PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Abdullah Menekşe ile Nostalji Turu

Yener CAN
18-02-07, 07:29 PM
http://img116.imageshack.us/img116/3345/apo4if2.jpg

1974 Çatalca Kaymakamlık turnuvası köyler arası Şampiyon kadrosu.

Ayaktakiler soldan sağa: Dönemin 2.Başkanı Ahmet Davran,Adil Atlas,Yunus Çetin,MAHİR ÖZMEN,Mümin Karadağ,Kemal Davran,Nusret Avcı,Dönemin Başkanı Hafız Amca,Erdinç Pınarcı
Oturanlar soldan sağa:Antrenör Muzaffer Aksu,Erdoğan Atlas,Abdullah Menekşe,Nedim Aksu,Levent Serbes,Bülent Serbes

http://img116.imageshack.us/img116/9200/apo1rq0.jpg

Ayaktakiler soldan sağa:Muzaffer Aksu,Türker Davran,Abdullah Menekşe,Süleyman Palalı,Bayram Doğan,NACİ YÜKSEL,ENGİN SERBES,Nazım Barbaros,Başkan AHMET DAVRAN,DemirAli Biçer
Oturanlar soldan sağa:Sezai Koç,Turay Davran,Münir Oral,Tuncay Aydın,İDRİS ÖGE,Halil Pınarcı

http://img49.imageshack.us/img49/3623/apo2ea3.jpg

1981 Çatalca kaymakamlık turnuvası maç kadrosu.

Ayaktakiler soldan sağa:Nedim Aksu,İDRİS ÖGE,Münir Oral,Turay Davran,Hüseyin Koç,Namık Barbaros,Sezai Koç,Tuğrul Aydın,Halil Pınarcı
Oturanlar soldan sağa:Nazım Barbaros,Hayrettin Barbaros,Tuncay Aydın,ENGİN SERBES,Süleyman Palalı,Abdullah Menekşe,Birol Serbes

http://img181.imageshack.us/img181/4645/apo3ov9.jpg

Ayaktakiler soldan sağa:Öğretmen Hüseyin Yaman,Cemal Gök,Kemalettin Güvenir,Nejat Barbaros,Hüseyin Durgut,Mümin Karadağ,MAHİR ÖZMEN,DemirAli Biçer,Turay Davran,İDRİS ÖGE,Yunus Çetin,AHMET DAVRAN,Hüseyin Güner
Oturanlar soldan sağa:Sedat Güner,Nedim Aksu,Abdullah Menekşe,MEHMET BARBAROS,Alaattin Enişte,İhsan Enişte,Muzaffer Aksu

http://img116.imageshack.us/img116/144/apo6eh7.jpg

Ayaktakiler soldan sağa:Muzaffer Aksu,ÖZCAN YAŞIM,Sezai Koç,Süleyman Baran,MAHİR ÖZMEN,Hüseyin Koç,Necmettin Enişte
Oturanlar soldan sağa:Abdullah Menekşe,DemirAli Biçer,Sedat Güner,Mecit Yener,Nuray Ünal

http://img181.imageshack.us/img181/502/apo7bz8.jpg

Köyümüz sahasında (mezarlık tarafı) bir maçtan görüntü.

http://img49.imageshack.us/img49/3041/apo8po0.jpg

Abdullah Menekşe ve arka planda rahmetli İDRİS ÖGE,bir maç öncesi.

http://img116.imageshack.us/img116/7763/apo9lf8.jpg

Köyümüzde yapılan bir kupa maçından görüntü.(Abdullah Menekşe-Münir Oral)

http://img181.imageshack.us/img181/3489/apo10gn1.jpg

Bu resimde köyümüzde yapılan ENGİN SERBES turnuvasında Ferhatpaşa'ya karşı 2:0 mağlubiyetten 3:2 öne geçtiğimiz gol sevinci.(Golü atan Abdullah Menekşe)

Bu güzel resimleri bana ulaştıran Abdullah Menekşe abime çok teşekkür ederim.

tuncay_aydin
18-02-07, 10:52 PM
emegine saglik resimler için ne günlerdi be:) :)

golculugumu hatirlattin tekrardan bana :) :)

Nejdet CAN
19-02-07, 11:24 AM
Resimler harika Abdullah ağbi katkıların için teşekkürler.Böyle güzel resimleri bekliyoruz.Tuncay ağbi seni izleyen hiç kimse senin futbolculuğunu gollerini unutamaz.Sendende böyle güzel resimler bekliyoruz.

