Orijinalini görmek için tıklayınız : ne varsa paylaş, senden de öğrenilecek bir şeyler vardır
BİLGE İLE KÖPEK
Bir bilge, bir göletin başında oturmaktadır. Susuzluktan kırılan bir köpeğin
devamlı olarak gölete kadar gelip, tam su içecekken kaçması dikkatini çeker.
Dikkatle izler olayı. Köpek susamıştır ama gölete geldiğinde sudaki
yansımasını görüp korkmaktadır. Bu yüzden de suyu içmeden kaçmaktadır.
Sonunda köpek susuzluğa dayanamayıp kendini gölete atar ve kendi yansımasını
görmediği için suyu içer. O anda bilge düşünür:
—Benim bundan öğrendiğim şu oldu,der.
—Bir insanın istekleri ile arasındaki engel, çoğu zaman kendi içinde
büyüttüğü korkulardır. Kendi içinde büyüttüğü engellerdir. İnsan bunu aşarsa istediklerini elde edebilir.
Ama biraz daha düşününce aslında gerçek öğrendiği şeyin bundan farklı
olduğunu görür. Asıl öğrendiği şey, insanın bir bilge bile olsa bir köpekten öğrenebileceği bilginin var olduğudur. Bu yüzden ne varsa paylaş, senden de öğrenilecek bir şeyler vardır diğer insanlar için...
Her insanın bir hikâyesi ve söyleyecek bir sözü mutlaka vardır.
güzel bir hikaye,insanlar her zaman herseyi ben biliyorum dememeli mutlaka öğrenilecek çok seyler var
Nejdet CAN
13-06-07, 08:18 PM
Ah be bilge seni bir bulsam yanında hizmetkarın olurdum.
ilhaninanc
20-06-07, 02:05 PM
sevgili kestanelik koyumuzun genclerine akranlarima ben avustralyanin brisbane sehrinde yasiyorum,istanbul cocugunun oglu ilhan inanc kestanelik koyunu 1988 de biraktim,akranlarim,yener can,sener ozdemir taci genisken,saysam daha bitmez..boyle bir seyi akil etmek kesin yenerin isidir..helal olsun sizlere koyumuzu guclendirelim paylasim en guzel sey,bakin 20 bin km den sizlere ulasmak gozlerimi dolduruyor...buradan herkeze kucak dolusu sevgiler opuldunuz....
Mustafa SERBES
05-09-07, 09:33 PM
sevgili recai gerçekten güzel hikaye.
ancak benim de bir huyum böyle güzel hikayeleri ti ye almak. bu huyum katılmadığımdan deil de komiğime gittiğinden.şimdi ben bu köpeğe neler yazardım..ama neyse mesajı gölgelemeyelim:)
sevgili ilhan sana da merhaba.. evet haklısın gerçekten çoook uzaklarfdasn ve bu site sana ilaç gibi gelmiştir.aramıza hoş geldin...
Mustafa SERBES
05-09-07, 09:46 PM
Ama dayanamadım :)
1. Bilge köpek atlayana kadar neden düşünememektedir.
2. Sürekli köpeğin gelip gitmesini bekleyeceğine neden ona bir tas su vermez tası mı yoktur ya da hayvanın bu duruma düşmesinden zevk mi almaktadır.
3. Bilge düşündükten sonra kim ile konuşur.Kendi kendine mi yoksa alimallah
4. Necdet Can kendi kendine konuşan bir bilgeyi mi armaktasınız? Vallahi bilmiyorum yani..hem de hizmetkar ha..iiieyyvaaaahhh
5. Son olarak bu köpeğin saf hüseyinin yalak köpekleri ile herhangi bir akrabalığı var mıdır. çünkü onun köpekleri de biz araba ile geçerken ısıracak gibi koşuyor koşuyor sonra geri dönüyor..ne bileyim, hayvanlar bize mesaj vermeye çalışıyor da biz bilge olmadığımıza anlayamıyor olmayalım..
Sonuçta dedim ya tamamen dayanamadığım için yazdığım bir şaka..kurbannn olurum o bilgeye (ak sakallı ve bastonlu mu?)
