PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Soyağacımız

Mustafa SERBES
28-02-07, 02:58 PM
Köyümüzde akrabalık dostluk arkadaşlık ilişkileri zaman geçtikçe erozyona uğruyor.
Geniş aileler ya da sülaleler gün geçtikçe birbirinden kopuyor. Belki de çok yakın olan akrabalar zamanın etkisiye, geometrik büyümenin etkisiyle kuvveti azalan aile ve akrabalık bağlarını da olumsuz etkiliyor.
Belki bu konuya biraz katkısı olur diye ben böyle bir konunun varlığının iyi olacağını düşündüm. Ailelerimiz nerelere uzanıyor?Akrabalarımız kimler?Ne dersiniz? Ben en azından şunu derim.Ben bizim sülale ile ilgili bildiğim kadarını buraya yazacağım. Katkısı olanlar olabilir.Bu bilgilerden yararlananlar da...
Herkese kolay gelsin.Saygılarımla

Ali AKINCI
01-03-07, 07:09 AM
selamlar Mustafa kardeşim ,

konu gerçekten çok ilginc , benimde uzun zamandır aklımda olan bir seydi , bir yerden başlamak lazım en azından bizden sonraki nesillere en azından günümüz teknolojik imkanları ile bir anı bırakırız , izindeyim .

recai
01-03-07, 05:24 PM
Aslinda Bu Konuda Herkesin Bir Calisma Yapmasi Gerekli. Ortak Bir Soyagaci Olusturma Calismasi Nasil Olur, Bunu Mustafa Bizim Icinde Dusunsun. Cogu Kisi Bir Noktada Bulusacaktir.
Mesela Ben Ali Akinci Ile Akrabayim Ama Nereden Dersen, Dedesi Ile Annem Akraba O Kadar. Gerisini Gercekten Bilmiyorum.

Soyagaci Ornekleri Var Mi? Bana Ulastirisaniz Sevinirim.

Ali AKINCI
02-03-07, 07:34 AM
Recai bu gerçeği benden yıllarca niye sakladın :) , vayyy akrabam benim

Selamlar ,

Ali AKINCI
02-03-07, 08:16 AM
aklıma gelmişken soy ağacı konusunda sayın bilgi işlem sorumlumuz Yener Can kardeşimizin bize yardımı olabilir. Ögrendiğime göre İnrenette bir kaç tane soyağacı sitesi varmış , hazır soy agacı taslakları varmış ve sadece varsa resim ve ad soy ad yazıp soy agacını olusturabiliyormuşsun.Böyle bir sitenin link i temin edilirse her kez ufaktan hazırlar sonra fırsat bulunca bir araya getiririz çok ilginc akrabalıklar cıkacagına eminim.

mustafaustad
02-03-07, 09:32 AM
Eğer iyibir çalışma yapılırsa, Ali AKINCI ile ben bile akraba çıkarım diye düşünüyorum.

Yener CAN kardeş; ben bu sayfa açıldığında konuyu goole'de araştırdım. Bir kaç proğram var. Bu proğramlarda insanlar ailelerine ilişkin bütün bilgileri girdiğinden kötü amaçla kullanılabileceğine ilişkin önemli uyarılar da var. Mesela Anne kızlık soyadı, baba gençlik lakabı gibi.

Ama Yener CAN'ın uygun proğramı bulup bize önericeği konusunda şüphem yok.

Ali AKINCI
02-03-07, 12:10 PM
Ustadım bende seni bir yerlerden hatırlıyorum diyordum , kesin akraba cıkarız ,senin kısa pantolunlu halini biliyorum ben yaaa hehehe.

Abi aklıma hep takıldı Ablam seni örnek alıp cim bom lu olmuş , benim içimdeki kartal aşkını söküp alma gibi bir girişimin hiç olmuşmuydu hatırlıyormusun ?

