Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni sezon hayırlı ugurlu olsun
Ali AKINCI
15-03-07, 03:17 PM
Selamlar sevgili Hemşerilerim ,
malum bu hafta sonu sezon baslıyor , ilk yarışta tahmin yürütmek cok zor ama
ben tahmini sıralamamı şu şekilde iletiyorum :
1. Massa
2. Raikonen
3. Alonso
( büyük ustanın vedasından sonra takım tutmadan bu sıralamayı yaptıgımı belirteyim ).
Dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri olan Formula 1, bu hafta sonu yapılacak olan Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak.
16.03.2007
11 takım, 22 pilot
Yaklaşık 5 aylık bir aranın ardından, dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1, kapılarını Avustralya’nın Melbourne kentinde düzenlenecek olan ilk yarışla açacak. 11 takım ve 22 pilotun yarışacağı bu heyecan verici organizasyon, bu kez önemli bir ismin eksikliğini çekecek. Formula 1’de 7 kez Dünya Şampiyonu olan Ferrari’nin efsane Alman pilotu Michael Schumacher bulunmayacak. Bunun F1 için anlamı şu: Bir çağ kapanıyor, yeni bir çağ açılıyor.
Büyük yarış 05.00’te
Üst üste 2. şampiyonluğunu yaşayan İspanyol pilot Fernando Alonso, McLaren Mercedes’in yolunu tutarken, Finli pilot Kimi Raikkonen ise Ferrari’de Schumacher’in yerini dolduracak. Renault, Alonso’dan boşalan koltuğa Heikki Kovalainen’i getirirken, onun en büyük yardımcısı tecrübeli Fisichella’a olacak. Sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix’si sıralama turları cumayı cumartesine bağlayan gece 04.50’de, büyük yarış ise cumartesiyi pazar’a bağlayan gece 05.00’te başlayacak.
2007 yarış takvimi
Avustralya-Melbourne 18 Mart 05:00
Malezya-Kuala Lumpur 8 Nisan 09:00
Bahreyn-Manama 15 Nisan 13:30
İspanya-Barcelona 13 Mayıs 15:30
Monaco-Monte Carlo 27 Mayıs 15:00
Kanada-Montreal 10 Haziran 20:00
ABD-Indianapolis 17 Haziran 20:00
Fransa-Magny-Cours 1 Temmuz 15:00
İngiltere-Silverstone 8 Temmuz 15:00
Almanya-Nurburgring 22 Temmuz 15:00
Macaristan-Budapeşte 5 Ağustos 15:00
TÜRKİYE-İSTANBUL 26 Ağustos 15:00
İtalya-Monza 9 Eylül 15:00
Belçika-Spa 16 Eylül 15:00
Japonya-Fuji 30 Eylül 07:30
Çin-Şangay 7 Ekim 09:00
Brezilya-Sao Paulo 21 Ekim 19:00
Takımlar
Mclaren Mercedes
Ülke: Almanya
Pilotlar: Fernando Alonso, Lewis Hamilton
Motor: Mercedes-Benz Fo 108t
T.Puan: 3249.5
Renault
Ülke: Fransa
Pilotlar: Giancarlo Fisichella, Heikki Kovalainen
Motor: Rs27
T.Puan: 643
Ferrari
Ülke: İtalya
Pilotlar:
Felipe Massa, Kimi Raikkonen
Motor: Ferrari 057
T.Puan: 4550.8
Honda
Ülke: İngiltere
Pilotlar: Jenson Button, Rubens Barrichello
Motor: Ra807e
T.Puan: 86
BMW-Sauber
Ülke: İsviçre
Pilotlar: Nick Heidfeld, Robert Kubica
Motor: Bmw P86/7
T.Puan: 36
Toyota
Ülke: Almanya
Pilotlar: Ralf Schumacher, Jarno Trulli
Motor: Rvx-07
T.Puan: 150
Red Bull
Pilotlar: David Coulthard, Mark Webber
Motor: Renault Rs27
T.Puan: 50
Willıams
Pilotlar: Nico Rosberg, Alex Wurz
Motor: Toyota Rvx-07
T.Puan: 2501.5
Toro Rosso
Ülke: İtalya
Pilotlar: Vitantonio Liuzzi, Scott Speed
T.Puan: 1
Spyker
Pilotlar: Christijan Albers, Adrian Sutil
T.Puan: -
Süper Aguri
Pilotlar: Takuma Sato, Anthony Davidson
Motor: Honda Ra807e
T.Puan: -
Duyduk duymadık demeyin!