CEVAPLAR
1. Bilge köpek atlayana kadar neden düşünememektedir.
DUSUNUYORRR, AMA TABI NEYI BILEMEM. BEN BILGE DEGILIMKI! HE VALLA :dance:
2. Sürekli köpeğin gelip gitmesini bekleyeceğine neden ona bir tas su vermez tası mı yoktur ya da hayvanın bu duruma düşmesinden zevk mi almaktadır.
BILGE BU ARADA BALIK TUTMAKLA MESGUL HERHALDE, BIR ONCEKI DURUMDA KENDISIDE AYNI SEYDEN KORKMUS OLABILIR.:giggle:
3. Bilge düşündükten sonra kim ile konuşur.Kendi kendine mi yoksa alimallah
TAHMINEN YUKARDAKINE SOYLUYORDUR! AMA BILGE OLDUGU ICIN NORMAL DIYELIM.ESAS BUNU KIM ANLADIDA YAZDI :gleam:
4. Necdet Can kendi kendine konuşan bir bilgeyi mi armaktasınız? Vallahi bilmiyorum yani..hem de hizmetkar ha..iiieyyvaaaahhh
NECDET CEVAP OLARAK (VALLAHI BILGE DIYE BIRINI TANIMIYORUM, ........ DEDI)
5. Son olarak bu köpeğin saf hüseyinin yalak köpekleri ile herhangi bir akrabalığı var mıdır. çünkü onun köpekleri de biz araba ile geçerken ısıracak gibi koşuyor koşuyor sonra geri dönüyor..ne bileyim, hayvanlar bize mesaj vermeye çalışıyor da biz bilge olmadığımıza anlayamıyor olmayalım..
KOPEKLER INSANLARI 2 BOYUTLU OLARAK GORUYORLAR YA.. SENI UZAKTAN SECEMIYORLAR ANLASILAN, YANINA YAKLASINCA ASTIR DIYE GERI DONUYORLAR. BILGELIGINDEN DEGILDE BOYUNDAN DIR HERHAL :laugh:
Sonuçta dedim ya tamamen dayanamadığım için yazdığım bir şaka..kurbannn olurum o bilgeye (ak sakallı ve bastonlu mu?)[/COLOR]
BENIM BILDIGIM, UZUN KIVIRCIK SACLI, MAVİ GOZLU VE GUZEL BIR KIZ. İŞTE BU NOKTAYI TASAVVUF EDEMEMİŞŞIN:smile2: .
Mustafa SERBES
06-09-07, 08:51 PM
vallahi recai kardeş gerçekten siteye katkılarından dolayı tkdir ediyorum seni.
içtenlikle söylüyorum, emeğine saygılar..
kolay gelsin(haa yeni hikayeleri de bekliyorum ha:))
Nejdet CAN
06-09-07, 09:07 PM
Ben Bilge diye birini tanıyordum.Ama o benim anladığım dilde bir bilge değil di.İyi bir kızdı ve arkadaşımın sevgilisiydi.Başkada bir bilge tanımadım.
senolinanc
08-09-07, 11:05 AM
güzel felsefe yapıyorsunuz arkadaşlar konuları dahada derinleştirerek bilgenin köpekten öğrendiği ayrıntıyı sizin tiye alarakta yazmış olduklarınızın arasından bulabliriz, özellikle sende bir cevher olduğunu düşünüyorum MUSTAFA ; CEM yılmaz gibisin,
İstanbulçocuğunun Ankaralı çocuğu:gleam:
Mustafa SERBES
11-09-07, 09:41 PM
şenol kardeşim bence bir övgü olan benzetmene teşekkürler. ama bir teşekkür de siteye olan ilgine , katkına ve kazandırdığın raitinge.. senin de emeğine sağlık üstadım..
kıraça67
12-03-08, 09:00 AM
ATATÜRK'ÜN BIR ANISI ! KEYIFLE VE DUYGULANARAK OKUYACAKSINIZ........
