Orijinalini görmek için tıklayınız : Formula 1 sezon sonuçları ( yarış sonucu )
Sıra Araba No
1 6 Kimi Räikkönen Ferrari Winner
2 1 Fernando Alonso McLaren-Mercedes +7.2 secs
3 2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes +18.5 secs
4 9 Nick Heidfeld BMW +38.7 secs
5 3 Giancarlo Fisichella Renault +66.4 secs
6 5 Felipe Massa Ferrari +66.8 secs
7 16 Nico Rosberg Williams-Toyota +1 Lap
8 11 Ralf Schumacher Toyota +1 Lap
9 12 Jarno Trulli Toyota +1 Lap
10 4 Heikki Kovalainen Renault +1 Lap
11 8 Rubens Barrichello Honda +1 Lap
12 22 Takuma Sato Super Aguri-Honda +1 Lap
13 15 Mark Webber Red Bull-Renault +1 Lap
14 18 Vitantonio Liuzzi STR-Ferrari +1 Lap
15 7 Jenson Button Honda +1 Lap
16 23 Anthony Davidson Super Aguri-Honda +2 Lap
17 20 Adrian Sutil Spyker-Ferrari +2 Lap
Ret 17 Alexander Wurz Williams-Toyota +10 Lap
Ret 14 David Coulthard Red Bull-Renault +10 Lap
Ret 10 Robert Kubica BMW +22 Laps
Ret 19 Scott Speed STR-Ferrari +30 Laps
Ret 21 Christijan Albers Spyker-Ferrari +48 Laps
Gökhan Sağdıç
21-03-07, 08:03 AM
Ağbi saol emeğine sağlık....
Mustafa SERBES
21-03-07, 06:26 PM
gökçaycığım efsanenizin koltuğunda yarış kazanan ezeli bir rakibini görmek nasıl bir duygu.
bana sorarsan mercedes ve kimi hayranlığı paralel biri için buruk bir duygu..
ya size göre nasıl..ali abem sen de cevapla bunu..
Ali AKINCI
22-03-07, 08:30 AM
Kardes hasas bir soru sormuşsun , bu olay hani GS formasını yaşadığım sürece giymem falan deyip ortalıklarda salladıktan sonra bir gün işne öyle gelince
GS formasını giyip birde kameralar karşısında fromayı öpen futbolcunun durumu gibi.
Raikonen canımız cigerimiz Schumi ye atıp tutuyordu , Ferrari yi kural dışı hareket etmekle, takım direktifi vermekle sucluyordu şimdi o koltukta kendi oturuyor ( bu arada diger takımlar Frerari nin şase sinde uygunsuzluk var diye şikayt etmişler inceleme yapılıyorus ) , ben alışamadım arkadaş belki o nedenle Ferrari bana cok ta sıcak gelmiyor , Massa birinci olsun , Raikonen ve Alonso nun her yarış motoru iflas etsin .
gökçaycığım efsanenizin koltuğunda yarış kazanan ezeli bir rakibini görmek nasıl bir duygu.
bana sorarsan mercedes ve kimi hayranlığı paralel biri için buruk bir duygu..
ya size göre nasıl..ali abem sen de cevapla bunu..
İlk önce şunu söyliyim , yarışan hiç bir sürücü Schumi'nin yerini tutamaz tabii... Kimi R. Ferrari ile çıktığı ilk yarışta kazanması benim duygularımı tabi ki değiştirdi , çünkü Ferrari hep Schumi ile anılıyordu , şimdi Kimi adını duyunce ve daha önce Mclaren de yarışması nedeni ile adını duyunca ( Kimi R. ) aklım hep oraya gitti ( yarışın ilk dakikalarında ). Ama sonra alıştım gibi genede gözlerim Schumi arıyor...
Kimi R. kazanması ve Ferrari forması ile onu görmek çok değişik duygular hissettim. Ama güzel ... daha öncelerde Kimi seviyordum ve onuda takip ederdim şimdi Ferrari'ye gelmesi beni biraz da olsa sevindirdi ( Schumi gitti diye üzüldüm ama )
Nejdet CAN
22-03-07, 12:26 PM
Ali kardeşim senin gibi centilmen kardeşime yakışmıyor bu laflar.Ne demek motor iflas etsin.Ha kötü yarışsın diyebilirsin ama kazanmak için her yol mübah anlayışı yanlış.Seni kınıyor hatta ıkınıyorum.:giggle:
Ali AKINCI
22-03-07, 04:46 PM
Nejdet abim centilmen kişiliğim nedeni ile bunları yazdım yoksa cok daha agır yazacaktım abi :)
Mustafa SERBES
22-03-07, 07:39 PM
Nejdet ağabey vallahi süper bir tespitte bulunmuşsun:) Adam efsaneydi numero unoydu falan filan.Ama f1 ondan önce de vardı ondan sonra da var olacak. Ali abem yıllar önce bir laf etmişti, Ferrariye geçen efsanenin pilotlar mı yoksa arabalar mı daha büyük sorusuna en iyi cevabı vereceğini söylemişti. Cevap ta mika hakkinenin kullandığı merecedes olmuştu:) Unuttum deme sakın ali abem:)
Efsaneniz elbette kestane değil bir efsane ama o kadar mağrurlanmanıza gerk yok ondan büyük markalar var,motorlar var hatta lastikler var hatta tarihe altın harflerle geçmiş olan takım emirleriniz var:) ..şşşşş
Efsane olmak için yapıcanız işin en iyisini yapmaktır ve devamlılık.... Bu günlerce , aylarca hatta yıllarca sürebilir ve yıllar sonra anlarsınız ki başkalarınla karşılaştırıldığında onun diyerlerinden daha iyi olduğunu ve inanılmaz rekorlara imza attığını görürsünüz....
İşte Schumi ' de diyer yarışçılardan ayıran özellikler bunlar ben 1992 den beri izliyorum ben Ayrton Senna'yı da izledim ve nasıl öldüğünü canlı canlı tv izledim ( bilmem bunu aranızda kaç kişi izledi ) .... Ben ne yarışlar gördüm ne sürücüler gördüm tahmin edemezsiniz , Damon Hill ( eski Renault sürücüsü) bence Mika H. çok daha iyi sürücü ama onun şansızlığı Schumi'nin var oluşu... Schumi : diyer sürücülerden ayıran bir özelliği daha var , o arabasına bakıyor her şeyi o yapıyor arkasında 3000-5000 kişi olabilir ama arabasınla tek tek o ilgileniyordu ( hangi sürücü yapıyor 1 isim verin bana ) Mikka Hakkinen: şampiyon oldu 1 kez kendi arabasına baktı mı ? hayır hep 2-3 cü gelen arabaya baktı.... Alonso : Kendi arabasına baktı mı? hayır arkasındaki elemanlara güvendi ( çalışanlar gerçekten çok iyi iş çıkaratıyordu ) sadece araba kullanıyordu ve emirlere itat ediyordu ama şampiyon oldu ...
Jacques Villeneuve: Schumi'ye en yakın sürücü bence ama çok çabuk F1 den pes etti gerçekten çok iyi sürücü ve iyi yarışçı Schumi 'deki özelliklerin hepsi onda vardı ama devamlılık yoktu , işte fark bu ....
