yani gençler çok daha fazlasını yapıp köyümüzü yalnız spor la değil kültürüyle, folkloruyla tanıtabilirsiniz haydi gençlere bekliyoruz herkes iş başına . yanlış anlaşılmasın yukrıda saydığım büyüklerimiz sadece kooperatif için çalışan hatırlayabildğim büyüklerimizdir, başka dallarda çalışan büyüklerimiz e de eski öğretmenlerimize de yani örnek vereyim Hüseyin Uzun hem okulda hem köy işlerinde büyük fedakarlıklarla çalişan bir kişi şimdi soruyorum size ben orda olmadığımdan dolayı görmediğimden dolayı Hüseyin ,
Muammer,Hasan öğretmenlerimiz gibi hem okulda hem köy işlerinde çalışan fedakarlık yapan öğretmenlerimiz varmı *? hayat şartı zor deyip herkes bir kenara çekiliyordur inşallah yanılmış olurum.yani sorumlusu siz gençler siniz çok çalışmalısınız

BarShQuLer
23-04-07, 03:00 PM
evet köyü 90lı yılları bilmem ama bir zamanlar festivaller olurdu hepsini hatırlarım. Nerde o festivaller. Köyden giden bizler köye geldiğimiz zaman kahvede batak pişti başka birşey yok. E malum birazda şehir hayatına alıştık. Gerçekten kötü oluyor köyde hiçbir aktivite olmaması. Ve köye gelesi gelmiyor insanın. Nede olsa köyümüz tanıdıklarımız var zamanla geliyoruz..

Oya aydoğan bile gelmiş resim çekilmiştik hehe :) :p eski günler güzeldi..

çakir çakir
02-07-07, 12:16 PM
Bravo CANKA

İşte forumlarda böyle konuşar olmalı Fener GS BJK geyikleri olacağına bunların olması laım.

Neden gelişmediğine gelince yanlış yönetilmekle başlayabiliriz.

Bizi örnek alan köyler bugün bizi geçmiş ve geçmeye devam etmektedir.

Yetkili abilerimizden biraz daha özveri bekliyoruz boş vaatlerle bizi oyalamanın anlamı yok.İcraat yaparak bunu göstermeliler.

Köyümüzdeki esnafın hali içler acısı köyde hiç bir sosyal faaliyet yok.sabah işe akşam kahveye ve bu böyle gelip gidiyor.

Herkes sahip çıkarsa köyümüz o eski şaşaalı günlerine döner ama dediğim gibi bizlerde buna katkı sağlamamız lazım.

Seçim günü oy kullanmakla olmuyor.Kullandığın oyu takip edeceksin.

boş vakitlerini kahvelerde değerlendirmek tercih meselesi tıpkı seçim zamanı istediğiniz kişiye oy kullanabildiğiniz gibi!! köyümüzü ben en fazla yaşım gereği 10 sene öncesiyle kıyaslayabilirim ve aradaki ucurumda görmk hiç zor değil(söz konusu gelişmekse!)eğer tek derdiniz eğlenceyse bu idari amirim yapabileceği bir şey değil takdir edrsiniz ki!!!köyümüz başarısını köyümüz haricinde herkes takdir ediyor esas insanları bu konuda bilgilendirmek lazım

ruku
05-09-07, 01:11 PM
Konuya Gereken İlgİ Ve Hassasİyetİ GÖsteren Herkeze TeŞekkÜr Edİyorum Ama GelİŞmememİzden Şİkayet Edİyoruz Ama Bİzler Bunun İÇİn Neler Yapiyoruz KÖyÜmÜzde Sosyal Aktİvİteler Yok Dİyoruz Ama Olmasi İÇİn Neler Yapiyoruz Yada Yapilmasi İÇİn MÜcedele Edenlere Ne Kadar Destek Verİyoruz Bence SaĞi Solu SuÇlamak ÇÖzÜm DeĞİl Bİr Sene İÇİnde 2 Veya 3 Defa Toplanti Oldu Sosyal Bakimdan KÖye Neler Verebİlİrİz Dİye Ama Ben O Toplantilarda ŞİkayetÇİ Olanlarin HİÇbİrİnİ GÖremedİm Demekkİ Bİzlerde BİrŞeylerİn GelİŞmesİnİ İstemİyoruz

Nejdet CAN
05-09-07, 02:47 PM
Mesele eleştirmek değil çözüm üretmek.Neler yapabiliriz onları konuşalım.Bu konuda hepimize görevler düşüyor çünkü bizler Kestanelik köyünün bir parçasıyız ve Kestanelikli olmak bize gurur veriyorsa aynı zamanda sorumluluklarda getiriyor.Köyümüzde sanırım derneğimizde kuruldu bu konudada hassas davranırsak belki dernek etrafında sorunlarımızı ve yapabileceğimiz faydalı faaliyetlerimizi gözden geçirebiliriz.

