PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Patriot yemekleri

Mustafa SERBES
27-02-07, 05:22 PM
Patriot,patiryot, petriyıt,patiriyot.. Köyümüze Selanik göçmeni olarak gelen ve söylenişi kişilere göre yazılışa göre değişebilen vatandaşlarımıza geçmişten günümüze taşınmış özel ve güzel tatlar halen yaşatılmaya çalışılıyor.(Özellikle ben yaşatılması için çok çaba sarfediyorum. Gerçi sadece yapılanı yemekten öteye gitmiyor bu çaba). Ben derim ki sadece patiryot yemekleri değil, köyümüzde yapılan, halen tarifleri bilinen bu güzel tatları yazıya dökelim ölümsüzleştirelim. Ayrıca tüm köylülerimizle paylaşalım,yeni nesile aktaralım. Zaman çok geç değilken..
Sevgiler

Reis
01-03-07, 01:23 PM
Selam Abİm

Bİlİrsİn Bİz DÜĞÜnlere Çalmaya GİttİĞİmİzde Bİzİ YemeĞe Getİrİrİler Özellİkle Patrİotlara GİttİĞİmİzde :):):):):)

Çok GÜlÜyorum Abİ Ya.....hanİ SÜmÜklÜ Patrİot Derler Ya Yİne Öyle Bİr DÜĞÜndeyİz YemeĞe Gİttİk Ben UfaĞim Daha Gİtar Çaliyorum YenİkÖyde İdİ Tam Has Patrİot Tur Onlar TÜrkÇe Bİlmez Adamlar Çoluk-Çocuk YaŞlisi Gencİ Hepsİ Bİlİr Bİz Tam ÖĞrenemedİk Yunancayi...
Neyse Yemeye Oturduk Kuru Fasulye Geldİ İÇİndekİ Et YaĞli İmİŞ Bende Bunu Hafizama YazmiŞim Ya SÜmÜklÜ Patriot Dİye Dedİm Bune Be SÜmÜk Var Bunda Ben Yemem :):):):)

Yemedİm O GÜn Ama Ondan Sonra Her GİttİĞİmde SÜper Yemeklerİnden Özellİkle BÖreklerİnden Ve Baklavalarindan Yedİm........

Elbasan KÖyÜnde Her Sene Patrİot-cup DÜzenlenİyor Abİ GeÇen Sene Bİr Takim Kurduk Gİrdİk Ama Gruptan Çikamadik 2 Yabanci Transfreİmİz Bİle Vardi Bİrİ Eskİ Bjk Lİ Yusuf Bİrİ De Eskİ Gs Lİ Mehmet GÖnÜlaÇar.

O Turnuvanin Son GÜnÜ Patriot Yemeklerİ Ve Mehter Vardi GerÇİ O Gece DÜĞÜn Vardi Bİz Gİdemedİk Ama Gİdenler Anlatti SÜper OlmuŞ Bu Yaz Da Olursa Sana Haber Ederİm Beraber Gİderİz. Hatta İyİ Bİr Takim Kurar Oraya Katiliriz.saha Da 3 YaŞli 3 GenÇ Olmak Zorunda.......
GÜzel Olur EĞlenİrİz.

Saygilarimla.

Ali AKINCI
01-03-07, 01:44 PM
Selamlar ,

olay sadece patiryot yemekleri değil aslında ve bence bir o kadar önemli patiyot oyunları ve oyun havaları , Reis daha iyi bilir bu havaları çalan bilen sanırım bir onların ekip var herhalde , belki bir nesil sonra kimse dogrumu yazacagım bilmiyorum ama prasayna bilmeyecek , bunuda düşünelim .

Bir de kimsenin elinde bizim köyde gerçekleşmiş ve Hüseyin abilerin patiryot havaları çaldıgı düğün cd si varmı acaba ? böyle bir kac örnek bulsak bile bir yerlerde saklayıp arasıra bakmak için malzeme olur

Reis
01-03-07, 01:48 PM
Eyvallah Ali abim

ben bizimkilere dedim bir kaset yapalım patrıot havaları olan satış rekoru kırarız dedim ama yanaşmadılar artık sen bir akraba düğünüde cep tel veya kameraya çekersin en güzel hatıra olur vallaha.

Bide ben siz vefakar taraftarlarımızı bir gün köye davet ederim bizimkilerle size biz müzik ziyafeti sunarız ki idda ediyorum en kral barda tavernada böyle eğlence göremezsin.