Ayrton Senna: Araba'yı deli gibi kullanıyordu çok iyidi o zamanlar Schumi daha yeni yeni F1 başlamıştı ki Senna , Nigel Mansell ve Alain Prost arasında şampiyonluklar gidip geliyordu ...
İşte Schumi böyle sürücüler arasından geldi ... ve Efsane oldu kimse Alain Prost veya Nigel Mansell fazla tanımaz ( bilmez ) F1 denilince akla ilk gelen Schumi - Alonso , Kimse F1 tarihine bakmaz şimdi zamana bakar ve BU ZAMANDAKİLERE EFSANE DERLER bence gerçek efsaneler onlar , geçmişte süper yarışlar çıkaranlar ama her zaman birbirlerine saygı duyduları sürücülerdir ... Günlük efsaneler değil yılların efsaneleri gerçektir .....
Not: Bu yazıdan sonra Kimi - Alonso - Massa vs diyer sürücüleri halla efsane diyormusunuz ?
Gerçek Efsane : Nikki Lauda
Saygılarımla....
Mustafa SERBES
22-03-07, 10:06 PM
Türk dil kurumuna göre efsane Eski çağlardan beri söylenegelen, olağanüstü varlıkları, olayları konu edinen hayalî hikâye, söylence.
2 . mecaz Gerçeğe dayanmayan, asılsız söz, hikâye vb: olarak açıklanmış. E yazının sonunda bahsettiğin zat-ı muhteremlerin hiçbirisinin efsane olmadığı bilinmekte.yani yazından önce de böyleydi sonra da:)
Efsane sürücünüz gerçekten tüm rekorları alt üst etti. İstatistik şampiyonu. İstatistik çok şey demektir ama her şey değil.
İstatistiklerde yunanistan 2004 avrupa şampiyonu.istatistiklere göre italya dünya şampiyonu 2006 da. ama neden hala 1982 brezilyasını konuşuruz ya da neden 1986 da arjantinin şampiyon olduğu kupa konuşulur ya da neden 70 brezilyası..
Neden gökçaycığım?
Yarışı 1sn ile de kazanırsın , 1dk fark ile de kazanırsın .... iyi futbol ile kazanmak var , kötü futbol ile kazanmak var ....
Dünya her gün gelişmekte ve eğer efsane olucaksa onu o dönemim en iyisi olarak kabul etmek lazım. Zaman değişiyor 1984 ile 2007 arasında 23 sene var ve bu zaman içinde belki 20 sürücü , futbolcu vs 20 ayrı takım en iyisi geldi geçti , ama bunların arasında fark olması lazım ve İstatistiklerde en iyisi her zaman bir farkı vardır... İşte o fark seni yaşatır .... O zaman 1982 brezilyasını ,1986 arjantinin ,70 brezilyası konuşursun ....
Mustafa SERBES
23-03-07, 01:59 PM
Gökçaycığım eminim çok güzel şeyler yazmışsın. ama bir de anlayabilseydim:) neyse can entegre et tesislerinde bilahare bu konudaki görüşlerini alırım:)
Nejdet CAN
27-03-07, 09:15 AM
Gökçay kardeşim heran askere gidebilir.O gitmeden can entegre tesislerinde Ali kardeşimizi de davet edip formula 1 paneli düzenlemeyi düşünüyorum.Bizlerde izleyici olarak katılırız.
Ali AKINCI
27-03-07, 10:36 PM
abicim bana uyar muhalif kanattan Sayın Mustafa Serbes in de bulunacagı ortamda catır catır fikirlerimi paylaşırım
Gökçay kardeşim heran askere gidebilir.O gitmeden can entegre tesislerinde Ali kardeşimizi de davet edip formula 1 paneli düzenlemeyi düşünüyorum.Bizlerde izleyici olarak katılırız.
Valla abi bu benim için unutulmaz bir anı olur ... :laugh: çok sevinirim helle birde sevdiğim insanlar yanımda olursa .... off off ver coşkuyu ver coşkuyu :clap2: :clap2:
Nejdet CAN
29-03-07, 09:50 AM
O zaman banada buradan davet etmek düşer sevgili Mustafa kardeşimde bu davete icap ederse bizleri mutlı eder.En kısa zamanda tesislerimizde bol çeşitli bir menü eşliğinde Formula 1 yarışlarına bekliyorum.
Ali AKINCI
29-03-07, 11:27 AM
Gökcay ne zaman gidiyor askere , 8 Nisan da yarıs var hep birlikte izliyebiliriz
Nejdet CAN
29-03-07, 11:47 AM
mayıs ta sanırım 8 nisan unutmayalım
Mustafa CAN
29-03-07, 02:02 PM
Formula 1 mi izliyoruz?Tamamdır Alonso taraftarlarına sınırsız kola ve çerez ikramımız var :D:D
Gökcay ne zaman gidiyor askere , 8 Nisan da yarıs var hep birlikte izliyebiliriz
tamam abi 8 Nisan , inş. o gün izinli olurum ( ki saydığıma göre izinliyim ) hep birlikte izlicez ...
mayıs ta sanırım 8 nisan unutmayalım
Daha önce söylediğim 8 Nisanda hep beraber olucaz diye , ama malesef bu olmicak çünkü bu hafta sonu 48 saat çalışıcam inş. 2 hafta sonrasına beraber oluruz ... Benden başka sürücü olmadığı için ben çalışıcam ... eee iyi de para kazanırım bari ama aklım hep Formula 1 de olucak ...
Mustafa SERBES
09-04-07, 06:34 PM
Mc Laren in dublesi TİFOZİ leri yıktı sanırsam yavv.. hele hele alonso araçtan inerkın kuvak vak vak kuvak vak vak kuyruğun nerede tarzı bişeyler yaptı.. ali abem ne işareti o..dalga geçmiyorum.. harbi ne işareti o...
bu arada motoru yağ kaçıran raikonnen kardeşi de tebrik ederim.
Ali AKINCI
09-04-07, 09:28 PM
Dünkü yarıs büyük üstada zamanında nasıl haksız eleştiriler yapıldığını bir kez daha belgelemiştir sevgili Aloson cu lar mercedesciler.
Üstadımız , F1 i sevme sebebimiz 1. pilot olarak yarısırkene yok efendim 2. pilot a şans vermiyor , yok ön plana cıkarmıyor , 2. pilot a sadece hamallık yaptırıyor deniyordu.Ahanda işte meydan , işte pist ne oldu ? Schumi kadar iyi geleceğin zartı zurtu denen Massa ( ki benimde Schumi den sonra gönlümün hafiften kaydıgı kişi idi ) baskıya nasıl karşı koyacağını henüz ögrenemediği icin
çaylak sürücüye aynı yerde iki kez aynı manevrayı yapıp sonuncusunda kendini çimlerde buldu !! çaylak diyoruz ama bu elemana dikkat Hamilton gecen sene Nelson Piquet Junior ile F2 de cılgın yarışlar cıkarıyordu ben kendisinden cok ümitli idim beni yanıltmadı , seneye Nelson Piquet Junior Renault ta a gecip yarışlara katılırsa süper müsabkalar seyredecegiz.
Gelelim Mustaf kardeşimin Alonso ile ilgili sorusuna , bu haddini bilmez ,saygısız adam araba üzerinde saga sola kıvırarak , bir takım ecnebi hareketler yapmıştır
bunlar meydanı boş bulmuş , ipini koparmış dana hareketleridir arkadaslar , bu kardesimizden aynı figürleri bu sene daha cok izleyecegiz gibi .
