Orijinalini görmek için tıklayınız : güvendiğim adam
thepatriotfb
23-02-07, 12:05 PM
yıl 2004 selanik kupası
kestanelik-ihsaniye maçı
bize beraberlik ve en az 1-0 mağlubiyette bizi şampiyon yapıcak
maç başladı ve İHSANİYENİN ilk atağı gol oldu bizler şok olduk
neyse biz kendimizi toparladık DERKEN, oyuna başladık ve 5 dk sonra ikinci bi gol biz şok üzerine şok olduk kalede Yasin BARAN elindeki eldivenleri attı ben çıkıyorum dedi ve kale arkasına doğru ilerlemeye başladı ben onu geri çevirip tekrar kaleye geçmesi için ikna ettim neyse maç bi o kalede bi bu kalede derken penaltı kazandık ve herkes kenar yönetime bakıyo kimin kullanacağını öğrenmek için daum dan bir ses geliyo mert atacak diye mert topu kalecinin üstüne bırakıyo durum yine aynı 2-0 bi değişiklik yok yani tekrar bastırıyoruz ve karambolden bir gol atıyoruz durum 2-1 sonra İHSANİYE bir gol daha atıyo ki 3-1 tekrar saldırıyoruz yok yok yok olmuyo sonra İHSANİYE bir gol daha biz artık neye uğradığımızı şaşırdık daum miroğlu yusufu (çakma kezman) oyuna aldı mükemmel bir frikik golü ile 4-2 yaptı son bir gol için yüklendik ama olmadı kısmet değilmiş .
o maçta çok üzülmüştüm ilk defa selanik maçında yenilmiştik 4 sene yenilmeyen takım bu maçta yenilmişti
nedeni ise skora bakarak oyun oynadığımızdan bide maçtan önce otobüste havaya girmeler neyse bu maçtan aldığımız ders skor ne olursa olsun maça yatmayacaksın bu bize iyi bir ders olmuştu:
hatırlıyorum o maçıda tabiki
çiftlikköyde idi maç......
mert berhan la birlikte forvetti bende penaltıda ona güvendiğim için oatsın demiştim ama atamadı.....kısmet birsürü büyük futbolcu penaltı kaçırır.....
mert o gün den sonra bir daha forvet oynamadı o şansını kaybetti
sanırım o benim güvenimide kaybetmek üzere yedek kaldı diye bir karış surat olmaz ben herkesi yedek bırakıyorum kadroya almıyorum bana tafra yok......
herkesin paşa gönlü bilir.neyese nerden nereye girdim..
ozaman genç takımdınız şmdi a takım inş gene kupalar alacağız hep beraber
thierryhenry
16-03-07, 03:32 PM
bu konuya katılıyorum ama<şunu unutmayalım 4 selanik turnavasında attığım golleri hesaplarsak en az 2 kupayı ben tek başıma almış olurum bunuda unutmayalım birdeee o günden beri şinasi abinin bnaa olan gvenini sastım her futbolcu penaltı kaçırır ama yerinden kesilmezzzzzz
thepatriotfb
20-03-07, 02:43 PM
MERT SEN ZATEN KENDİ BAŞINA Bİ TAKIMSIN BİZE NE GEREK VAR DİMİ SAQDECE SEN ÇIK MAÇA GİY 11 NUMARALI FORMAYI TAKIL İŞTE.....
BİZ TAKIM RUHUNDAN BAHSEDERKEN SEN KENDİ RUHUNDAN BAHSEDİYOSUN O KUPALARI TEK BAŞINA KALDIRMAK ÖNEMLİ DEĞİL TAKIMLA BERABER KALDIRMAK ÖNEMLİ BEN BUNU YAŞADIM AMA SEN BUNU YAŞAMAMIŞSIN BİLMEM ANLATABİLDİMMİ.....
ThE PaTRioT FB
Gereksiz polemiklere girmenize bir anlam veremedim ki biz çok önemli bir atılım yapıp kendi köyümüzün çoçukları ile birşeyler yapmaya çalışıyoruz.Ben hepinize inanıp güvenip o formayı veriyorum.
Ve kimseyide sonsuza kadar kesmiş değilim MERT senin olayın biraz farklı ,idmanları takımla beraber yapamıyorsun bide işinden dolayı maçlara gelmen sorun oluyır ki ben kimseye 11 garantisi vermedim vermemde.
Maça göre futbolcu seçiyorum.Sen gelebilseydin ki ben senle 11 de başlamıştım.Ama aksilikler oldu gelemedin.Kasıtlı yapılan bir şey yok ben kimseyi kırmak üzmek istemem ama maç sonu yedek veya kadro dışı kalmış diye takıma bana küsenede yüz vermem.Yoksa bilirsin ki ben seni harbiden severim yeri gelir seni oynattığımda trübün tepkisine rağmen ben ona güvenirim derim.Ki bu nu çokta yaptım yinede yaparım .
Trübünlerde bizi destekleyen abilerimdende bir isteğim daha yapıcı olalım çocuklarımız alıngan inanıyorum kisizlerde onların iyi oynaması için eleştiriyorsunuz ama daha sakin yapıcı yaparsak kazanan biz olacağız.