Ferrari’de danışmanlık görevini üstlenen Michael Schumacher, Avustralya Grand Prix’sini İsviçre’deki evinden takip edecek.
İtalyan ekibi Ferrari’nin başarısında büyük pay sahibi olan eski takım direktörü Ross Brawn, “Ferrari, Schumacher olmadan da başarılı olacak” dedi.
Bu sezon Formula 1’de yarışacak olan pilotlar içinde, Almanya 4 pilotla başı çekiyor. 3’er İngiliz ve İtalyan, 2’şer de Brezilyalı pilot, Alman sürücüleri takip ediyor.
22 pilot içinde en genci Rosberg, en yaşlısı Coultard, en kısası Davidson ve en uzunu ise Wurz.
Fernando Alonso, bu sezonda şampiyon olması halinde iki farklı takımda bu sevinci yaşayan 4. pilot olacak.
Formula 1’in ilk siyahi pilotu olan Lewis Hamilton, Adrian Sutil ve Heikki Kovalainen ilk kez bu arenada boy gösterecekler.
Emekli olan Michael Schumacher’in yanı sıra, iki tecrübeli pilot Jacques Villeneuve ve Juan Pablo Montaya’da Formula 1’de yer almayacak.
2007 sezonunda Torro Rosso ve Spyker takımları, Ferrari 057 motoruyla pistlerde boy gösterecekler.
Formula 1’in patronu 76 yaşındaki Bernie Ecclestone, 3,6 milyar dolarlık servetiye dünyanın en zenginleri listesinde ilk 250 içinde.
Ecclestone 2008 yılında yarışı birinci bitirenin daha çok puan almasını istediğini söyledi. Formula 1’de birinci 10, ikinci 8 ve üçüncü 6 puan alıyor.
Belçika Grand Prix’si 2007 sezonunda yeniden yarış takvimine alındı.
CNN Türk’ü kaçırmayın
Formula 1 Dünya Şampiyonası geçen sezonda olduğu gibi bu yıl da CNN Türk ekranlarında olacak. Sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix’si sıralama turları yarın sabah 04.50’den itibaren yayınlanacak. Yarın saat 14:15’te Pit Stop programı ekrana gelecek. Ve heyecanla beklediğimiz Formula 1 Avustralya Grand Prix’si ise pazar sabahı saat 05.00’ten itibaren CNN Türk ekranlarında yarış severlerle buluşacak.