Reis
19-02-07, 12:17 PM
Hey beeeeeeeee
Ne resimler onlar öyle......süper vallaha....

Ama APO hocam seni artık maçlarda görmek istiyoruz.Özellikle ben senin engin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum bu isteğimi yerine getirebilirsen ne mutlu bana ve birşeyler öğreteceğin diğer öğrencilerine.

Saygılarımla.........

masta
19-02-07, 01:45 PM
yener cok güzel hazirlamissin fakat ben resimleri göremiyorum herhalde bir eksiklik vardir.yanliz 1981 kupasi diye verdigin kadro galiba 1978 kupasi kadrosuydu,cünkü ben 1979 kasiminda almanyaya geldim.
selamlar

masta
19-02-07, 01:47 PM
Tugrul Aydin

recai
20-02-07, 02:05 PM
RESIMLERIN ALTINDA BUYUK HARFLER ILE YAZILAN ABILERIMIZ ARAMIZDA YOKLAR. BIZLER ONLARI SEYREDEREK, ONLARA SAYGI DUYARAK BUYUDUK. HEPSINE ALLAHTAN RAHMET DILIYORUM. NUR ICINDE YATSINLAR.
:clap2: :clap2: :clap2: :clap2:

RECAI SENTURK

thepatriotfb
20-02-07, 03:00 PM
Aslinda Bu FotoĞraflari GÖrÜnce Hem Çok Sevİndİn Hem Çok ÜzÜldÜm Buradakİ Oyuncularin Hepsİnİ Hemen Hemen Taniyoruz Ya Yakinimiz Yada KomŞumuz Yabanci DeĞİller Yanİ Ama O Kadroda GÖrdÜĞÜmÜz Kestanelİksporun BaŞarisi İÇİn Ter DÖkmÜŞ Olanlar Kestanelİksporun MaÇlarinda Ya 1 Ya 2 KİŞİ Gelİyo Bİze Onlardan Destek Gelmezse Bİz Kestanelİkspor Ruhunu Nasil YakalayacaĞiz Yada 2-0 Dan 3-2 Bİten MaÇ Gİbİ Nasil SevİneceĞİz Sadece Futbolcularla YÖnetİcİlerle Bu İŞler Olmuyor Arkamizda Sİzde Olmalisiniz. Para Pul İsteyen Yok Sadece Destek Eskİ Futbolcularin TecrÜbelerİ Ve Desteklerİ Gereklİ.

king_istanbul
20-02-07, 03:52 PM
MerhabaLar. İlk önce fotoğraflar için Teşekkürler. Fotoğrafları görünce gözlerim doldu çünkü şu anda aramızda olamayan sevdiklerimiz var (Babam (MAHİR ÖZMEN ), Mehmet Barbaros, Pesiç Özcan
Fotoğraflar için çok sağol

Ali AKINCI
20-02-07, 04:18 PM
bakın sitenin bir faydası daha mesela King _ İstanbul rumuzlu kardeşimizin vesile ile akrabam oldugunu ögrendim :) , Rahmetli Mahir Özmen ile Annem kardeş çocugu idi bizde King kardeşim ile yakın akrabayız .

Bu arada yıllardır kafamı kurcalayan bir soru bizim jenerasyona bir uzmanlık sorusu , rahmetli Mahir Abi kendide futbol oynardı ama bizim İslam ın futbol oynamasına cok kızardı ( sinirli haline bir kac kez şahit oldum ) İslam ın belki futbol kariyerini erkenden bitiren bu tepkiyi neden veriyordu bilen varmı ?