Mustafa SERBES
05-09-07, 09:27 PM
Eveet ruku kardeş bu konuyu tekrar cnlandırdığın için saol. ne zamandır buraya birşeyler yazayım diyordum. Ben epey düşündüm bu konuyu. Kendimce bir takım tespitler de yapmadım deil. Sonuçta sitemize girip yazı yazan hatta bu siteden haberi olmayan, köyün şimdiki ve geçmişteki durumunu bilen her köylümüzün bu konuda söyleyeceği, anlatabileceği en az bir cümle vardır benim gibilerin de birden fazla cümlesi.
Sonuçta kestanelik neden bu durumda sorusuna çok güzel, çok çeşiti cevaplar bulunur ve burada paylaşılır. Fakat örnek köy olan kestanelik ve o dönemler bir daha asla geri gelmez. Bence öncelikle bunu kabullenmeliyiz. Birey olarak ta çok fazla birşey yapabileceğimizi zannetmiyorum. Bu konu köyünü seven bizlerin boyunu epeyce aşar. Böyle derken de hiç bir şey yapmayalım herşey oluruna varır demiyorum.Elbette yapılacak birşeyler olabilir, benim hep çok sevdiğim ve sık sık örneklediğim hacca gitmek için yola çıkan karınca misali" uğrunda ölünecek" kadar olmasa da harcanacak çabaya değecek birşeyler muhakkak birşeyler yapabiliriz. Biraz şaka biraz gerçek ama bunlar aşağıdakiler olabilir, katkısı olanlar listeyi uzatsın
1. Kulübümüze katkı için ali akıncı ve necdet can başta olmak üzere dile getirilen forma hazırlanıp satın alınması, elde edilecek gelirin bir kısmı maliyete bir kısmı kulübe aktarılması,
2. Youtube sitesinin son gözdesi erhan şahin' e yeni bir fenerbahçe forması (roberto carlos) alarak hem erhanı bitlenmekten hem de köyümüzü bir salgından kurtarmak:)
3. Köye geldiğimizde mümkünse köyün benzinliğinden benzin almak.
4. Yine köye gidiyorsak çok fiyat farkı olmayacak ekmek, gazete sigara, algida dondurma vb gıdaları buradan almak.(Babamın favorisi İsmet Mertel:))
5. Köyün berberinde tıraş olmak
6. Köyümüzün medar-ı iftiharı can entegre et tesislerinden(Gürpınar)yada kervan etten (çatalca) daha da olmadı köyümüzün kasaplarından et vb almak.
7. Sevgili Mustafa Baran kardeşimize (crazy Mustafa) kontörsüz, hatsız fakat uzun şarjlı bir cep telefonu almak...
8. Yaz sezonunda köyde şöhretler turnuvası benzeri organizasyon planlamak
evet kısa vadede aklıma gelenler bunlar, listeye ekleme yapacaklar ya da alternatif yorumları bekliyoruz.

senolinanc
05-09-07, 11:01 PM
sorun küreselleşme ve ekonomik birde bizlerin birbirmizi yani akrabalıkları fazla önemli bulmayışımız ve gittikçe küçülen bir yapıya dönüşerek dahada küçülerek eriyen ilişkilerden dolayı kaybolup gitmekte bence daha mantıklı bir açıklaması yok.Bilemiyorum katılırmısınız.
ben burada görüyorum ve yaşıyorum. güneydoğu ve doğu anadolulu arkadaşlarım var inanılmaz bir hemşehrilik bağları var . inanın kıskanmaktan başka bir şey yapamıyorum

Ali AKINCI
06-09-07, 12:07 PM
Hepimiz çeşitli nedenler ve hayat şartlarından dolayı köyden ayrıldık ama görüyorumki hepimizde köy için bir şeyler yapma , birbirimizden kopmama düşüncesi mevcut.

Köyde bir dernek kurulduğunu ben ilk defa bu sayfalardan öğrendim , böyle bir çalışmanın tekrarı halinde katılmayı isterdim eminim bir çogumuz bunu istiyecektir , önemli olan insanlarımızı bir araya getirmek bu kulüp bünyesinde olur , dernek bünyesinde olur hiç önemli değil , önemli olan böyle bir çalışmanın var olması ve dahada önemlisi bunun duyurulabilmesi.

Şöyle toplanıp bir akşam hep birlikte kulup kahvesine gitmek ile bile başlıyabiliriz
ama fikir üretmek yerine bir yerden başlıyalım arkadaşlar .