Mustafa kardesim bu hareketleri iyice izle evde ayna karşısında çalış her zaferden sonra senden de takımınızın sevinc gösterisi olarak bu figürleri yapmanı bekliyorum o esnada arkada fondan gelen hayyyyttttt hayyyytttt seslerini duyar gibi oluyorum
Yarışı izliyemedim için fazla bir yorum yapamicam ama , Massa 1 ci başladığı yarışı nasıl 5 ci bitirdiğini tahmin etmem güç değil... Nitekim Alsonso Massaya göre çok daha iyi sürücü ama eğer Ferrari 3 cü 5 ci bitirdi ise kesin taktik bir hatta yapmışlardır diye düşünüyorum .... ( aynılıyorda olabilirim )
Sevgili Mustafa abim Kimi'nin arabası yağ kaçırıyormuş bu gerçekten sorun olabilirdi ama ona ramen eğer 3 cü olduysa gene de tbrk etmek isterim .... ( yarış dışı kalabilirdi )
Alsonsucular ve MCLarencileri tbrk ederim ... Şimdilik sevin sezon çok heycanlı geçecek o şimdiden kesin gibi , Hırs , heycan vs hepsi bu sezon fazla fazla yaşicaz gibi geliyor bana ya size ?
Malezya GP sonuçları
1. Fernando Alonso, McLaren, 1:32:14.930
2. Lewis Hamilton, McLaren, +00:17.557
3. Kimi Raikkonen, Ferrari, 00:18.339
4. Nick Heidfeld, BMW Sauber, 00:33.777
5. Felipe Massa, Ferrari , 00:36.705
6. Giancarlo Fisichella, Renault, 01:05.638
7. Jarno Trulli, Toyota, 01:10.132
8. Heikki Kovalainen, Renault , 01:12.015
9. Alexander Wurz, Williams, 01:29.924
10. Mark Webber, RedBull, 01:33.500
11. Rubens Barrichello, Honda, + 1 tur
12. Jenson Button, Honda, + 1 tur
13. Takuma Sato, Super Aguri, + 1 tur
14. Scott Speed, Toro Rosso, + 1 tur
15. RalfSchumacher, Toyota, + 1 tur
16. AnthonyDavidson, Super Aguri, + 1 tur
17. Vitantonio Liuzzi, Toro Rosso, + 1 tur
18. Robert Kubica, BMW Sauber, + 1 tur
b. Nico Rosberg, Williams, 13 tur kala
b. David Coulthard, RedBull, 19 tur kala
b. Christijan Albers, Spyker, 48 tur kala
b. Adrian Sutil, Spyker, 56 tur kala
b: bıraktı
En hızlı tur: Lewis Hamilton, 1:36.701 (22'nci tur)
BENCE Räikkönen CIKISTA HATALIYDI. GECILDIGI HALDE BIRINCI GELMESI BANA SUPRIZ OLDU.
IYI BIR YARISTI.
ALONSO BU PISTTE KONSANTRE OLAMADI. BIR DAHAKI SEFER KESIN KAZANIR.
Uluslararası Pisti (Bahreyn) Sonuçları
1. Felipe Massa Scuderia Ferrari B Winner
2. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes B +2.3 secs
3. Kimi Raikkonen Scuderia Ferrari B +10.8 secs
4. Nick Heidfeld BMW Sauber B +13.8 secs
5. Fernando Alonso McLaren-Mercedes B +14.4 secs
6. Robert Kubica BMW Sauber B +45.5 secs
7. Jarno Trulli Toyota B +81.3 secs
8. Giancarlo Fisichella Renault B +81.7 secs
9. Heikki Kovalainen Renault B +89.4 secs
10. Nico Rosberg WilliamsF1 B +89.9 secs
11. Alexander Wurz WilliamsF1 B +1 Lap
12. Ralf Schumacher Toyota B +1 Lap
13. Rubens Barrichello Honda B +1 Lap
14. Christijan Albers Spyker F1 B +2 Laps
15. Adrian Sutil Scuderia Ferrari B +4 Laps
16. Anthony Davidson Super Aguri B +6 Laps
17. Mark Webber Red Bull Racing B +16 Laps
18. David Coulthard Red Bull Racing B +21 Laps
19. Takuma Sato Super Aguri B +23 Laps
20. Vitantonio Liuzzi Scuderia Toro Rosso B +31 Laps
21. Jenson Button Honda B +57 Laps
22. Scott Speed Scuderia Toro Rosso B +57 Laps
BENCE Räikkönen CIKISTA HATALIYDI. GECILDIGI HALDE BIRINCI GELMESI BANA SUPRIZ OLDU.
IYI BIR YARISTI.
ALONSO BU PISTTE KONSANTRE OLAMADI. BIR DAHAKI SEFER KESIN KAZANIR.
Abicim öyle pistler var ki , takım(lar) o pisti cm cm ezberlemiş ve arabasını en iyi derecede hazırlamıştır... Mesela Ferrari Monza ve İmola pisti ... Özellikle Monza pistinde son 10 senede 7 kez double (1-2 gelerek) yaparak diyer takımlara bariz üstünlük sağlamış... Tabi bir çok şey söylenir yazarsam okumaktan bıkarasınız :D ama kısaca araba-sürücü-taktik-ayarlar-ŞANS vs hepsi etikiyor ...
İspanya'ya Massa damgası
Formula 1 İspanya Grand Prix'sini Felipe Massa kazandı. Yarışı ikinci bitiren çaylak Lewis Hamilton sürücüler klasmanında zirveye yükseldi.
Massa, pole-position'da başladığı ve pit stoplar dışında hep önde götürdüğü İspanya Grand Prix'sini iki McLaren pilotunun önünde kazandı.
Bu sezon üst üste ikinci, kariyerindeki dördüncü grand-prix zaferine imza atan Ferrari'nin Brezilyalı pilotu, dünya şampiyonası klasmanında takım arkadaşı Kimi Raikkonen'i geçerek 27 puanla üçüncü sıraya yerleşti.
Katalunya pistinde koşulan 65 turluk yarışı ikinci sırada tamamlayan çaylak Lewis Hamilton, F1 kariyerindeki dördüncü yarışında da podyuma çıktı.
Vodafone McLaren'in 22 yaşındaki İngiliz pilotu İspanya'da elde ettiği ikincilikle puanını 30 yaptı ve klasmanda liderliğe yükseldi.
Sezonun dördüncü yarışında çok iyi start alan Hamilton ilk virajda Raikkonen'i geçti, Alonso'nun Massa ile yaşadığı temastan da faydalanarak ikinci sıraya yerleşti.
Son iki yılın şampiyonu Fernando Alonso, 140 bin kişinin izlediği ülkesindeki yarışta takım arkadaşı Hamilton'ın gerisinde kalarak üçüncülüğe razı oldu.
İlk turda iki sıra kaybederek dördüncülüğe inen Alonso 10'uncu turda Raikkonen'in yavaşlamasından faydalanıp Fin sürücüyü geçti ve kendi seyircisi önünde en azından podyuma çıkmayı başardı.