Mustafa SERBES
22-03-07, 10:19 PM
Arkadaşlar çorbaya tuz ya da her mevzuuya nane misali buraya da bir iki şey yazmak istedim.
Yedek kalmak kötüdür.Yedek kalan üzülür,alınır,belki de küser; yedek bırakan da hedef olur. Bu futbolun doğasıdır. Aksini inkar eden bence yalan konuşuyordur ya da pollanna ile kan bağı vardır:) Polyanna bile bu duruma tepki verebilir. Futbol, top oynamak benim için,sevenler için çok büyük bir keyiftir,mutluluktur,statü aracıdır. Manitana bile göğsünü gere gere anlatırsın.Allah kortusun bir de maçını seyretmeye gelmişse nişadır sürülmüş tazı misali o saha sana dar gelir yav.. Bu bizim gençliğimizde böyleydi en azından benim için. Oynanmış bir maç sonrası köy kahvesinde ya da parkta yapılan futbol sohbetlerinde köyün ileri gelen futbol otoritelerinin senin adını bile zikretmeleri büyük haz ve mutluluk verirdi.
E o zaman yapılması gereken nedir. Çıkıp oynamak, oynayabilmek. Oynamazsan ve hele hele bunu haksızlık yapıldığı şeklinde yorumlarsan (%99.9 böyle düşünülür genelde) hem kızarsın hem küsersin hem de surat asarsın. Ama takımı seçen kişinin de 11 dışında seçeneği yoktur. Kimse de kolay kolay memnun kalmaz.
O yüzden size önerim ya da tavsiyem futbol sevginize ihanet etmeyin demek olacaktır. Çünkü tüm bu varyasyonlar bu oyunun içinde mevcut.
Saygılar
Ali AKINCI
23-03-07, 09:57 AM
Selamlar ,
şimidi konu neydi nerelere geldi gibi olacak ama konu içinde geçen iki cümle bende yazma ihityacı doğurdu yani yazacağım geldi .
Mustaf kardeşiminiz bahs ettiği iki konudan biri şu manitaların seyretmesi ve hava atma psikolojisi ;
Köyümüzün üç yagız , yiğit ,aslan parçası delikanlısı ( fakat o zamanlar bu gençler daha Kestanelik Köyü İlkokulunun çeştili sınıflarında okumaktalar ) bir gün manitalarına hava atma projesini hayata sokarlar.
Yapılan plan ve ANLAŞMA gereği herkezin manitasının kapısının önüne sıra ile gidilecek ve orada yapılacak sahte kavgada kimin manitasının kapısına iseler o arkadaş diğer ikisini bir guzel marizliyecektir ( bu arada hemen belirteyim kimsenin günahını almıyalım manita diyoruz ama kızcağızların dünaydan haberi yok bu gençler kendi kendine havya girmiş sadece ).
Plan uygulamaya sokulur aralarındaki yaşça ufak ama boyca uzun olup SERBES stilde iyi dövüşen kişi , diger iki kardeşini manitalarının evlerinin önünde acımasızca hırpalayarak tüm anlaşmaları ,centilmenlik kurallarını ayaklar altına alır genç dimağların bilinc altında onurılamayacak hasarlara sebebiyet verir , kendisini burada tüm hemşerilerimizin huzurunda bir kez daha kınıyorum.
Nejdet CAN
23-03-07, 10:18 AM
Kınamak ne demek esefle kınıyorum.Bu SERBES stilde dövüşen kardeşimizi her ne kadar tanımıyorsakta:whistling: Bu yanlış hareketi kendisine yakıştıramıyorum.Ali kardeşim sizdede ne planlar varmış be.Bizim böyle şeyler aklımıza bile gelmiyordu.
Nejdet CAN
23-03-07, 10:27 AM
Ha bu arada yedeklik konusunda Mustafa ya katılıyorum.Benim oynadığım ilk dönemlerde hiç yedek kalmadım diyebilirim.Yedek kaldığım dönemlerde de (Dayı)
Sezai Koç un disiplin anlayışının kurbanı oluyordum.Ama inanın bu hiç zoruma gitmezdi.Çünkü beni o takıma alan dayı idi.Disiplini sevdiği için bunları yapıyordu ve bizde onu sevdiğimiz ve saydığımız için hiç bir zaman zorumuza gitmiyordu.Son dönemlerimizde yedek kaldığımızda tabiki zorumuza gidiyordu.Haklıydık veya haksızdık bu yedekliğide köyümüzde oluşan yabancı hayranlığına bağlıyorduk.Benim futbola başladığım dönemde hem a da hem b de ikişer takım çıkarken daha sonra yabancı oyuncularla devam etme isteği yüzünden bizler kenarda beklemeye başladık ve bunun sonucunda köyümüzden bir 11 bile çıkmaz oldu.