Mustafa SERBES
11-09-07, 09:34 PM
Peki ali abiii
Ramazan bitimi örneğin bayram namazını köyde kılalım... Pardon duyamadım, uyar mı dediniz dostlar..
namaz sonrası mezarlık ziyareti,sonrası evde kahvaltı, evi olmayanlar sıçan deliğine(yok yok:)
kulüp kahvesinde kulüp başkanı ibrahim mertelin organizasyonunda sabah kahvaltısı. sıcak ekmek, peynir,zeytin ve çay.(ya da zamanımıdır bilmem mustafa üstadın mandıradan taze koyun sütü:)
sonrası yetiştirilebilirse verilmiş forma siparişlerinin hak sahiplerine dağıtılması
ne dersiniz? işte bize fırsat. hadi baaa yapalım şu işi.. allah nasip ederse ramazan bayramı sabahı şu organizasyonu becerelim. tamam formalarla bayram gezmesine gitmek isteyen gitsin:)
evet ben her türlü hazırım.inşallah beceririz.
ya da başka fikri olan varsa ya da bu fikri geliştirecekler varsa buyrun ..

recai
24-09-07, 02:57 PM
Evet Beyler,
Bayram Namazini Koyde Kilmaya Kimler Geliyor!

Ben 93 Yilindan Beri Corluda Oturuyorum. Gecen Seneki Bayramlar Haric Hep Koydeydim. Mustafanin Yazisi Gercekten Guzel. Bizler Gibi Disarida Olanlarin Bir Araya Gelmeleri Icin Bayram Bir Firsat.

Fazla Organizasyona Gerek Yok.

Mezarlik Sonrasi Kulub Kahvesinde Caylar Benden.

Ali AKINCI
25-09-07, 08:54 AM
Selamlar Sevgili Kestanelik Ahalisi ,

Mustafa kardeşimin fikri gerçekten güzel , bir yerden başlamak için fırsat işte ,

kısmetse bende bayram namazına geliyorum ve akabinde çayları yudumluyorum .

Selamlar.

Nejdet CAN
25-09-07, 10:41 AM
Pekala burdan başlamaya bizde varız.Can entegre tesisleri tam kadro 1-Muharrem Can 2-Nejdet Can 3-Yener Can 4-Mustafa Can 5-Gökhan Sağdıç
Bayram namazında camideki ve kahvedeki yerini alacaktır.Katılım ne kadar yüksek olursa o kadar mutlu oluruz.Köydekiler zaten orda biz köy dışında yaşayanlar haydi görelim birbirimizi.

mustafaustad
27-09-07, 12:32 PM
En azından somut bir öneri getirdiği için Mustafa kardeşimi tebrik ediyor, projeyi destekliyorum.

Benden istenen iki şey var; 1- Süt, 2-Katılım. İstanbulda olamayacağım için katılamıyorum üzgünüm, sevindirici olan şu ki süt'ü Aziz bakkaldan alıp, benim hesaba yazdırabilirsiniz. Eeee çorbada bizim de sütümüz bulunsun.

SiBeL
22-11-07, 11:01 PM
evet çocuklar çok iyi bir mevzuya değindiniz 1982 yılına dek kestanelikte doğmuş, yetişmiş biri olarak şunu hatırlıyorum ki o zaman imkanlar daha kısıtlı olduğu halde kadınlara kurslar düzenlenir sergiler açılır konservecilik,biçki dikiş nakış çeşitli dallarda sonunda sergiler olurdu bu sergiyi açmak için valilik ,kaymakamlık gelirdi partiler kadın kolları ve gençlik kolları ayrı faaliyetlerde bulunurdu , köyümüzün muhtarı çalışıyordu demekki hep ileriyi görmeye çalışırdı .köye kooperatif kurdular ilerlemek için hani nerde sadece adı var,önce Sadık Serbest,herkes tarafından sevilir sayılırdı,sonra sırasında şaşırabilirim Ziya İnanç ,SüleymanŞENTÜRK, Cemal Gök,bu büyüklerimiz çok çalıştılar ,kendileri için değil köyleri için çok çalıştılar ilerlesin ,büyüsün diye ama şimdi bayrak sizde ,sizin elinizde daha çok imkan ,teknoloji ,vs.var hepinizin belli seviyelerde tahsili var sizler yani gençler çok daha fazlasını yapıp köyümüzü yalnız spor la değil kültürüyle, folkloruyla tanıtabilirsiniz haydi gençlere bekliyoruz herkes iş başına . yanlış anlaşılmasın yukrıda saydığım büyüklerimiz sadece kooperatif için çalışan hatırlayabildğim büyüklerimizdir, başka dallarda çalışan büyüklerimiz e de eski öğretmenlerimize de yani örnek vereyim Hüseyin Uzun hem okulda hem köy işlerinde büyük fedakarlıklarla çalişan bir kişi şimdi soruyorum size ben orda olmadığımdan dolayı görmediğimden dolayı Hüseyin ,
Muammer,Hasan öğretmenlerimiz gibi hem okulda hem köy işlerinde çalışan fedakarlık yapan öğretmenlerimiz varmı *? hayat şartı zor deyip herkes bir kenara çekiliyordur inşallah yanılmış olurum.yani sorumlusu siz gençler siniz çok çalışmalısınız

İnsan böyle bir forumda aile büyüklerinden bahsedilince, helede sizin gibi güzel sözlerle bahseden olunca...inanılmaz bir haz duyuyor galiba...Günlerdir foruma üyeyim, bu yazınızı ancak şimdi, halamın haber vermesiyel okuyabildim....Daha önce farketmediğime de üzüldüm.