BMW Sauber'den Robert Kubica dördüncü, Red Bull'dan David Coulthard beşinci, Williams'tan Nico Rosberg altıncı, Renault'dan Heikki Kovalainen yedinci sırada finiş gördü.
Katalunya'da sekizinciliği alan Super Aguri pilotu Takuma Sato, F1'de ikinci yılını geçiren takımına ilk puanı kazandırdı.
Barcelona'ya zirvenin üç ortağından biri olarak gelen Ferrari pilotu Kimi Raikkonen elektrik arızası yüzünden yarışı 10'uncu turda bırakmak zorunda kaldı.
Markalar klasmanında Vodafone McLaren ilk dört yarış sonunda 58 puanla zirvedeki yerini koruyor, ikinci Ferrari 49, üçüncü BMW Sauber 23 puana sahip.
Formula 1'de sezonun beşinci yarışı 27 Mayıs'ta Monte Carlo'da koşulacak.
İspanya GP sonuçları
1. Felipe Massa, Ferrari, 1s. 31dk. 36.23sn
2. Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes , +6.79 sn
3. Fernando Alonso, McLaren-Mercedes, +00:17.456
4. Robert Kubica, BMW Sauber, +00:31.615
5. David Coulthard, RedBull-Renault, +00:58.331
6. Nico Rosberg, Williams-Toyota, +00:59.538
7. Heikki Kovalainen, Renault, +01:02.128
8. Takuma Sato, Super Aguri-Honda, +1 tur
9. Giancarlo Fisichella, Renault, +1 tur
10. Rubens Barrichello, Honda, +1 tur
11. Anthony Davidson, Super Aguri-Honda, +1 tur
12. Jenson Button, Honda, +1 tur
13. Adrian Sutil, Spyker-Ferrari, +2 tur
14. Christijan Albers, Spyker-Ferrari, +2 tur
b. Nick Heidfeld, BMW Sauber, 19 tur kala
b. Ralf Schumacher, Toyota, 21 tur kala
b. Vitantonio Liuzzi, STR-Ferrari, 46 tur kala
b. Scott Speed, STR-Ferrari, 56 tur kala
b. Kimi Raikkonen, Ferrari, 56 tur kala
b. Mark Webber, RedBull-Renault, 57 tur kala
b. Jarno Trulli, Toyota, 58 tur kala
b. Alexander Wurz, Williams-Toyota, 64 tur kala
b.: bıraktı, En hızlı tur: Felipe Massa, 1:22.680 (14'üncü tur)
Monaco'da zafer Alonso'nun
Formula 1 Monaco GP'sini son iki yılın dünya şampiyonu Fernando Alonso kazandı. Alonso sürücüler klasmanında liderliğe yükseldi.
Alonso, pole position'da başladığı sezonun beşinci yarışı Monaco GP'sini takım arkadaşı Lewis Hamilton'ın önünde birinci bitirdi.
Bu sezon ikinci kez yarış kazanan son iki yılın dünya şampiyonu Alonso, sürücüler klasmanında puanını 38 yaparak liderliğe yükseldi. Aynı puandaki Hamilton zirvedeki yerini Alonso'ya bıraktı.
Vodafone McLaren'in İspanyol pilotu Alonso kariyerinin 17'nci birinciliğini elde ederken Monaco'da üst üste ikinci zaferine ulaştı.
Monaco'da üçüncü sırada finiş gören Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa klasmanda 33 puanla üçüncü sıradaki yerini koruyor. Massa ilk pit stoptan sonra önündeki Hamilton'dan iyice uzaklaştı ve rakibinden 69 saniye sonra bitirdi.
Renault'nun İtalyan pilotu Giancarlo Fisichella dördüncü olarak takımına bu sezonun en iyi sonucunu getirdi.
BMW Sauber pilotlarından Robert Kubica beşinci ve Nick Heidfeld altıncı olurken, 11'inci sırada start alan Williams sürücüsü Alex Wurz yedinciliği elde etti.
Sıralama turlarında lastik bariyerlere çarpan ve 15'inci sırada başlamak zorunda kalan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen sekizincilikle yetindi. Raikkonen ağır yakıt yüküyle başlayıp tek pit stop yapmasına rağmen sekizincilikten yukarı çıkamadı.
Beşinci yarış sonunda markalar klasmanında lider McLaren ile takipçisi Ferrari arasındaki puan farkı 20'ye yükseldi. McLaren 76, Ferrari 56 ve BMW Sauber 30 puana sahip.
Formula 1'de sezonun altıncı yarışı olan Kanada Grand Prix'si 10 Haziran'da Montreal'de koşulacak.
Monaco GP sonuçları
1. Fernando Alonso, McLaren, 1 saat 40 dk. 29.329 sn.
2. Lewis Hamilton, McLare, +00:04.095
3. Felipe Massa, Ferrari, 01:09.114
4. Giancarlo Fisichella, Renault, +01:14.000
5. Robert Kubica, BMW Sauber, +1 tur
6. Nick Heidfeld, BMW Sauber, +1 tur
7. Alexander Wurz, Williams-Toyota, +1 tur
8. Kimi Raikkonen (Finland) Ferrari 1 lap
9. Scott Speed, Toro Rosso-Ferrari, +1 tur
10. Rubens Barrichello, Honda, +1 tur
11. Jenson Button, Honda, +1 tur
12. Nico Rosberg, Williams-Toyota, +1 tur
13. Heikki Kovalainen, Renault, +2 tur
14. David Coulthard, RedBull-Renault, +2 tur
15. Jarno Trulli, Toyota, +2 tur
16. Ralf Schumacher, Toyota +2 tur
17. Takuma Sato, Super Aguri-Honda, +2 tur
18. Anthony Davidson, Super Aguri-Honda, +2 tur
b. Christijan Albers, Spyker-Ferrari, 6 tur kala
b. Adrian Sutil, Spyker-Ferrari, 25 tur kala
b. Mark Webber, RedBull-Renault, 61 tur kala
b. Vitantonio Liuzzi, Toro Rosso-Ferrari, 77 tur kala
b.: bıraktı
En hızlı tur: Fernando Alonso, 1:15.284, (44'üncü tur)
Nejdet CAN
29-05-07, 12:08 PM
Alonso yu tebrik ediyorum.:clap2:
Monaco caddelerinde yarışmak gerçekten yetenek ister ... tabi bir başka avantaj ise çok az sollama yeri olması ( 2 geçiş yeri var " start düzlüğü sonu ve tune çıkışı" ) , yarışın nasıl başlarsa öyle biter deneiliyor... bu hemen hemen doğru gibi çünkü diyer yarışlara oranla çok az sollama yapılması belki çekişme anlamında fazla heycan getirmezken , caddelerin çok dar olması ve arabaların saatte 290 KM Hıza ulaşması heycanı artırıyor ...
Daha önce bu yarışı 5'er kez kazanan sadece 3 yarışçı var ; 1 Schmi , 2 Hill , 3 Senna . 4 kez da Alen Prost ( ilk kez Alonso )
CANADA SIRAMA TUR SONUÇLARI
Hamilton pole pozisyonunda
McLaren Mercerdes'in genç pilotu Lewis Hamilton Formula1 kariyerindeki altıncı yarışta pole pozisyonunu kazanmayı başardı. Lewis Hamilton son anları büyük heyecana sahne olan sıralama turlarında en hızlı zamanı yaparken takım arkadaşı Fernando Alonsu
Nick Heidfeld kendisi için olaylı geçen sıralama turlarında Ferrari pilotlarını arkasında bırakmayı başardı ve yarın yapılacak yarışta üçüncü cebin sahibi oldu.