Mustafa SERBES
23-03-07, 02:16 PM
Ali abem harbiden daldan dala olmuş yazdıkların:) Daldan dala da hangi dala sıçradık, o dalda dallamalık yapan, dal gibi delikanlı neden böyle yapmış, olay hangi zamana diliminde cereyan etmiş vallahi merak ettim.
Hani benim de sizlerle o dönemde arkadaşlığım ve dostluğum olmasına rağmen bu dallamalık sayılan mevzuuyu hatırlayamadım. Biraz ipucu şeyttirsen...Vallahi çok ayıp etmiş o arkadaş...
Ama hazır mevzu dallamalıktan açılmışken benim de öyle arkadaşlarım vardı (sizler bilmezsiniz doğal olarak tabi). Bir tanesi vardı ki içlerinde amcalarından aldığı yakışıklılık ve dayanılmaz cazibe yüzünden etrafta arkadaşlarına manita bırakmaz ve dostlarını da sevda çekmek sıkıntısından, aşk acısından kurtarırdı.
Hatta o kadar yardımseverdi ki mesela "ya bana manitamdan daha doğrusu senin etki alanında kalmamış şanssız kızlardan olan ...dan haber getir" dediğimizde bizi hiiiiç kırmaz ve o da haberleri getirirdi, sonra da derdi ki. şanslısın vallahi onunla beraber diz dize göz göze oturduk konuştuk. ben biraz da elledim sana layik mi değil mi diye.fena değil devam.. gibi ayrıntılı bilgi getirirdi.böyle de kıyak yapardı..
securty68
26-03-07, 10:14 AM
mevzular çok derin fazla abartılı olmasın .kolay gelsin köyümün güzel insanları by.
Mustafa SERBES
26-03-07, 02:45 PM
vALLAHİ HAKLISIN KARDEŞ KONU NEYDİ NEREYE GİTTİ.. Sevgili şinasi kardeşimize destek amaçlı mevzu yapalım derken konuyu dağıttık. Ha bu arada senin de kestanelik futbol kulübünde haksızlığa uğrama konusunda sıkıntı çektiğini, hakettiğin değeri görmediğini de çok iyi bilirim. 1986 gençlik yılı turnuvasında yıldız olan ve yanlış hatırlamıyorsam da gol kralı olan sana hakettiğin değer verilemediği gibi ibrahim üzülmez yeteneğinde bir cevherden de yararlanamadı köyümüz. Doğrusu da bu ama..
Ali AKINCI
26-03-07, 04:13 PM
Konu gerçekten saptı ama muhabetin içinde bir kaç çağrışım yapan detay vardı o nedenle buralara geldi .
Evet canım kardeşim gerçekten harcanan bir yetenek ama kendini pek futbol ada vermedi diye hatırlıyorum , muhtac oldugu kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttu , sülalesinde köyümüz formasına hizmet etmiş nice sporcular mevcuttu ama olmadı kısmet değilmiş ( gerçi kendisi ile yaptığımız tek vuruş
esasına dayanan futbol oyununda kafa kafaya mücadeleler veriyorduk ki şimdi
sorsan ben seni yeniyordum der ama ) .
Söyle denk gelsekte bir aksam halı sahda eski topraklar bir maç cevirsek süper olur valla .
Mustafa SERBES
04-08-07, 07:18 PM
ali abim haklı vallahi o kafa ile çatıdan gelen topa vurup gol atma işi epey keyifliydi. çinkinanın evin karşısındaki ahırın kapısı kale olurdu.. ne eğlenirdik. şimdi orası bir harabe..hey gidi günler heyyy
Mustafa SERBES
04-08-07, 07:23 PM
Ali abimin bir de voleybol yeteneğinden bahsedelim. o ve amca oğlu bayram o kadar yetenekli ve becerikli idi ki ikisi bir olup ben tek başına olurdum ve ister inanın ister inanmayın beni bir güzel galip getirirlerdi. Ya arkadaş bir gün de siz yenin mahcup oluyorum, ileride internet diye bir şey çıkar, köyün forum sayfası kurulur, benim de anlatacak bir mağlubiyetim olsun,bir iki satır da ben yazabileyim mağlubiyetlerimi göğsümü gere gere derdim ama nafile...Hep onlar hep onlar..:)
Mustafa SERBES
04-08-07, 07:23 PM
Tıpkı güreşteki yetenekleri gibi:)
Mustafa SERBES
04-08-07, 07:29 PM
Fakat işin gerçeği de şu ki arkadaşlar her dönem kendi güzelliklerini anlatır, hatırlayınca hüzünlenir neşelenir, bizim dönemimiz de arkadaşlığımız da mükemmeldi. Çok değerli arkadaşlıklarımız oldu ve halen de bir araya geldiğimizde bu günleri sevgi ile gülerek, biraz da hüzünlenerek anlatıyoruz.Buradaki paylaşımlarımız asla ve asla birbirimizi kıracak,üzecek anılar değil aksine hep sevgi ile anılacak ve paylaşılabilecek anılar...değil mi ali abey, yener, bayram, recep,metin,sezer,özmetin,sefer,metin,eşref ve diğer tüm sevgili arkadaşlarım...
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.