F1 Şampiyonları
1950 Nino Farina
1951 J.Manuel Fangio
1952 Alberto Ascari
1953 Alberto Ascari
1954 J.Manuel Fangios
1955 J.Manuel Fangio
1956 J.Manuel Fangio
1957 J.Manuel Fangio
1958 Mike Hawthorn
1959 Jack Brabham
1960 Jack Brabham
1961 Phil Hill
1962 Graham Hill
1963 Jim Clark
1964 John Surtees
1965 Jim Clark
1966 Jack Brabham
1967 Denny Hulme
1968 Graham Hill
1969 Jackie Stewart
1970 Jochen Rindt
1971 Jackie Stewart
1972 Emerson Fittipaldi
1973 Jackie Stewart
1974 Emerson Fittipaldi
1975 Niki Lauda
1976 James Hunt
1977 Niki Lauda
1978 Mario Andretti
1979 Jody Scheckter
1980 Alan Jones
1981 Nelson Piquet
1982 Keke Rosberg
1983 Nelson Piquet
1984 Niki Lauda
1985 Alain Prost
1986 Alain Prost
1987 Nelson Piquet
1988 Ayrton Senna
1989 Alain Prost
1990 Ayrton Senna
1991 Ayrton Senna
1992 Nigel Mansell
1993 Alain Prost
1994 Michael Schumacher
1995 Michael Schumacher
1996 Damon Hill
1997 Jacques Villeneuve
1998 Mika Häkkinen
1999 Mika Häkkinen
2000 Michael Schumacher
2001 Michael Schumacher
2002 Michael Schumacher
2003 Michael Schumacher
2004 Michael Schumacher
2005 Fernando Alonso
2006 Fernando Alonso
Ali AKINCI
16-03-07, 07:58 AM
Gokcay Gümnaydın ,
hanii ilk yarısın sonucu ile ilgili bir tahmin yapmamışsın ? Gökhan ve Mustafa kardesim ile birlikte diger F1 cilerden de skor tahmini bekliyorum .
Selamlar.
Ali AKINCI
16-03-07, 08:30 AM
Selamlar sayın F1 ci hemşerilerim ,
Avustralya sansarından aldığımız ilk duyumları iletiyorum , dün gece gerçekleşsen serbest antremanlarda en iyi zaman Ferrari den Masa ve daha sonra Raikonnen in , 3. Mercedes ten Hamilton gecen senin şampiyonu
kıl Alonso ise hak ettiği yer olan 7. sırada antremanları tamamlamış .
Ferrari den sonnra en formda takım BMW ve Renault olarak görülmüş , hadi hayırlısı.
Mustafa SERBES
16-03-07, 11:15 PM
Yarışlar zevkli geçer. Kimi ile fernando bu konuda en büyük favorim. Yani adrenalini yükseltebilecek yarışlara gebe olur bu sene diyorum. Massaya gelince kiminin direksiyonunu taşır baaaabiii:)
Gokcay Gümnaydın ,
hanii ilk yarısın sonucu ile ilgili bir tahmin yapmamışsın ? Gökhan ve Mustafa kardesim ile birlikte diger F1 cilerden de skor tahmini bekliyorum .
Selamlar.
Ali abi mesajını şimdi gördüm ama eğer tahmin yapsaydım ilk yarışı Kimi R. kazanır söylerdim , şimdi canlı canlı yarışı izledim ve yarış öncesi tahminim doğru çıktı ve İlk sırayı Kimi R. kazandı.
Ben şimdiden söyliyim genel sezonda da Kimi , Alonso ,Massa ve belki 1 sürücü daha arasında ( tahmin edemiyorum kim olduğuna ) arasında çekişmeli geçecek. Ama ilk yarış güzeldi ÖZELMİŞİM valla ...
Ali AKINCI
18-03-07, 10:04 PM
yaa kardeşler sabah saat 04:45 e saati kurdum kalktım start ı seyrettim
5 turda kapattım yattım ve sonucu sonra tv den ögrendim .
Olmadı be kardeşler valla havaya giremedim kimseyi tutmuyorum yaaa , usta mız yok yaa böyle hedefsiz kalmış gibi oldum ama şunu konuda ısrarlıyım eger motor değiştirmese Massa yarışı alırdı.
Nejdet CAN
19-03-07, 08:11 AM
Sezonunuz hayırlı olsun.Benim gibi bu işlerden anlamayan biri bile sizlerin sayesinde(Mustafa Serbes,Ali Akıncı ve Gökçay Gök) Formula yı takip etmeye başladı.Ben çok anlamam ama yinede tahmin edeyim bence ilk sırayı Alonso alır.Onu Raikonen den başkası zorlayamaz diyorum.Bilmeyen biri için fazla iddialı oldu galiba.Neyse dedim ya yalnızca bir tahmin bu.Güzel yarışlar diliyorum.Birde sizlerden bu köşede güzel yorumlarınızı bekliyorum.Yorumlarınız olmazsa bu yarışın keyfi olmaz benim için.