BMW Sauber pilotu ikinci seansta hızlı turu sırasında şikanı düz geçtiği için yarış komiserleri tarafından derecesinin silinmesiyle cezalandırıldı. Buna rağmen seansın sonunda attığı tur ile ilk on içine girmeyi başardı.
Sıralama turlarının ilk bölümü Renault pilotu Heikki Kovalainen'in kazasıyla bir müddet durduruldu. Finlandiyalı sürücü kerblerin üzerinden geçttikten sonra aracının arka kısmını kaybedince süratli bir şekilde duvara çarptı ve pistin oldukça fazla kirlenmesine neden oldu. Bu olaydan sonra yaklaşık 5 dakika seans durduruldu. Kovalainen daha sonra aracının tamir edilmesi ile piste dönebildi.
Ferrari takımından Felipe Massa ise yarınki yarışa ancak üçüncü çizgiden başlayabilecek. Ferrari pilotu Hamilton'ın +0.863 saniye arkasında beşinci sırada kendine yer bulabildi. Sıralamalarda yüzü gülen pilatlardan biride RedBull takımından Mark Webber oldu. Cuma günü Scott Speed ile yaptığı kazanın ardından eleştirilere maruz kalan Avustralyalı sürücü Felipe Massa'nın arkasında sıralamaları altıncı sırada tamamladı.
Williams takımından Nico Rosberg ise Kanada hafta sonunda etkileyici performansını sürdürmeye Cumartesi günüde devam etti. Rosberg yarın yarışa yedinci sıradan başlayacak. Rosberg'i BMW Sauber'den Robert Kubica takip ederken Renault'dan Giancarlo Fisichella 1:17.229'luk derecesi ile dokuzuncu zamanı yaptı. Antrenman turlarında yaşadığı süspansiyon problemi nedeniyle oldukça zor anlar yaşayan Jarno Trulli günü 10. sırada tamamladı.
Sıralamaların ilk iki bölümünde bir çok pilot fren sorunu yaşadı. Bunların başında RedBull pilotu David Coulthard geldi. İskoç pilot bir çok virajda frenajı kaçırarak çim alana çıkmak zorunda kaldı. Coulthard sıralamaları14. sırada tamamladı.
Son antrenman turlarında beşinci sırayı alan Super Aguri pilotu Takuma Sato ikinci bölüm sonunda son anda ilk on içine girme şansını yitirdi. Japon sürücü yarın yarışa 11. sırada başlayacak.
Son günlerde takımdan gönderileceği yönünde bir çok eleştiriye maruz kalan Toyota sürücüsü Ralf Schumacher için Kanada Grand Prixi sırlama turları yeni bir hüsran ile sonuçlandı. Ralf ikinci seansa bile geçemeden ilk bölümde elenmekten kurtulamadı. Alman sürücü ancak 18. sırada kendine yer bulabildi.
Nejdet CAN
09-06-07, 11:30 PM
Yarın güzel bir yarış bekliyor bizi.
Yarın güzel bir yarış bekliyor bizi.
Çaylak Hamilton'dan usta işi zafer
Vodafone McLaren'in çaylak pilotu Lewis Hamilton kariyerinin ilk F1 yarışını Kanada'da kazandı. İngiliz sürücü dünya şampiyonası klasmanında liderliğe yükseldi.
Formula 1'de 2007 sezonunun en olaylı yarışında Lewis Hamilton mutlu sona ulaştı.
Hamilton; güvenlik aracının piste dört kez girdiği, Robert Kubica'nın ölümcül bir kazadan sağ çıktığı, Felipe Massa ve Giancarlo Fisichella'nın diskalifiye edildiği Kanada GP'sini Nick Heidfeld ve Alexander Wurz'un önünde kazandı.
Vodafone McLaren'in 22 yaşındaki çaylak pilotu, Montreal'deki Gilles Villeneuve pistinde koşulan yarışa pole-position'da başladı ve pit stoplar dışında liderliği kaybetmedi.
2001'de Juan Pablo Montoya'dan bu yana yarış kazanan ilk çaylak olan Hamilton sürücüler klasmanında 48 puana yükseldi ve zirveyi takım arkadaşı Fernando Alonso'dan aldı.
Yarışa ikinci sırada başlayan ancak daha ilk virajda Heidfeld'e geçilen Alonso, Adrian Sutil'in kaza yaptığı sırada pite girince 10 saniye dur-kalk cezası alarak 13'üncü sıraya geriledi.
Son iki yılın dünya şampiyonu ilerleyen turlarda sürekli olarak frenaj sorunu yaşayınca istediği pozisyona gelemedi, bitime iki tur kala da Super Aguri pilotu Takuma Sato'ya geçilererek yedinci sıraya razı oldu.
10 aracın finiş göremediği yarışta BMW Sauber'den Nick Heidfeld ikinci ve Williams'tan Alexander Wurz üçüncü olarak podyuma çıkma başarısı gösterdi.
Renault'dan Heikki Kovalainen dördüncü, Ferrari'den Kimi Raikkonen beşinci sırada finişe ulaşırken, Sato ve Alonso'nun ardında sekizinciliği elde eden Toyota'dan Ralf Schumacher son puanın sahibi oldu.
70 turluk yarışın en feci anı BMW Sauber pilotu Robert Kubica'nın geçirdiği kazaydı. 26'ncı turda 290 km/s süratle duvara çarpan Polonyalı sürücü pistteki ilk müdahelenin ardından hastaneye kaldırıldı.
Kubica'nın menajeri Danieli Morelli, pilotun durumunun iyi olduğunu açıkladı.
Ferrari pilotu Felipe Massa ve Renault pilotu Giancarlo Fisichella kırmızı ışık yanarken pitten çıktıları için diskalifiye edildi.
Altıncı F1 yarışında birinciliği ulaşan Hamilton 48 puanla ilk sırada yer alıyor, ikinci Alonso 40 ve üçüncü Massa 33 puanda. Raikkonen 27, Heidfeld 26 puanla öndeki üçlüyü takip ediyor.
Markalar klasmanında McLaren-Mercedes 88 puanla zirvedeki yerini korurken Ferrari 60 puanla ikinci, BMW Sauber 38 puanla üçüncü sırada.