Reis
20-02-07, 04:24 PM
Abİ Akrabalik Olayina Gelİnce DemİŞsİn Ya Bu Neden Bİlİyon Mu Hepİmİz Bende Dahİl BaŞka İsİmlerle Üye Olduk Yener Abİ Bunun YanliŞ OlduĞunu Belİrttİ Ama Nafİle ......olduk Bİkere Bence Üye Sayimiz Yetersİz Daha Çok Üye Kayit Olmali Ve Mutlaka Toplanip TaniŞmaliyiz.

İslam Abİye Gelİnce Mahİr Abİ İyİ YapmiŞ Be Abİ :):) Nur İÇİnde Yatsin
Ben Ona KarŞi Oynamak İstemezdİm Mesela Oynasaydim Tİpİ Yeter Ben Kasabim Gİbİ Bakiyor Vallaha:) Yanİ Gelde Sikiysa GeÇ:)mahİr Abİde Rahmetlİ Bunu DÜŞÜnmÜŞtÜr.bİr KaÇ KİŞİyİ Sakatlarsa Tedavİ Masraflari Fİlan AĞir Gelİr Dİye:):):)

sansar
20-02-07, 05:34 PM
Kestaneelİk Her Şey Dİr

king_istanbul
20-02-07, 05:38 PM
Ali Abi seni tanıyamadım ya. Kusura bakma..

panteon
20-02-07, 07:12 PM
Öncelikle bir iki cümle fotoğraflara;
Gerçekten nostalji dolu, gerçekten hüzün dolu.En azından benim için. Rahmetli ağabeyimin evdeki fotoğraf albümünde de yer alan bazı fotoğrafları burada görünce epey eskilere gittim. Onun diğer fotoğraflarını da burada en kısa sürede yaınlanması adına çaba göstermem gerektiğini düşünüyorum. Düşünüyorum da o hüznü yaşamak duygusu da biraz olsun şevkimi kırıyor. Ama olsun paylaşmak herkes adına herhalde keyifli olur. En azından o fotoğraflarda yer alan ve bizden rahmet bekleyen merhumlara dua göndermemize katkıda bulunabilir.
Gelelim sevgili ali kardeşimin bizim jenerasyonla ilgili uzmanlık sorusuna.Neden bizim jenerasyon derseniz İslam ÖZMEN bizlerle futbol oynayan bir arkadaşımızdı. Aslında futbol aşkı o kadar kuvvetliydi ki, butbolu o kadar severdi ki Guantanamoda işkence gören müslümanlar, sevgili İslam'ın merhum Mahir (biz mayır abi derdik) abiden gördüğü işkenceyi görseler tanık olsalar herhalde şükür namazı kılarlardı:). Hoş İslam da bazen dayağı hak ederdi. Çünkü kendisine teslim eden koyunlara çobanlık ederken nedense sürekli koyunlar sahayı gübrelesin,çimler yeşersin ve köylülerimiz halı gibi ya da dömi halı gibi olan futbol sahamızda başarılı maçlar çıkarsın diye sürekli koyunları topsahasına getirirdi. Garibim hayvanlar biz çim bölümü işgal edip orada maç oynadığımız için çorak bölgede allah ne verdiyse otlamaya çalışırlardı.(bu allah ne verdiyse kelimesini bir iki cümle sonra farklı bir vurgu için kullanacağım:))
Akşamları da tahminime göre rahmetli mayır abi süt rekoltesinden islamın o günkü güzergahı konusunda fikir sahibi olurdu.(belki de hayvanlar açlıktan dile gelip yaşadıklarını anlatırmıydı bilmem)
Ertesi gün aynı şartlarda biz sahada futbol oynarken ve lopka erdoğan da gelip oyunumuz halen bozmamış ise tabi birden mayır abi çıka gelirdi. Ondan sonra islamın birden antrenman seansı başlardı. Antrenmana mayır abi de katılırdı . Ne de olsa o köyümüzün başarılı sol açığıydı.İslam da biz de sol açık oynardı. dönemin sol açığı arkada geleceğin sol açık adayı önde deparlar başlardı. İslam başı geride olmak üzere (amcasını göz markajına almak amacı ile) 100 metreyi 10 saniyede koşmak isyerdi, koşmalıydı, koşamazdı haliyle.Ama deneme bir kaç dakika sürerdi.E zaten 100 metreyi bu sürede koşamadığı için ve mayır abi elinde bulundurduğu çobanlık ve islamlık sopalarını cirit oyunu oynarmışcasına islama salladığı için islam garibim fazla direnemez ve yakalanırdı.Ondan sonra çifte su verilmiş çelik kıvamındaki o kalın sopalar ile islamın dayanıklılık antrenmanları başlardı. Hani şu karate filimlerinde dayanıklılık için duvara , mermere vb yerlere çarparak vücut dayanıklılığı arttırılır ya islamın antrenamnı da buna benzerdi...
Bir gün hiç unutmam ve abartısız.Rahmetli islamı yine sahada yakaladı. Tesadüf islam da o anda yerde.Bacağını tutuyor ve anneciğim anneciğim diye sakatlığından dolayı bağırıyor. Mayır abi geldi ve "hangi bacağın ağrıyor" diye islama sordu. Bu sorudan biraz merhamet sinyali alan islam ağrıyan bacağını gösterdi. Vee mayır abi o bacağa "allah ne verdiyse" tekme ile vurmaya başladı.sonra bir an sakatlık olur düşüncesiyle vurmayı bırkatı. evet o hafta sonu mahir abi oynayacağı maçı ve ayağının sakatlığını düşünerek vurmayı bıraktı. Evet ali kardeşim artık yorumu sen yap. benim hatırladıklarım ve görüşlerim bunlar:)
İşin şakası rahmetli mahir abi islamın yaptığı işe özen göstermeyip işini savsakladığı için islama kıazardı ve arada balans ayarı yapardı.Bu espirili anlatımım kimseyi kızdırmasın,kimse alınmasın.:)Bu zikrettiğimiz büyüklerimize allah gani gani rahmet eylesin..
Saygılarımla

