Orijinalini görmek için tıklayınız : Petura
Yanlis Hatirlamiyorsam,
Sacta Yapilmis Yufka Tepsiye Kirilarak Yerlestirilir. Haslanmis Tavuk Butlari Ve Suyu Ile Kivaminda Yumusatilir.
Uzerine Tereyag Ve Sarmisak Kavrularak Olusturulan Serbet Gezdirilerek Dokulur. Afiyet Olsun.
Benim Favorim Budur.
Birde Pandispanya Tatlisi Oldumu Ohhh.
securty68
02-03-07, 04:45 PM
afiyet olsun.pandispanya için köy yumurtası bulmak zor oluyor varsa süper.Birde nohut ekmeği yapılıyordu(kokulu ekmek rufteyna )erik sirkesinin üstündeki kaymağı agurida hhhhııımm.çetin güvenlik
Bak Simdi Geldi Aklima.
1984 Yilindan Beri Agurida Yemedim Ya. Ne Guzel Tadi Vardi.
Kavga Ederdik Valla Yemek Icin.
Sagol Bayram Yaaa!
abi artık agurida bulmak zor valla ben onun yerine nar ekşisi alıyorum hemen hemen aynı tadı veriyo kıymalı,soğanlı (patiryot)böreğinin içine koydunmu süper valla
ayhan ergen
25-03-07, 12:10 AM
Arkadaslar "Kasidoptayi"bileniniz varmi!
Nisastadan yapilip,tereyagi ve cevizle sevdalastirilip,afiyetle yenir.
Kalin saglicakla
Mustafa SERBES
02-04-07, 06:59 PM
Kosİdopta Acaba Aynimidir Bİlmem Ama NİŞİŞtİtku Da BahsettİĞİn Şeye Benzİyor Ayhan ...tarİflere Bİr TÜrlÜ Dalamadik Şu Hastalik İŞlerİnden..ama İnŞallah İlerİde..
Mustafa CAN
01-03-08, 04:56 PM
Forumun ustasıyım peturanın hastasıyım :D:D
Zümrüt Serbes Bozdağ
01-03-08, 08:29 PM
petura şu yeryüzünde yemeklerin en hasıdır. biraz ağır olmakla birlikte lezzeti hiçbirşeyle kıyaslanamaz. patriyotlara özgü bir yemek diyecektimki... aklıma yugoslav göçmenlerininde aynı yemeği ' plotoplika' adı ile yaptıklarını söyleyen bir arkadaşım geldi.kim yaparsa yapsın nasıl yaparsa yapsın bizim dünya şekeri , anlı şanlı annelerimizin eline su dökemez değil mi ya?
seferina
03-03-08, 03:44 PM
ARANIZDA YUGOSLAVLAR VAR :smile2:
seferina
03-03-08, 03:44 PM
YANİ BEN HER NEKADAR PATRİYOT GELİNİ OLSAM ASLIM YUGOSLAVYAYA DAYANIR:smile2:
Zümrüt Serbes Bozdağ
03-03-08, 06:46 PM
gayecim muhakka ki sizde güzel yaparsınız . ama her yörenin kendi lezzeti , kendi yemeği en iiyidir. ayrıca yugoslavlara hiçbir sözüm yok. dedimya sevdiğim bir çok arkadaşım var yugoslav göçmeni. ama ben yinede ısrar ediyorum. en güzel yemekler bizde. hehehehehe
doğru diyosun zümrüt bizim yemeklerimiz acayip güzel isimleride çok ilginç hiç duymayanlar biraz şaşırıyorlar
peturanın tadına doyulmaz hakkatten birde yanında pandispanya olursa
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.