Kanada GP sonuçları
1. Lewis Hamilton, McLaren, 1s 44:11.292
2. Nick Heidfeld, BMW Sauber, +00:04.343
3. Alexander Wurz, Williams-Toyota, 00:05.325
4. Heikki Kovalainen, Renault, 00:06.729
5. Kimi Raikkonen, Ferrari, 00:13.007
6. Takuma Sato, Super Aguri-Honda, 00:16.698
7. Fernando Alonso, McLaren, 00:21.936
8. Ralf Schumacher, Toyota, 00:22.888
9. Mark Webber, RedBull-Renault, 00:22.960
10. Nico Rosberg, Williams-Toyota, 00:23.984
11. Anthony Davidson, Super Aguri-Honda, 00:24.318
12. Rubens Barrichello, Honda, 00:30.439
b. Jarno Trulli, Toyota, 12 tur kala
b. Vitantonio Liuzzi, Toro Rosso-Ferrari, 16 tur kala
dis. Felipe Massa, Ferrari, 19 tur kala
dis. Giancarlo Fisichella, Renault, 19 tur kala
b. Christijan Albers, Spyker-Ferrari, 23 tur kala
b. David Coulthard, RedBull-Renault, 34 tur kala
b. Robert Kubica, BMW Sauber, 44 tur kala
b. Adrian Sutil, Spyker-Ferrari, 49 tur kala
b. Scott Speed, Toro Rosso-Ferrari, 62 tur kala
b. Jenson Button, Honda, 70 tur kala
(b = bıraktı, dis = diskalifiye edildi)
En hızlı tur: Fernando Alonso, 1:16.367, (46'ncı tur)
ABİ BİLMEM İZLEDİN Mİ ? AMA YETERİNCE HEYCANLI GEÇTİ Mİ SENCE ? :D
Eğer bu yarşı izlediysen çok şanslısın , çünkü uzun zamandur böyle heycanlı yarış izlemedim ve gerçekten keyif aldım... Ama tek üzüntüm 26 'cı turda Robert Kubica'nın yaptığı kazaydı :( gözlerime inanamadım ve adam için resmen dua ettim inş. bir şey olmamıştır diye ... ama her ne olursa olsun yarış çok güzeldi...
Nejdet CAN
11-06-07, 08:59 AM
Maalesef izleyemedim Gökçay .Dün oldukça yoğunduk.Ama sonuçlara bakarsak çok ilginç bir yarış olmuş Hamilton'u alkışlamalıyız bence:clap2:
Formula 1 Kanada Grand Prix'sine kazalar, güvenlik aracı, cezalar ve McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton damgasını vurdu...
11.06.2007
Formula 1’de 70 tur üzerinden yapılan sezonun 6. yarışı olan Kanada Grand Prix’sine kazalar, güvenlik aracı, cezalar ve McLaren Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton damgasını vurdu... 5 farklı kazanın yaşandığı pistte en ciddisi 27. turda BMW Sauber’den Polonyalı Robert Kubica’nın 300 km hızla kontrolünü kaybetmesi oldu. Ancak lastik bariyerlere ve duvara çarparak durabilen 22 yaşındaki Kubica’nın otomobili paramparça oldu. Hemen hastaneye kaldırılan Polonyalı sürücünün bacağının kırıldığı öğrenildi. 4 kez güvenlik aracının piste girdiği mücadelede, Ferrari’den Felipe Massa ve Renault’dan Giancarlo Fisichella, servis alanı çıkışı esnasında kırmızı ışık ihlali yaptıkları gerekçesiyle yarış dışı kaldılar. 2007’nin en olaylı yarışı olan Kanada’da, 22 yaşındaki Hamilton 1.44.11.292’lik derecesiyle ilk sırayı alırken, hem tarihe geçti hem de çıktığı ilk 6 Grand Prix’den de puan toplamayı başaran 3. pilot oldu. BMW Sauber’den Alman Nick Heidfeld ikinci, Williams’tan Alexander Wurz ise üçüncü oldu. Ferrari’den Kimi Raikkonen mücadeleyi beşinci, son iki sezonun şampiyonu McLaren’den Fernando Alonso ise yedinci sırada bitirdi. 22 pilottan sadece 12’sinin tamamladığı Kanada Grand Prix’sinde ilk pole pozisyonunu ve ilk yarışını kazanan Hamilton, sürücüler klasmanında 48 puanla ilk sıraya yerleşti.
Sürücüler klasmanı
Pilot Takım Puan
1. Lewis Hamilton McLaren 48
2. Fernando Alonso McLaren 40
3. Felipe Massa Ferrari 33
4. Kimi Raikkonen Ferrari 27
5. Nick Heidfeld BMW Sauber 26
6. G.Fisichella Renault 13
Markalar klasmanı
Takım Puan
1. McLaren 88
2. Ferrari 60
3. BMW Sauber 38
4. Renault 21
5. Williams 13
6. Toyota 6
YARIŞA DAMGASINI VURAN YAZANIN RESMİ
http://fanatik.ekolay.net/fanatik/images1/_formula_kaza1106.jpg
Kubica ölümcül kazayı kırıkla atlattı
Polonyalı pilot Robert Kubica, Kanada Grand Prix'sinde geçirdiği büyük kazayı ciddi bir sakatlık olmadan atlattı.
BMW Sauber takımından yapılan açıklamada Kanada GP'sinde korkunç bir kaza geçiren Kubica'nın hayati tehlikesi olmadığı, sadece ayağının kırıldığı belirtildi.
L'Epingle virajında Jarno Trulli'yi geçmek isterken 290 kilometre süratle duvara çarpan ve pistteki ilk müdaheleden sonra hastaneye kaldırılan Kubica'nın menajeri Daniele Morelli, genç pilotun bilincinin açık olduğunu söyledi.
BMW'nin takım şefi Mario Theissen, "ilk raporlara göre Robert bu feci kazayı ciddi bir yara almadan atlattı" dedi.
Morelli, gelecek hafta ABD Grand Prix'sinde yarışıp yarışmayacağı belli olmayan 22 yaşındaki Kubica'nın kazadan sonra "neredeyse normal" şekilde konuşabildiğini söyledi.
Toyota pilotu Trulli ise duygularını, "bir meslaktaşınızın sizi geçmek isterken böyle bir kaza yapması iyi bir duygu değil. O sırada aklımdan birçok şey geçiyordu ama neyse ki iyi olduğunu duydum" dedi.
işte size Kubica'nın kaza göntüleri ... gözlerine inanamicaksnız...
göntüğü izlerken halla inanamıyorum.... Ama bu kazadan sadece 1 bacağı kırık olarak ayrıldı.
http://www.youtube.com/watch?v=8sHOCZ2QA5Q
Hamilton ikinci kez pole pozisyonunda
Lewis Hamilton ilk kez çıktığı Indianapolis pistinde pole pozisyonunu elde etti. Sezonun yedinci yarışı Amerika Grand Prixi sıralama turlarında ikinci sırayı ise Fernando Alonso aldı.
İlk çizgiyi ele geçiren McLaren Mercedes pilotlarını Ferrariler takip etti. Felipe Massa üçüncü sırayı alırken Kimi Raikkonen ise dördüncü sırada kendine yer buldu. Üçüncü çizgiyi ise BMW Sauber pilotları aldılar.
Formula 1 ABD Grand Prix'sini Vodafone McLaren'den Lewis Hamilton kazandı. Çaylak pilot, üst üste ikinci birinciliğine takım arkadaşı Fernando Alonso'nun önünde ulaştı.
22 yaşındaki Hamilton, Montreal'den sonra Indianapolis'te de birinciliği kaptırmadı ve sürücüler klasmanındaki liderliğini korudu.
Vodafone McLaren'in çaylak pilotu, Indianapolis Motor Speedway'de koşulan 73 turluk ABD Grand Prix'sinde bir saat 31 dakika 09.965 saniyelik zamanla mutlu sona ulaştı.
Kariyerinin yedinci yarışında da podyuma çıkan Hamilton, takım arkadaşı ve son iki yılın dünya şampiyonu Fernando Alonso'nun 1.5 saniye önünde birinciliği elde etti.