Mustafa SERBES
02-03-07, 10:39 PM
Soy ağacı ile ilgili programlar mevcut siber alemde... Benim düşündüğüm aslında biraz daha farklı. Nasıl desem,bunu excelde mi hazırlarım, power pointte mi? bilmiyorum ama sonuçta ana dalları ile sitede paylaşıma açılabilecek ağaçlar olsun istiyorum...Bu ağaçlar sayesinde daha şimdiden yukarıda Mustafa üstadla ali akıncı örneğinde olduğu gibi akraba yada akraba olabilme ihtimalinin bile mutluluk verdiği duygu selleri akmaya başlar diye düşünüyorum:)

Ali AKINCI
04-03-07, 01:22 PM
o zaman yarat kardes birseyler bizde örnek alıp geliştirelim icrata dökelim

Mustafa SERBES
05-03-07, 06:20 PM
ali abim,
iz üzerindeyim. Dedim ya güzel bir proje olsun. Yani akrabalıklar yanında hısımlar da birbirini öğrensin.E zaten hasımlar birbirini her yerde bulur.Önemli olan hısm akraba köprülerinin sağlıklı olması ve lego gibi herkesin katkısına açık olan bir yapı vücuda getirebilmek. O yüzden ağırdan alıyoruz:)

senolinanc
19-06-07, 10:52 PM
ArkadaŞlar Soy AĞaci Konusunda Ben BayaĞi AraŞtirama Yaptim Fakat Daha İlerİ Gİdİlemİyor
Mesela Ben Aslan Amcalar. Karanfİl Dede Hala Zurka Patron Riza KeÇİcİ Ahmet Refİk DÜlger ........ Falan Yakin Akrabayiz Ancak Bunlarin Ötesİne Gİdİlemİyor Bu Şahislara Kadar Tc Kİmlİk Nolari Bİle İnternetten Çikarilabİlİyor.

İnternette YaptiĞim SoruŞturmalardan ÇikardiĞim,İstanbuldakİ Osmanli ArŞİvlerİndekİ Temettuat Defterlerİ Ve Ankardakİ Tapu Kadastro Gnel MdlĞÜndekİ Tapu Kayit Ve Tahrİr Defterlerİndeb Daha İlerİ Gİdİlebİlİr Ama Osmanlica Bİlmekle Bu İŞ Yapilabİlİr Ancak.
Yİne Bİr Şahsin YaptiĞi AraŞtirma Yukaridakİ BahsettİĞİm Defterler AraciliĞi İle Pomaklarin Durumu 1400 LÜ Yillara Kadar GİdlmİŞtİr. Neden Bİzİm Atalarimiz İÇİnde BÖyle Bİr ÇaliŞma Yapilmasin

altanreklam
17-07-07, 09:29 PM
şenol abi mrb. ben aslan ın torunu altan necdet in oğlu burhaniye den nasılsın bak soy ağacı dedik ya bana kadar uzandı

mkerem
01-08-07, 08:20 AM
slm bende aslanyükselin torununun oğlu kerem:)

Nejdet CAN
01-08-07, 09:22 AM
Sende aramıza hoşgeldin Kerem.:smile2:

mkerem
01-08-07, 10:54 AM
necdet can ben ercan yüksel in oğluyum babamın selamı var

recai
01-08-07, 11:20 AM
Mkerem,
Babana Selamlar. Aramizada Hosgeldin.
Oren'e Geldigimizde Ugrayacagimiz Bir Yer Varmis Bak.