Mustafa SERBES
20-02-07, 07:15 PM
Bu arada teknik bir hata yaptım. Bizzat ben kendim panteon rumuzlu yeğenimin nicki ile girip yazmışım. yani panteonun yazdıkları bana ait. millet der ki şimdi kim bu panteon:)

king_istanbul
21-02-07, 08:26 AM
sağoalsın Mustafa abi. Anılar fotoğraflardan ibaret sadece şu an

Ali AKINCI
21-02-07, 04:05 PM
Yine bizim jenerasyon hatırlar biz cocuklugumuzda mahalle macları yapardık ,
aşağı mahale , yukarı mahale macır mahalesi falan kıran kırana maçlar olurdu ve köyün futbolcu alt yapısı bu resmi olmayan ama acaip çekişmeli maçlarda şekillenirdi , ( şimdi cocuklarımızı kapının önüne salamıyoruz ama o zamanlar daha ilk okula giderken örnegin tepelerden yürüyerek Oklalıya gidip maç oyanayıp gelirdik ).

Unutmadan oyunlarımızı bozup sağlıklı gelişimize engel olan bir diğer hemşerimizde Sezer di :)).

taci genisken
25-02-07, 01:22 PM
Abi eline koluna saglik hepsi harika .O eski turnuvalari unutmak mümkün degil

alican17
27-02-07, 10:02 PM
şinasi abi ilk başdaki resimdeki top hamit abinin sewdiği top deilmi yaw ???

halil_pınarcı
05-03-07, 06:42 PM
Resimler için tşkler...
ellerinize sağlık.........

cnraru
06-03-07, 12:43 PM
o günleri göremediğim için kendimi çok şanssız hissediyorum

şentürk
25-03-07, 04:49 PM
Futbolla alakam yok amaa resmleri yeni farkettim hepsi çok güzel çocukluk okul arkadaşlarımı gördüm nostalji harika olmuş kaybettiklerimize rahmet,sağ olan okul hatta sınıf arkadaşlarıma selam olsun.
.

mor_ve_ötesi
25-03-07, 07:53 PM
GerÇekten GÜzel Saol Bİzmle PaylaŞtiĞin İÇİn

sami mardin
31-03-07, 10:22 PM
Harika resimler emeği geçen herkese teşekkürler,

ALAATTINALKES
18-04-07, 07:32 PM
Arkadaşlar,ellerinize sağlık,site çok güzel,ben de fotoğrafları görünce çok duygulandım,bende de pek çok fotoğraf var,taratıp yükleyeceğim.