Gazi, çiftliğinde dolaşıp hava alırken oldukça yaşlı bir
kadına rastladı Atatürk attan inerek bu ihtiyar kadının yanına sokuldu
-Merhaba nine
Kadın Ata'nın yüzüne bakarak hafif bir sesle
- Merhaba dedi
- Nereden gelip nereye gidiyorsun?
Kadın şöyle bir duralayıp,
- Neden sordun ki, dedi. Buraların saabısı mısın? Yoksa bekçisi mi? Paşa gülümsedi
- Ne sahibiyim ne de bekçisiyim nine. Bu topraklar Türk milletinin malıdır.Buranın bekçisi de Türk milletinin kendisidir. Şimdi nereden gelip nereye gittiğini söyleyecek misin? Kadın başını salladı
-Tabii söyleyeceğim,ben Sincan'ın köylerindenim bey, otun güç bittiği, atın geç yetişdiği, kavruk köylerinden birindeyim. Bizim muhtar bana bilet aldı trene bindirdi, kodum Angara'ya geldim
- Muhtar niçin Ankara'ya gönderdi seni?
- Gazi Paşamızı görmem için.Başını pek ağrıttım da Benim iki oğlum gavur harbinde şehit düştü. Memleketi gavurdan kurtaran kişiyi bir kez görmeden ölmeyeyim diye hep dua ettim durdum. Rüyalarıma girdi Gazi Paşa. Bende gün demeyip mıhtara anlatınca,o da bana bilet alıverip saldı Angaraya, giceleyin geldimdi. Yolu neyi de bilemediğimden işte ağşamdan belli böyle kendimi ordan oraya vurup duruyom bey
- Senin Gazi Paşa'dan başka bir isteğin var mı? Kadını birden yüzü sertleşti
- Tövbe de bey, tövbe de! Daha ne isteyebilirim ki O bizim Vatanımızı gurtardı. Bizi düşmanın elinden kurtardı.Şehitlerimizin mezarlarını onlara çiğnetmedi daha ne isteyebilirim ondan? Onun sayesinde şimdi istediğimiz gibi yaşıyoruz. Şunun bunun gavur dölünün köpeği olmaktan onun sayesinde kurtulmadık mı? Buralara bir defa yüzünü görmek, ona sağol paşam! Demek için düştüm. Onu görmeden ölürsem gözlerim açık gidecek. Sen efendi bir adama benziyon, bana bir yardım ediver de Gazi Paşayı bulacağım yeri deyiver. Atatürk'ün gözleri dolu dolu olmuştu, çok duygulandığı her halinden belliydi Bana dönerek,
- Görüyorsun ya Gökçen, işte bu bizim insanımızdır. Benim köylüm, benim vefalı Türk anamdır bu Attan indim. Yaşlı kadının elini tuttum anacığım dedim, sen gökte aradığını yerde buldun, rüyalarını süsleyen, seni buralara kadar koşturan Gazi Paşa yani Atatürk işte karşında duruyor.Köylü kadın bu sözleri duyunca şaşkına döndü. Elindeki değneği yere fırlatıp, Atatürk'ün ellerine sarıldı. Görülecek bir manzaraydı bu.Ikisi de ağlıyordu. Iki Türk insanı biri kurtarıcı, biri kurtarılan, ana oğul gibi sarmaş dolaş ağlıyorlardı. Yaşlı kadın belki on defa öptü atanın ellerini. Ata da onun ellerini öptü. Sonra heybesinden küçük bir paket çıkarttı. Daha doğrusu beze sarılmış bir köy peyniri. Bunu Atatürk'e uzattı
- Tek ineğimim sütünden kendi ellerimle yaptım Gazi Paşa, bunu sana hediye getirdim. Seversen gene yapıp getiririm. Paşa hemen orada bezi açıp peyniri yedi. Çok beğendiğini söyledi. Sonra birlikte köşke kadar gittik. Oradakilere şu emri verdi "Bu anamızı alın burada iki gün konuk edin.Sonra köyüne götürün. Giderken de kendisine üç inek verin benim armağanım olsun."
Bu olay beni hep duygulandırmıştır,Ya sizi?
Heee YaŞa Be Valla Guzel Yazi,
Paylasim Icin Tesekkurler.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.