altanreklam
01-08-07, 06:35 PM
recai abi ssenlede akrabalık varmı araamızda

senolinanc
04-08-07, 10:31 AM
ali abim,
iz üzerindeyim. Dedim ya güzel bir proje olsun. Yani akrabalıklar yanında hısımlar da birbirini öğrensin.E zaten hasımlar birbirini her yerde bulur.Önemli olan hısm akraba köprülerinin sağlıklı olması ve lego gibi herkesin katkısına açık olan bir yapı vücuda getirebilmek. O yüzden ağırdan alıyoruz:)

mustafa haziran ayında ikimizde köyde olmamıza rağmen görüşemedik. seninle görüşebilmeyi çok isterdim ama kısmet olmadı. inşallah başka bir zaman.
aşağıay benim mailimi yazıyorum
bana bir mail atta mailleşelim.
senolinanc@gmail.com

recai
04-08-07, 02:17 PM
recai abi ssenlede akrabalık varmı araamızda

BUYUKLER COK IYI BILIR BELKI, BEN TAM EMIN DEGILIM. ANANEMLERLE AYNI KOYDEN GELDIKLERINI BILIYORUM.
HATIRLADIGIM , KUCUKKEN ASLAN AMCANIN EVINDE COK YEMEK YEDIM, ANNEMLERLE COK GIDIYORDUK. KAPI ONUNDE COK OYUNLAR OYNUYORDUK. HATTA KAC KERE CAMLARINI BILE KIRMISTIK.
NUR ICINDE YATSINLAR.

Nejdet CAN
04-08-07, 03:20 PM
A.S. Kerem sende selam söyle babana .Kendinize iyi bakın.

Mustafa SERBES
04-08-07, 06:01 PM
sevgili şenol;
aynen öyle oldu..hoş ankarada 8 sene kaldım, o dönemde dahi görüşemediysek şimdi görüşememiz gayet doğal...ikimiz de bu konuda sabıkalı sayılırız:)
neyse bundan sonra inşallah. forum sayfasının ilk döneminde müdavimlerindendim ancak babamın hastalığı, ameliyatları biraz beni soğutmuştu.inşallah bundan sonra senle ve tüm kestaneliklilerle daha sık buluşur,görüşürüz.

Mustafa SERBES
04-08-07, 06:05 PM
bu arada soy ağaçları konusunda bazen şaşırtıcı gerçeklerle karşılaşmıyor değiliz. babamdan, annemden ve diğer büyüklerden akrabalıkları irdelediğimde gerçekten şaşırtıcı bağlar ortaya çıkıyor. bugün yaşayan en büyük nesillerden tümümüz kendi çevremize,akrabalarımıza ait yakınlıkları bir yerlere not edebilirsek ne ala, mükemmel bir veri kaynağı olur. buralarda yada başka bir ortamda bunları paylaşırsak,birleştirirsek gerçekten geniş soy ağaçları ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.Tabi beklentim o kadar fazla değil, truvalı hectora ulaşmayı beklemiyoruz..:)

Mustafa SERBES
04-08-07, 06:40 PM
Bugün forumda gezerken aklıma geldi.. Necdet abi anneannesinin adını yazmış zehra diye.. ister inanın ister inanmayın rahmetli pomakinanın adını ilk kez duydum ve aklıma şu konu geldi. Köyümüzde özellikle şu anda çoğu rahmetli olmuş büyüklerimizin lakapları ve kimler olduğu hakkında bir şeyler yazalım diye aklıma geldi.. Bilenler bilmeyenlere öğretmiş olur. en azından kendi akrabalarımızın lakaplarını ve gerçek isimlerini buraya yazalım ne dersiniz.. Örneğin benim babamın rahmetli dedesi "dede faku" olarak bilinen Mustafa SERBES, Şenol inanç kerdeşimizin rahmetli dedesi "cafka" Cafer inanç rahmetli babası "istanbul çocuğu" Necmettin inanç gibi... Haydi bakalım buyurun yazın..