Saygılarımla cumartesi hadımköye bekliyoruz maç bitince hemen dağılıyoruz abi oturup iki lafın belini kıralım ne dersiniz :):):):)

Mustafa SERBES
02-03-07, 10:24 PM
Ali ve şinasi;
aklımdan geçenleri okudunuz. bir önerim de bu konuda olacaktı. Demek ki kalp kalbe karşı. Bizim hanım aydınlı. Ona zeybek havalarını ders şeklinde gösteren bir cd. gelmişti. Kıskanmadım desem yeridir vallahi.Bir öğretmen ders şeklinde cd ye almış yöreye ait havaları. Çok ta güzel olmuş. Bizim neden böyle bir etkinliğimiz olmasın değil mi? Bu konuda başta şinasi olmak üzere yetenekli genç köylülerimiz var.
Aslında bunları yazan benim orjinim de çok kuvvetli ama bende bir numara yok. Rahmetli Cafer dedemi köyde çok iyi oyun oynar diye anlatır büyükler. Babam da keza öyle, rahmetli Engin abim de iyi oynardı. Ben ise ııhh.
Neyse beni bırakalım da bu işi yapabilecek ekibi ayarlayabilirsek aslında çok güzel olacak. Bir de şunu rica edeyim ben forum müdavimlerinden.
Güzel yazılar ve fikirler geliyor katılımcılardan, ama bazen burada olduğu gibi kaptırveriyoruz açılan konu dağılıveriyor. Buna biraz daha dikkat edip ilgili konu başlıklarının altında devam edersek daha sağlıklı sonuç alacağız..
Saygılarımla,

Mustafa SERBES
02-03-07, 10:27 PM
Bu arada tuncay ağabey, ali pınarcı ağabey, münir oral ağabey gibi folklorümüzü çok iyi icra eden büyüklerimiz de var. Onları da görmek isteriz,onlardan da destek isteriz. Hem de icracı düzeyinde. Gelecek nesile hatıra kalsın. Haydin bre

sedefcicegi
29-10-07, 05:47 PM
patriyot yemeklerini yeni duyuyorum.Desenize Allahın Adanalısı sen nereden bileceksin bu yemekleri?Ben patriyotu uzun menzilli bir füze çeşidi olarak biliyordum.Bu yemek adlarını ve tariflerini yazsanız biz uzaktakilerin de sofralarına sunsanız iyi olmaz mı?

Ali AKINCI
30-10-07, 11:46 AM
Şinasi kardeşimin fikrini hayat gecirelim diyorum , söyle köyde bir araya gelelim
Şinasi müzik olayını organize ederse çalınan şarkıları , oyun havalarını kameraya çekelim elimizde hem sesli hemde görüntülü bir belge olur , bakın gerçekten bizler bir şey yapmazsak bir nesil sonra kültürümüz ile ilgili hiç bir kaynak bulunamayacak , artık bir seyleri icraata koyalım her sey lafta kalıyor
(bkz. forma olayı Ramazan Bayramıda gecti tık yok ) .

Sedef Çiceği daha önce verilen bir kac yemek tarifini kaçırmış tabii sitede en basitinden lorlu biber tarifi var ( Şenol abimiz vermişti ) başlangıcı buradan yapabilirsin :)).

Nejdet CAN
30-10-07, 01:07 PM
Sedefçiçeği patriyotu uzun menzilli füze çeşidi olarak biliyordum diyorsun doğrudur.Onunda adı bizle aynı anlamıda vatansever dir.Çok şükür biz patiryotlarda vatanseveriz.
Yemek konusuna gelince tarifleri inşallah bayan üyelerimiz el atarsa daha sık görmüş olacağız.Sizinde Adana bölgesine has güzel yemekleriniz vardır bizlerde onları bekleriz.

Ali AKINCI
30-10-07, 02:03 PM
Sayın Nejdet Can , konu ile ilgili yazımın birinci bölümünün son paragrafında sizi yakından ilgilendirdiğini düşündüğüm , parantez içerisinde kısa bir yazı var.Bu konuda bizi bilgilendirmenizi rica ederim.

Saygılarımla.

Nejdet CAN
30-10-07, 04:58 PM
Haklısın Ali kardeşim.En kısa zamanda inşallah.:)

senolinanc
27-04-08, 08:54 PM
bizde kullanılan patiryotun anlamı vatansever manasında değildir. sadece hemşeri manasına gelmektedir makedonya'dan greben kozani gibi yerlede yaşayıpta göç eden insanların birbirlerini tanımlamada kulldıkları bir terimdir.