Rahmetli dedemin siyaset hayatında aktif olduğu dönemlerde çok küçük yaşlarda, belki de hayatta olmadığım için çok fazla hatırlamıyorum ama hepimizin evlerinin baş köşesinde onun Süleyman Demirelle çekilmiş boy boy fotografları bulunur ve ben onlara bakıp hep gurur duyarım.Celal Bayar ın ,Adnan Menderes in imzaladığı parti kimlik kartları ailemiz için çok degerli hatıralardır.

Siyasette aktif olduğu yıllarda köye hizmet etmekle birlikte, bireysel olarak da, ehliyet almaktan, evine telefon bağlatmaya, işe yerleştirmekten, okul işlerini halletmeye emeği olmayan yok gibidir.

Takdir edilmek.......hayatta bir insana verilebilecek en büyük ödül...Keşke hayatta olsaydı da, sizin takdirlerinizden haberdar olabilseydi...

Tanıdığım en iyi baba, en iyi eş ve en iyi dede......Benim dedem olduğun için çok mutluyum...keşke seninle geçirecek biraz daha zamanım olabilseydi....

Ve yukarıda ondan bahsederek bana da onu bu platformda anma fırsatı verdiğiniz için Recai Şentürk e ailem adına sonsuz teşekkürler.....

Sibel SERBES ERTÜZÜN

Zümrüt Serbes Bozdağ
23-11-07, 12:16 AM
İnsan böyle bir forumda aile büyüklerinden bahsedilince, helede sizin gibi güzel sözlerle bahseden olunca...inanılmaz bir haz duyuyor galiba...Günlerdir foruma üyeyim, bu yazınızı ancak şimdi, halamın haber vermesiyel okuyabildim....Daha önce farketmediğime de üzüldüm.

Rahmetli dedemin siyaset hayatında aktif olduğu dönemlerde çok küçük yaşlarda, belki de hayatta olmadığım için çok fazla hatırlamıyorum ama hepimizin evlerinin baş köşesinde onun Süleyman Demirelle çekilmiş boy boy fotografları bulunur ve ben onlara bakıp hep gurur duyarım.Celal Bayar ın ,Adnan Menderes in imzaladığı parti kimlik kartları ailemiz için çok degerli hatıralardır.

Siyasette aktif olduğu yıllarda köye hizmet etmekle birlikte, bireysel olarak da, ehliyet almaktan, evine telefon bağlatmaya, işe yerleştirmekten, okul işlerini halletmeye emeği olmayan yok gibidir.

Takdir edilmek.......hayatta bir insana verilebilecek en büyük ödül...Keşke hayatta olsaydı da, sizin takdirlerinizden haberdar olabilseydi...

Tanıdığım en iyi baba, en iyi eş ve en iyi dede......Benim dedem olduğun için çok mutluyum...keşke seninle geçirecek biraz daha zamanım olabilseydi....

Ve yukarıda ondan bahsederek bana da onu bu platformda anma fırsatı verdiğiniz için Recai Şentürk e ailem adına sonsuz teşekkürler.....

Sibel SERBES ERTÜZÜN
evet recai köyün neden ilerlemediği konusun da serzenişte bulunanların yaşı çok genç hatırlamıyorlardı tabi ki ama senin biliyor olman ve bunu dile getirmen bizi çok duygulandırdı. yeğenimin de dediği gibi köye çok şey kazandırdı babam .şu anda ekmeğini hala yiyen çok insan var. ve babacığım kendini köyüne ve köy insanlarına adamıştı adeta . onlar için bişeyler yapmak onu fazlasıyla mutlu etmiştir hep.siyasetin içinde olduğu yıllar babamı çok fazla göremezdim. çünkü hep ankaradaydı ve şu yada bu öğretmenin tayinini köyüne yakın yerlere çıkarmakla yada herhangi birini devlet işine sokmakla meşguldü. o yıllar babamı o kadar az görürdüm ki hatta kızardım bile neden onlar için hep uzaklarda olmasına. ama buna rağmen çok ilgili bir babaydı bize hep iyi şeyler öğrettidoğru olmayı, dürüst olmayı, insanları sevmeyi ve onlara yardımcı olmayı...recai çok teşekkür ediyorum sanababamı hatırladığın ve hatırlattığın için zümrüt serbes bozdağ