Mustafa SERBES
04-08-07, 06:42 PM
Rahmetli "Koreli Mustafa" Mustafa CAN, "Keçici Ahmet" Ahmet Davran,

Nejdet CAN
04-08-07, 08:36 PM
Sevgili Mustafa kardeşim Zehra anneannemin ismidir,yani Rahmetli Karanfil dedemin eşi.Rahmetli babaannemin(Pomakina) ismi Cemile dir.Ama dediğin gibi isimleriyle değilde lakaplarıyla tanınan bir sürü akrabalarımız bile var.Ölenlere rahmet dileyelim kalanlarada Allah uzun ömür nasip etsin.

senolinanc
06-08-07, 12:38 PM
Mesala benim babaannemin lakabı "Caliye" yada "Caferina" dır. Burada bir açıklama yapmanın fayadalı olacağı kanısındayım ki; dedemin adı Cafer olup Selanik'ten göçen atalarımızın genellikle kadınlarının adları erkeklerinin adının sonuna -ina ve -ye gibi yunancadan kalma ek türetmeleri kullanarak erkek isimleri dişileştirilek kullanılmaktadır. örnek "Ziyatina, Samitina, İhsanina,"
annemin babası (kendi öz babası değildir. kendisini onlar büyüttüğü için baba sayıyor) nın lakabı ise "Kırmızı Muharrem" amcasının adı ise "Caca Husu" dur.

Mustafa SERBES
19-08-07, 01:10 PM
:mad: :mad: sevgili neco rahmetli pomakina ve karanfilina konusunda terse yattık pardon.
:afro: sevgili şenol gelinlerin kocalarının isimlerinin sonuna ek alarak alınması konusundaki açıklamana da sağol. çünkü bunu bilmeyenlere bilgi olmuştur.

ama bunu yanında caca husular, caca merular, cafkalar gibi lakapları burada öğrenebilirsek ne ala. yoksa benim aydınlı ve patiryotlarla uzaktan yakından ilgisi olmayan sevgili eşim dahi ingi mustafaina(mustafayna) oldu gitti:) eminim böyle anılacağını bi,lse benle evlenirmiydi emin değilim:clap2:

meşhur lakaplardan lopka erdoğan var..nereden geldiğini bilen varmı
kakariğin kazım benim sınıf arkadaşım.. kakarik nerden geliyor..
rahmetli puçi (puczi)mümin nereden bu lakabı almış..
saf hüseyine ne dersiniz.. adam saf değildi herhalde..
bu ve buna benzer lakap ve hikayeleri gferçekten çok ilginç ve keyifli olur herhalde.. örfnek şoför ihsan ya da rahmetli şişko hüseyin en yalın lakaplar ve verilen lakabın açıklaması olanlar arasındadır herhalde.
kitap mahmut?
istanbul çocuğu (rahmetli istanbulda çalışan tek köylümüz değildi.)?
işte bu ve bunun gibi hikayeler
bilenlerin klavyesine kuvvet.
(unutmadan kuka sefer, yöryör bayram..)

Nejdet CAN
19-08-07, 05:36 PM
Mesela Hayrettin Barboros'un annesine Nevzatina derler.Onların bir adıda Congu lardı.

senolinanc
19-08-07, 11:03 PM
"caca" bidiğim kadarı ile amca manasına gelmektedir. caca husu " hüseyin amca", caca cafka "cafer amca" gibi
diğerlerini de araştıracağım ama bazıları varki yaptığı işle ilintili,
lopka nın lakabı çocukluk alışkanlıklarından olsa hayvan otlattıldğı zamanlarda, dereden geçerken lastik ayakkabılarıının lop lop diye su alırken çıkardığı sesten verildiğini hatırlıyorum.
İstanbul çocuğu; rahmetli babam hepiniz bilirsiniz çok espirili, hayat dolu yaşamayı seven, kendinle bile dalga geçerek olaylara karşı bir tarzı vardı, kendine isim takmayı, lakap yaratmayı, çok severdi.
"İstanbul çocuğu" lakabını o zamanlarda yaptığı işle ilişkilendirerek marka yapma girişimi olarak değerlendirebiliriz. Son zamanlarında mesala kendisine hacı necmettin malakçıoğlu denmesini çok severdi. Mekanı cennet olsun

Ali AKINCI
20-08-07, 08:33 AM
Herkeze Günaydın ,

şu lakap ve takılar konusunu gerçekten cok ilginc arkadaşlar keyifle okuyorum ,
gercekten hep kullandıgımız terimler ama cogunun ne manaya geldiğini bende bilmiyordum .
Şu lakaplar konusunu unutulup gitmeden iredelemek lazım mutlaka hepsinin bir kaynagı vardır , mesela vesile ile Lopka yı ögrenmiş olduk digerleri ile ilgili bilgi
toplayabilirsek süper olur.