SiBeL
24-09-07, 10:35 AM
Nette dolasirken farkettim be siteyi....Yaklasik 2 saattir de tek tek okudum butun yazilari....

Cok keyif aldim.Hazirlayanlarin ellerine saglik.

En cok eski futbolcular bolumu ilgimi cekti.Hemen buyuk bir heyecanla tek tek resimlere baktim.Belki ben de babacigimin resmine rastlarim diye....

Sevgili Yener Can...Tesekkur ederim.Babami taniyip, tanimadiginizdan emin degilim ama o resme de yer verdiginiz icin tesekkur ederim.

Cok duygulandim resmi gorunce....Elinizde babamin oldugu baska resimler varsa ve bana gonderirseniz cok sevinirim.

Bununla birlikte birascık burkulmadım desem yalan olur.Efsane futbolcular icinde kimsecikler Babamdan bahsetmemis.
Şinasi bile unutmuş.Neyse bukadarına da şükür.

En ustteki fotografta oturamlardan sag baştaki Benim babam Levent Serbes....Yanındaki de buyuk amcam Bülent Serbes.....

recai
24-09-07, 03:10 PM
Sibel,
Benim Yasitlarim, Yani Baban A Takiminda Oynarken Hayranlikla Seyreden Gencler Fazla Tanimadigi Icin Yorumlayamiyorlar. Buyuklerimizde Bu Sitede Fazla Yazmiyorlar.
Efendiligi Ile, 5 Numara Defans Oyunculugu Ile Bizlerin Ornek Aldigi Kisiydi. Vefat Ettiginde Cok Uzuldugumuzu Iyi Hatirliyorum.

Genc Olen Futbolcularimizdan Levent Agbi, Naci Agbi Ve Engin Agbi Icin Koyumuz Yas Tutmustur. Nur Icinde Yatsinlar.

mustafaustad
27-09-07, 10:18 AM
Recai'nin yorumuna aynen katılıyorum. Levent abinin jenarasyonundan kişiler siteye pek ilgi göstermediğinden o döneme ilişkin resim az.

Ama forum daha çok yeni. İlerleyen zaman içerisinde herkesin elindeki fotoğrafları paylaşacağına, sitede bir albüm köşesi oluşacağına inanıyorum.

Sibel'cim bak bir de şöyle bir tesbitim var KEŞKE FUTBOLCU OLSAYDIN. Şu orjine bak, Levent, Bülent, Birol, Menderes SERBES, dayı Kemal DAVRAN eh bi de beni koy vay vay vay. :smokeing:

seferina
02-10-07, 10:37 AM
NEDEN BENİM KOCAMDAN (SEFER DAVRAN) MAÇLARDA ÇIKARDIĞI GÜZEL OLAYLARDAN BAHSEDİLMİYOR ? YOKSA ONU BEĞENMIYORMUSUNUZ ?:scratch:

Mustafa SERBES
05-10-07, 08:10 PM
Sevgili gaye yengemiz, Nam-ı diğer seferina hatta ingi seferina. Aslında serzenişinin içinde cevabı da var. Forumumuz paylaşım forumu ve herkes elinde eteğinde ne varsa foruma paylaşıma açıyor. Sefer ağabeyin içinde olduğu fotoğrafların olabilmesi için elinizdeki fotoğrafları paylaşıma vermenizde fayda var. Gözden ırak olan gönülden de ırak olur:) . Sefer ağabeyin gerek futbolunu gerekse köye futbolcu olarak katkısını tartışmak bile abesle iştigal olur. Yorumlar genelde fotoğrafta görünenler üzerine olduğu için sefer ağabey gibi önemli bvir futbol değerinin bahsi geçmemiştir. Bak turay ağabeyin olmadığı a takımı fotoğrafı getirene forma hediye ediliyorlar sitede. Demek ki görünen köy kılavuz istemediği gibi görünen futbolcu da yorum istemez. çünkü yorum hemen gelir:)
Bu yüzden sen eldeki futbol foto arşivini paylaşıma açabilirsen herkes memnun olacaktır. Koskoca kuka unutulmaz yoksa...:cowboy:

Mustafa SERBES
05-10-07, 08:17 PM
Sevgili sibel,
Rahmetli levent ağabey konusunda da arkadaşlar güzel tespitler ve yorumlarda bulunurken bana da foruma destek konusunda pek isteksiz davranan sevgili büyüklere özellikle de amcanlara buralardan laf söyleme fırsatı doğduğu için bir iki satır yazayım istedim..
Paylaşım arttıkça bu sayfalarda zenginlik artacak, keyif artacak daha da önemlisi artık anılmayan, hafızalardan silinmeye başlamış birçok değerli insanı, güzel olayları, konuları da canlı tutmuş olacağız. Bizler elimizden geldiğince yaşadıklarımız, gördüklerimizi, duyduklarımızı buralarda paylaşıma açıyoruz. Ama en önemli lokomotif konulardan olan gençlik kulübü ve geçmişi hakkında bildiklerimiz de yaşımıza paralel sınırlı. Lafı uzatmayalım, sevgili büyükler sizi de buralarda görmek isteriz..
Haydi bakalım

SiBeL
07-11-07, 08:46 PM
Sevgili sibel,
Rahmetli levent ağabey konusunda da arkadaşlar güzel tespitler ve yorumlarda bulunurken bana da foruma destek konusunda pek isteksiz davranan sevgili büyüklere özellikle de amcanlara buralardan laf söyleme fırsatı doğduğu için bir iki satır yazayım istedim..
Paylaşım arttıkça bu sayfalarda zenginlik artacak, keyif artacak daha da önemlisi artık anılmayan, hafızalardan silinmeye başlamış birçok değerli insanı, güzel olayları, konuları da canlı tutmuş olacağız. Bizler elimizden geldiğince yaşadıklarımız, gördüklerimizi, duyduklarımızı buralarda paylaşıma açıyoruz. Ama en önemli lokomotif konulardan olan gençlik kulübü ve geçmişi hakkında bildiklerimiz de yaşımıza paralel sınırlı. Lafı uzatmayalım, sevgili büyükler sizi de buralarda görmek isteriz..
Haydi bakalım

Sevgili Mustafa agabeycigim.....

Amcamlar yoksa sen varsin....Forumdaki en yakinlarimizdan biri olarak hafizlardan silinmeye basladigini hic tahmin etmedigim babamdan sen de bahsedebilirsin degil mi.....

Amcamlarin isteksizliiigine gelince......Forumdan ve siteden haberdar olduklarına bile emin degilim....

Sevgilerimle

Sibel SERBES ERTUZUN

SiBeL
08-11-07, 02:21 PM
Recai'nin yorumuna aynen katılıyorum. Levent abinin jenarasyonundan kişiler siteye pek ilgi göstermediğinden o döneme ilişkin resim az.

Ama forum daha çok yeni. İlerleyen zaman içerisinde herkesin elindeki fotoğrafları paylaşacağına, sitede bir albüm köşesi oluşacağına inanıyorum.

Sibel'cim bak bir de şöyle bir tesbitim var KEŞKE FUTBOLCU OLSAYDIN. Şu orjine bak, Levent, Bülent, Birol, Menderes SERBES, dayı Kemal DAVRAN eh bi de beni koy vay vay vay. :smokeing:

Sevgili Mustafa Agabeycigim....

Seni de burada gordugume cok sevindim.ne cok akrabam varmış yahu.....heheheheh

Dogru soyluyorsun.Eski resimlerden birinde Altında Kemal Davran yazan biri var ama o maalesef dayım degil...Ben en kısa zamanda arşivi tarayıp gondermeye calısacagım.Dayımla babam aynı zamanda oynayabilmişmiydi acaba hic.Cok merak ediyorum.

Sevgiler

Sibel SERBES ERTÜZÜN