Gökhan Sağdıç
21-03-07, 08:02 AM
Yeni sezon hayırlı uğurlu alonsolu olsun...Ne yazıkki ilk yarışı izleyemedim Ferrrinin adı yetiyor ağa ilk yarışı kimi raikonen götürmüş...Ama 2.yarışma (ÖNÜMÜZDEKİ) bizim Mercedes-McLaren-ALONSO- birinci olacak can kasap olarak inanıyoruz....
Mustafa SERBES
21-03-07, 06:22 PM
Gökhancığım,
yazdıklarının bir de türkçe tercümesini de yazsan iyi olacak..:)
"Ne yazıkki ilk yarışı izleyemedim ama ferrarinin markası yetiyor massa almış 2 yarış bizim(ALONSO) olacak.." cümlesi ya da paragrafının türkçe mealini de dip not olarak versen sevindirik olacağım:)
hayır ferraninin markasına kadar anladım ama massanın bişey aldığı yok:) alsa alsa babayı almıştır bu yarışta.:) 6ncı olan adam ne alır başka:)
2 yarış bizim olacaktan kasıt ikinci yarış mı sizin olacak yoksa 2 yarış üst üste alır ondan sonra ali abimle inönüde kartalın maçına gideriz mi demek istedin:)şşşş aliaaabeeemm.uçardınız baaabi
Gökhan Sağdıç
21-03-07, 08:48 PM
Ağbi karizmayı çizdirdik aklımda öyle kalmış:)Avatarda gözlük varda bari sizden başka tanıyan yok:D:D:D:D
Ali AKINCI
22-03-07, 09:14 AM
Öncelikle canım kardeşim Gökhan a adete inci dizer kelimelere döktüğü bu paylaşısından dolayı teşekkür ediyorum.Orj.metinde ( sanırım daha sonra biraz değiştirilmiş ) yanlış anlamalara neden olabilecek bir takım yorum farklılıkları olsada bunu ilk yarışın vermiş olduğu heycan a bağlamak istiyorum ama adam yarışıda seyretmemişki nerden heycan olacak , Gökhan yapma böyle şeyler malzeme verme şu ada... neyse .
Massa nın bu yarışta almış olduğu ödül hepimizin malumu ama 20. sıradan gelip
yarışı 6. bitiren birini yinede taktir etmeliyiz ( schumimim olsa en 2. bititirdi ya neyse bir daha gelmez böyle adam ) .
Gökhan ımla kısmet olursa cok anlamlı bir maca gitmeyi planlıyorum daha öncede belirttiğim gibi orada poster tadında resimler cekilip bu sayfalarda sizlere sunacagız ama bu son gelişmelerden sonra bununla da yetinmeyip Mustafa Serbes kardeşimize maniler yazıp başarabilirsek '' yeni beste , yeni beste '' ayağına yatarak Çarşı grubuna da söyletemeye çalışacagız , gelişmeleri buradan takip edebilirisiniz '' ÇARŞI Mustafa ya da kıl oluyor ''
Mustafa SERBES
22-03-07, 07:49 PM
gökhan kardeşim ne karizma çizildi ne de kıymetinde eksilme oldu. ama ali abemin dediği gibi malzeme gördümmü işlemekten keyf alırım. Yoksa karizmana halel gelmesini istemem en önce ben karşı çıkarım. bak ali abemin karizmasın da bize emanet kimseye laf ettirmem.neymiş seni maça getirmemişmiş.. olsun elbet bir gün gidersiniz ne var bunda.
neymiş yeni beste yeni beste .. peki bu eski beste olmaz mı " ali gökhanı maçlara getir" orjinali nouma takımı discoya getir bestesi olup sadece güfte değişikliği yapılacak.
bjk taraftarı hem bu besteyi çok sever hem de antrenmanlı olduğu için koro halinde ve yeni stat akustiğinde yine bir desibel rekoru da kırılabilir:)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.