Bu arada Mustafa Serbest kardeşime de bu satırlarda selam eder yanaklarından üperim , hic görüşemiyoruz kardesim ne olduk böyle ??

Mustafa SERBES
30-08-07, 04:21 PM
Dostlar arkadaşlar kardeşler köylüler..nerdesiniz baa.
Sayfalar yavan kalıyor,katılımı arttırmak için ilginç, neşeli konular bulmaya çalışıyoruz ama okumaktan öte gitmeyen sevgili köylülerimiz sayfaların zenginleşmesi adıan bir iki klavye tuşuna dokundurmuyorlar.. ayıp oluyor yavv.
70 milyon bizi okuyor burda:tonguep: Raitingin artması için lütfen biraz daha katkı yapalım..
Şenol güzel bir açıklama yapmış bizim sevgili lopka erdoğan için.Ben de onun lopka ünvanını; o müthiş sol ayağıyla (ki bu düşünceme futboldan anlayan ve onun futbolunu seyretme zevkini tatmış tüm futbolseverler katılacaktır) patlak toplara vuruşu esnasında topun ayağına oturmasından çıkan sesten esinlenerek yakıştırıldığını düşünüyordum. Patlak toplara neden vururdu diyecek olursanız hikayesi kısaca şöyle; o genelde köyün a-b- tekaüt-junior- antrenman ve diğer tüm futbol takımlarında kendisini çekemeyenlerin, futbolunu kıskananların yüzünden kadro dışı kalırdı.O da bunun üzerine hem futbola olan aşkından hem yeteneklerini paylaşma arzusundan ve hem de köyün futbolda ileri bir noktaya gelmesini istediğinden genelde yaşça kendisinden epey küçük olan bizlerle oynamayı tercih etmekte idi. Bizlerle oynarken hem bilgisini aktarma şansını bulurdu hem de kadroya girememesi gibi bir tehlikesi yoktu. Biz topsahasında oynarken sevgili lopka erdoğan yanında koyunları ve yalak köpekleri,ayağında da adidas kramponlardan daha verimli, vuruş tekniğini topa en iyi yansıtabilecek lastik çizmeleri ve elinde kalın sopasıyla yanımıza gelir, bir süre bizi izledikten sonra oyuna katılmak ister ve biz de büyük bir keyifle onunla oynardık.:tonguep: bizim de o yaşlarda (8-9) sahip olduğumuz toplar patlak plastik toplar. lastik çizmelerin varsa, top patlak ise ve de süper yeteneksen topa vururken ayağına loppp diye oturur valla..
E bu sadece bir tahmin..
Karpuz gölü diye bir deremiz vardı. Dönemimizin en güzel yüzme öğrenme ve tatil yerinin adının da dereye yokinilerle (anadan üryan) girmemiz ve o esnada oluşan ambianstan" KARPUZ GÖLÜ" adını aldığı söylenir. Buna ne dersiniz peki..Vallahi benim bildiklerim ve yazacaklarım şimdilik bunlar..
Haydi paylaşımcılar klavyenize kuvvett..

senolinanc
30-08-07, 06:26 PM
Mustafa Karpuz gölü ile neresini anlatmaya çalıştığını çıkaramadım. biraz daha bilgi verebilirmisin? mekanın tarifi babında.
Mesela laf eskilerden açılmışken; sevgili arkadaşım ismail yaşım namı diğer Jet ismail, lakaplar genellikle yaşanan o anın insanlar üzerinde bıraktığı tatlı anların bir yansıması olurdu. Genellikle jet İsmail'de her konuda jet gibi hızlı idi.
benim de lakabım, PARAŞÜT olarak konmuştu; Neden derseniz. O zamanlar (ki hala cuma veya albay donu olarak adlandırlan geniş paçalı donları giymeyi severim) bu bol donları giymem sebebiyle bana paraşüt dendi.
KOnu biraz soyağacından başka mecralaramı kayıyor gidiyor ne............