İngiliz pilot, pole position'da başladığı yarışı pit stoplar dışında sürekli önde götürdü ve Alonso'nun çok ciddi bir atağına başarıyla karşı koydu.
Mücadeleye ikinci çizgide başlayan Ferrari pilotları Felipe Massa ve Kimi Raikkonen'in yerleri yarış sonunda değişmedi. Massa üçüncü, Raikkonen dördüncü sırayı aldı.
Start anında iki sıra geriye düşen Raikkonen son turlarda takım arkadaşını zorlamasına rağmen dördüncülükten yukarı çıkamadı. McLaren'den açık şekilde yavaş kalan Ferrari'de Brezilyalı pilot Massa finişe Hamilton'ın 12.8 saniye gerisinde ulaştı.
Renault'nun çaylak pilotu Heikki Kovalainen Montreal'deki dördüncülükten sonra Indanapolis'te de beşinci olarak çıkışını sürdürdü. Toyota'dan Jarno Trulli altıncı, bu sezon ilk puanlarını elde eden Red Bull sürücüsü Mark Webber yedinci oldu.
BMW Sauber'de Kanada'da kaza geçiren Robert Kubica'nın yerine yarışan 19 yaşındaki Sebastian Vettel sekizinci sırada finiş gördü.
Vettel, Formula 1 tarihinde bir yarışta puan almayı başaran en genç pilot unvanını aldı.
Indianapolis yarışı sonunda Hamilton ile Alonso arasındaki puan farkı 10'a yükseldi. Hamilton 58, Alonso 48 puana sahip. Massa 39 ve Raikkonen 32 puanla sıralanıyor.
Markalar klasmanında McLaren puanını 106 yaparak zirvedeki yerini ağlamlaştırdı. Indianapolis Motor Speedeway'de koşulan son sekiz yarışta sadece ikinci kez birincilik basamağına çıkamayan Ferrari'nin 71 puanı var.
Nejdet CAN
18-06-07, 09:52 AM
Alonso dedik ama bu çaylakta nerden çıktı .Bravo:clap2:
Alonso dedik ama bu çaylakta nerden çıktı .Bravo:clap2:
Yakında Alonso takımdan ayrılırsa şaşma , çaylak diyoruz ama 10 yaşından beri araba yarışları içinde büyüyen bir insan. Zaten bu son 2 yarışta Alonso Start'ta çok agresif çıkıyor bu yüzdende hata yapıyor , yarış esnasındada geçmek için çok sıkıştırıyor ama geçemediği içn kendisini riske atiyor ama takımdan aldığı emirler onu dururuyor... :D
Sonuç olarak L.Hamilton şampiyon olur mu bilmiyorum ama bu sene çok süper bir başlangıç yaptığı kesin ... eğer Şampiyon olursa bu duruma hiç şaşırmam çünkü L.Hamilton geleceğin Schmi'si olarak görüyorum ...
Formula 1'de sezonun 8. yarışı olan Fransa Grand Prix'si öncesi, sıralama turunu Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa kazandı.
Massa, yarın 4,411 kilometrelik Magny-Cours Pisti'nde 70 zerinden yapılacak ve toplam 308,576 kilometre sürecek olan yarış öncesi, bugün yapılan sıralama turunu 1:15.034'lük derecesiyle ilk sırada tamamladı.
Brezilyalı pilot böylece, kariyerinin 7., sezonun ise 4. pole pozisyonunu kazanmış oldu. Turu, 1:15.104 ile McLaren Mercedes'in puan sıralamasında sezon liderliğini koruyan İngiliz pilotu Lewis Hamilton ikinci sırada bitirirken, Ferrari'nin Finli sürücüsü Kimi Raikkonen bitiş çizgisini 1:15.257 ile 3. sırada gördü. Bu arada 7 kez dünya şampiyonu olan ve Formula 1 yarışlarını bırakan Alman Michael Schumacher, 1:15.377 ile Fransa Grand Prix'sinde en hızlı tur rekorunu elinde bulunduruyor.
Formula 1 2007 sezonunun 8. yarışı olan Fransa Grand Prix'sinin galibi Ferrari'nin Fin sürücüsü Kimi Raikkonen oldu.
Sezonun 8. yarışı olan Fransa Grand Prix'sinde zafere, Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkonen, 1 saat 30 dakika 54.200 saniyelik derecesiyle ulaşırken, pilotlar klasmanında da kendisi için çok önemli 10 puanı hanesine yazdırdı.
4.41 kilometre uzunluğundaki Magny Cours Pisti'nde 70 tur üzerinden yapılan yarışa 3. sırada başlayan Raikkonen, önce McLaren'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton'u, ardından da takım arkadaşı Felipe Massa'yı geçerek bu sezonun 2. zaferine ulaştı.
Kimi Raikkonen, sezonun açılış yarışı olan Avustralya Grand Prix'sini kazanmasının ardından bir daha yarış kazanamamıştı. Fransa Grand Prix'sine 'Pole pozisyonu'nda başlayan Ferrari'nin Brezilyalı sürücüsü Felipe Massa ise Raikkonen'in ardından podyumun 2 numaralı basamağına çıkarak, İtalyan takıma çifte zafer sevinci yaşattı.
Mayıs ayında İspanya Grand Prix'sinden bu yana yarış kazanamayan Ferrari, McLaren'in galibiyet serisine son verirken, geçen yıl Almanya Grand Prix'sinde Michael Schumacher ve Felipe Massa ikilisiyle elde ettiği podyumun ilk iki sırasını, Fransa'da tekrarlamış oldu.
Magny Cours'ta 3. sıra ise McLaren'in genç pilotu Lewis Hamilton'un oldu. F1'de bu sezon yarışmaya başlayan, yarışların ilk siyahi pilotu Lewis Hamilton, Fransa'da da podyuma çıkmayı başararak ilk 8 yarışı boş geçmedi. Hamilton 8 yarıştan 2'sini kazanmayı başarırken, 4 kez 2. sırayı, 2 kez de 3. sırayı almayı başardı.
Takım değiştirmeden önce Renault ile son 2 sezondur şampiyonluğa ulaşan İspanyol Fernando Alonso ise şanzıman problemi nedeniyle 10. sırada başladığı yarışı 7. olarak bitirdi, ancak sürücüler klasmanındaki 2'nciliğini kaybetmedi. Kanada Grand Prix'sinde ağır bir kaza geçirmesine karşın hafif yaralı olarak kurtulan BMW'nin Polonyalı sürücüsü Robert Kubica ise lider Raikkonen'in 41 saniye gerisinde damalı bayrağı görerek 4. sıraya oturdu. Kubica, kaza sonrası ABD Grand Prix'sine katılamamıştı.
Silverstone'da zafer Raikkonen'in
Formula 1'de sezonun dokuzuncu yarışı İngiltere GP'sini Kimi Raikkonen kazandı. Ferrari'nin Fin pilotu üst üste ikinci birinciliğini elde etti.
Raikkonen, Magny-Cours yarışından yedi gün sonra Silverstone'da da geçilmedi ve bu sezon üç yarış kazanan ilk pilot oldu.