Nejdet CAN
30-08-07, 09:31 PM
Paraşüt sana babandan mirastır bence Şenol.Necmettin dayıda futbol oynarken özel paraşüt şortu ile oynardı.Karpuz gölüde Mustafa'nın Cafer dedesini elma bahçesinin altındaydı.
Lopkanın vuruş tekniğini bilmeyen genç arkadaşlarada örnek Ümit Özat'ın soldan girip sağ dış ile yaptığı ortalara baksınlar.Biz Ümit Özat'ın o vuruşunu Erdoğan'dan çaldığını düşünüyoruz.

Ali AKINCI
31-08-07, 01:03 PM
Bu arada karpuz deresinde yüzmeyi ögrenenlerin özel bir yüzme stili ve yüzerken nerden nasıl cıkardıklarını hala tespit edemediğim sesleri vardı .

Türkiye nin herhangi bir yerinde denizde veya hazuda yüzerken '' gımgıldak , gımgıldak '' tarzı bir ses çıkararak yüzen birini görürseniz hiç düşünmeden koşun sarılın oda bizden biridir.

Ali AKINCI
31-08-07, 01:05 PM
Soy agacı konusuna gelince , bu konuda Yener kardesimin göndermiş oldugu soy agacı programı vasıtası ile bir çalışma yaptım , fırsat bulursak burada yayınlarız ve sizlerden de bu yönde çalışmalar gelirse taaa nerelerden akraba
çıkacağımıza şaşıracagız valla.

Nejdet CAN
31-08-07, 01:36 PM
Bekliyoruz Ali kardeş.

Mustafa SERBES
01-09-07, 04:06 PM
Necdet ağabey tarifi bu kadar kesin ve net olur.yanlız ümitin sağ ayağı topa giderken künt bir şekilde düz giderdi. ama lopka topa vurmak için ayağını uzatırken o aradaki 60-70 cm lik mesafede havada yaklaşık 15 adet "S" çizerdi . Hal böyle olunca gerek rakip futbolcular, gerek rakip kalecei ve gerekse garibim top şakınlıktan dumura uğrarlardı.
Karpuz gölü tarifi de 10 numara doğru. fakat çooook uzun yıllar önce dozerlerle bu dere yatağı genişletildi. ne göl kaldı ne de göldeki karpuzlar:)

Nejdet CAN
01-09-07, 07:57 PM
Mustafa ben Ümit Özat'ın vuruş tekniğini lopka Erdoğan'dan çaldığını söyledim ama tabi tam olarak becerememiştir doğrudur.Ona benzetmeye çalışmıştır diyelim .O yüzden hala o vuruşa lopka vuruşu diyoruz zaten.Taklitler aslını yaşatırmış.:smile2:

hüseyin serbes
03-10-07, 01:21 AM
selam
arastirmayi ve özellikle de geldigimiz yeri, ailemi vs cok merak eden biri olarak
buldum bu forumu
herkese merhaba öncelikle
kestanelik'te dogdum ben, 80lerin sonuna dogru istanbul'un baska yerlerine gittik
ozellikle dedem (ali cavus) kucukken yunanistan'in bi köyünden gelmis kestanelik'e
babam da gencligini kestanelik'te gecirmis
ben cok merak ediyorum acikcasi kestanelik'e en son bi bayramda gelip neredeyse herkesin akrabamiz oldugunu ama kimseyi tanimadigimi gorunce kendime cok kizmistim

Nejdet CAN
03-10-07, 08:02 PM
Aramıza hoşgeldin Hüseyin.Deden Ali Çavuş'u çok iyi tanırdım.Sen İsmail ağbinin oğlumusun ,o konudada bilgi verirsen seviniriz.

hüseyin serbes
03-10-07, 11:25 PM
Aramıza hoşgeldin Hüseyin.Deden Ali Çavuş'u çok iyi tanırdım.Sen İsmail ağbinin oğlumusun ,o konudada bilgi verirsen seviniriz.

evet aynen öyle : )

Nejdet CAN
04-10-07, 01:54 PM
Babana selamlarımı ilet.Koreli Mustafa nın çocukları de o iyi bilir.:hi:

hüseyin serbes
05-10-07, 05:11 AM
söyledim, evet tanidi sana ve sizlere selami var

Nejdet CAN
05-10-07, 08:59 AM
Sağolun.Kestanelikli olduğunu unutmayanları bizde unutmayız.

recai
08-10-07, 08:41 PM
Valla Bende Hatirladim Simdi,
Selda Diye Bir Halan Vardi Galiba?

Ali CavuŞ Bile Gozume Geldi Simdi ,
Allah Rahmet Eylesin. Kimler Geldi Kimler Gecti Ya

Kestanelikli Olupta Disarida Yasayan Tanidiklarimizi Bir Liste Haline Getirsek Kac Bin Kisiye Ulasiriz Acaba?

altanreklam
09-10-07, 07:10 AM
dışarıdaki kestaneliklilere benden başlıyalım
adım altan soyadım yüksel.aslan oğlu necdet oğlu altan eşim kızım annem babam ve ben burhaniye / balıkesir deyiz

hüseyin serbes
10-10-07, 01:12 AM
Valla Bende Hatirladim Simdi,
Selda Diye Bir Halan Vardi Galiba?

Ali CavuŞ Bile Gozume Geldi Simdi ,
Allah Rahmet Eylesin. Kimler Geldi Kimler Gecti Ya

Kestanelikli Olupta Disarida Yasayan Tanidiklarimizi Bir Liste Haline Getirsek Kac Bin Kisiye Ulasiriz Acaba?

evet
ali cavus yasiyo :)

recai
27-11-07, 10:42 AM
Allah Uzun, Saglikli Omur Versin.

Yanlis Kisiyi Karistirmisimdir. Rahmetli Babam Icin Terzi Suleyman Dersen Tanir.

ALAATTINALKES
18-08-08, 05:24 PM
merhaba arkadaşlar,babam (alaattin alkes) bu aralar şarköyde takılıyor.onu burya üye yaparken benim adresimi kullanmıştık,şimdi kendi adıma üye olamadım.siteyi çok beğendim,ben de bişeyler yazmak istiyorum.

Ben 8-10 yıl kadar önce Ayşe ninemden (yani annemin anneannesi) aşağıya soy ağacımı çıkarmıştım,yeni doğanları da ekliyorum;yaklaşık 250-300 kişi var.Ayrıca;
Ayşe Ninemim annesi Şerife Molla ninemdir,Şerife Molla'nın diğer çocukları ise
1)Benzincilerin Hacı dayı (Yani Hüseyin Pınarcı)
2)Turgutların Fatma Turgut nine
3)Ahmet Pınarcı Dayı (Yılmaz ve Hüseyin Pınarcının babaları sanırım)
4)sitemizin üyelerinden Halil Pınarcı abimin dedesi Ali Dayı'dır.
Bu rahmetli nine ve dedelerin torunları da soyağaçlarını çıkarırlarsa birleştirip çok büyük bi ağaç yapabiliriz.

Dedem Hafız Aga'nın lakabının Hafız olması ise İslami sebeplerden dolayı değil harf inkılabından sonra Latin alfabesini kendi kendine gazete falan okuyarak çözmüş olmasıdır.Namı diğer Kokulu Ramazan dır,bu lakap ise gençken güzel kokulu gülleri yakasına takıyor olmasındandır.