Ferrari'nin Fin pilotu, Vodafone McLaren'in iki kez dünya şampiyonu pilotu Fernando Alonso'nun 2.4 saniye önünde zafere ulaştı. Kendi seyircisi önünde mücadele eden klasman lideri Lewis Hamilton, pole position'da başladığı yarışı üçüncü sırada bitirdi.
McLaren ve Ferrari'den sonra en iyi takım görünümündeki BMW Sauber Silverstone'da da iki pilotuyla birden puan aldı. Robert Kubica dördüncü, Nick Heidfeld altıncılığı elde etti.
Yarışa ikinci çizgide başlama hakkını elde Felipe Massa, aracı start öncesi stop edince pit yolundan başlamak zorunda kaldı. Brezilyalı pilot 59 turluk mücadeleyi beşinci sırada tamamladı.
Renault sürücülerinden Heikki Kovalainen yedinci, Giancarlo Fisichella sekizinci sırada finişe ulaştı.
Lewis Hamilton Silverstone'da birinci olamasa da kariyerindeki dokuzuncu F1 yarışında da podyuma çıktı ve 70 puanla zirvedeki yerini korudu. Alonso 58 puanla ikinci sırada.
Üst üste ikinci zaferini elde eden Raikkonen, takım arkadaşı Felipe Massa'yı geçerek 52 puanla üçüncülüğe yükseldi. Massa'nın 51 puanı var. Takımlar klasmanında Vodafone McLaren ile Ferrari arasındaki 25 puanlık fark değişmedi.
Formula 1'de sezonun 10'uncu yarışı Almanya Grand Prix'si 22 Temmuz'da Nurburgring'de koşulacak.
İngiltere GP sonuçları
1. Kimi Raikkonen, Ferrari, 1:21:43.074
2. Fernando Alonso, McLaren, +00:02.459
3. Lewis Hamilton, McLaren, 00:39.373
4. Robert Kubica, BMW Sauber, 00:53.319
5. Felipe Massa, Ferrari, 00:54.063
6. Nick Heidfeld, BMW Sauber, 00:56.336
7. Heikki Kovalainen, Renault, 1 tur
8. Giancarlo Fisichella, Renault, 1 tur
9. Rubens Barrichello, Honda, 1 tur
10. Jenson Button, Honda, 1 tur
11. David Coulthard, RedBull-Renault, 1 tur
12. Nico Rosberg, Williams-Toyota, 1 tur
13. Alexander Wurz, Williams-Toyota, 1 tur
14. Takuma Sato, Super Aguri-Honda, 2 tur
15. Christijan Albers, Spyker-Ferrari, 2 tur
b. Vitantonio Liuzzi, Toro Rosso-Ferrari, 6 tur
b. Jarno Trulli, Toyota, 16 tur
b. Anthony Davidson, Super Aguri-Honda, 24 tur
b. Scott Speed, Toro Rosso-Ferrari, 30 tur
b. Ralf Schumacher, Toyota, 37 tur
b. Adrian Sutil, Spyker-Ferrari, 43 tur
b. Mark Webber, RedBull-Renault, 51 tur
Nejdet CAN
10-07-07, 08:37 AM
Raikkonen sahnelere dönüyor anlaşılan.Alonso 2. olmuş iyi bir derece sayılır.Hamilton'da üçüncülüğü almış demekki başarıları rastlantı değil.Güzel ve çekişmeli bir sezon devam ediyor.Tekerleklerine ve ellerine sağlık.Sanada teşekkürler Gökçay.
Pilot Ülke Puan
1 Lewis Hamilton İngiltere 80
2 Fernando Alonso İspanya 73
3 Kimi Raikkonen Finlandiya 60
4 Felipe Massa Brezilya 59
5 Nick Heidfeld Almanya 42
6 Robert Kubica Polonya 28
7 Giancarlo Fisichella İtalya 17
8 Heikki Kovalainen Finlandiya 16
9 Alexander Wurz Avusturya 13
10 Mark Webber Avustralya 8
11 David Coulthard İngiltere 8
12 Nico Rosberg Almanya 7
13 Jarno Trulli İtalya 7
14 Ralf Schumacher Almanya 5
15 Takuma Sato Japonya 4
16 Sebastian Vettel Almanya 1
17 Jenson Button İngiltere 1
18 Vitantonio Liuzzi İtalya 0
19 Anthony Davidson İngiltere 0
20 Adrian Sutil Almanya 0
21 Scott Speed ABD 0
22 Rubens Barrichello Brezilya 0
23 Christijan Albers Hollanda 0
Takım Motor Puan
1 McLaren Mercedes 138
2 Ferrari Ferrari 119
3 BMW Sauber BMW 71
4 Renault Renault 33
5 Williams Toyota 20
6 Red Bull Renault 16
7 Toyota Toyota 12
8 Super Aguri Honda 4
9 Honda Honda 1
10 Toro Rosso Ferrari 0
11 Spyker Ferrari 0
Formula 1 Fransa Grand Prix'sini Felipe Massa kazandı.
22.6.2008
Ferrari yine kazandı
Formula 1’de sezonun 8. yarışı olan Fransa Grand Prix’sine Ferrari damgasını vurdu. Magny-Cours pistinde koşulan 70 turluk yarışın sonunda Ferrari’nin pilotu Felipe Massa, şampiyonluğa ulaşırken, yarışa ilk sırada başlayan takım arkadaşı Kimi Raikkonen ise ikinciliği elde etti. Fransa’daki başarısıyla bu sezon 3. zaferine ulaşan Brezilyalı pilot, aynı zamanda dünya şampiyonası klasmanında da liderliğe yükseldi. En büyük sürpriz ise Toyota pilotu Jarno Trulli’nin yarışı 3. sırada tamamlaması oldu. İtalyan sürücü, bu derecesiyle 3 yıl sonra podyuma çıkmayı başardı.
Kovalainen iyi bitirdi
McLaren Mercedes sürücüsü Hekki Kovalainen ise, 10’uncu sırada başladığı Fransa Grand Prix’te iyi bir yarış çıkartarak finişe dördüncü sırada ulaştı. Kanada’da sürpriz bir şekilde şampiyon olan BMW Sauber pilotu Robert Kubica, Fransa yarışını beşinci bitirdi ve klasmanda ikinci sıraya indi. Red Bull’dan Mark Webber’in altıncı olduğu yarışta son iki puan yerini Renault pilotları aldı. Çaylak Nelson Piquet jr. 7., 2 kez Dünya Şampiyonu olan Fernando Alonso 8.’liği elde etti. Bu arada Formula 1’de sezonun 9. yarışı 6 Temmuz’da İngiltere’de yapılacak.
Sürücüler klasmanı
Adı Takım Puan
1. F.Massa Ferrari 48
2. R.Kubica BMW Sauber 46
3. K.Raikkonen Ferrari 43
4. L.Hamilton McLaren 38
5. N.Heidfeld BMW Sauber 28
6. H.Kovalainen McLaren 20
Markalar klasmanı
Takım Puan
1. Ferrari 91
2. BMW Sauber 74
3. McLaren 58
4. RedBull 24
5. Toyota 23
6. Williams 15
http://fanatik.ekolay.net/Galeri/Image/Photo/3542_20080622174530981_AFP_0000000014472526.jpg
http://fanatik.ekolay.net/Galeri/Image/Photo/3542_20080622174554247_AP__0000000014472515.jpg
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.