PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : annelerimizden inciler(ogrendiklerimiz)

filo
23-07-07, 12:07 AM
İYİ YAPILMIŞ BİR İŞİ TAKDİR ETMEYİ: Bana bakın, çıkın birbirinizi dışarda gebertin, evi daha yeni temizledim.

DUALARIN GÜCÜNÜ: Yat kalk dua et ki baban müzik setinin bozulduğunu fark etmedi.

ZAMANA KARŞI YARIŞMAYI: O oyuncaklarını topla yoksa bi tekme attığım gibi hepsini karşı sahilden toplarsın.

MANTIKLI DÜŞÜNMEYİ: Ben öyle diyorsam öyledir.

İLERİ GÖRÜŞLÜ OLMAYI: Çıkmadan önce temiz bi çamaşır giy. Yolda allah korusun başına birşeyi gelir, kirli çamaşırla etrafa rezil olursun.

HAYATIN TRAJİKOMİK YANLARINI: Sen daha orda gülmeye devam et, birazdan ben seni tam güldürücem.

HAYATIN ÇELİŞKİLERLE DOLU OLDUĞUNU: Kapa çeneni ve çorbanı iç.

DAYANIKLI OLMAYI: O ıspanak bitene kadar sofradan kalkmak yok.

HAVA RAPORU TAHMİNİ YAPMAYI: Şu dağınıklığa bak. Yabancı biri görse odanın ortasından kasırga geçmiş sanır.

ABARTMAYI: Sana 500 bin defa söyledim kirli ayakkabılarınla içeri yürüme diye.

DAVRANIŞ PSİKOLOJİSİNİ: Babana çekiceğine biraz bana çekseydin noolurdu.

OLAĞANÜSTÜ DURUMLARA HAZIRLIKLI OLMAYI: Dinleme bakalım anne sözü dinleme. Kafana meteor düşücek kenara çekil' diye bağırsam,onu bile dinlemezsin di mi.

KISKANMAYI: Dünyada senin annen baban gibi mükemmel bi aileye sahip olmayan, kaç çocuk var biliyormusun.

SABIRLI OLMAYI:Baban eve gelsin, sen görürsün.

HAKKIMIZI ALACAĞIMIZI: Eve vardığımızda ben bilirim sana yapacağımı.

DİYALOG KURMAYI: Sana bir şey sorduğumda cevap ver.NE SÖYLEYEYİM ANNE? Sus ! bana cevap verme.

TIP BİLGİLERİNİ: Gözlerini şaşı yaparken bir gün öyle kalıvereceksin, göreceksin gününü.

OLGUN OLMAYI: Bu tabağın hepsini bitirmezsen asla büyüyemezsin.

GENETİK BİLGİLERİ: Sen de o lanet olası babana çektin.

BİLGELİĞİ: Benim yaşıma gel de anlarsın o zaman.

VE ... ADALETİ: Bir gün senin de çocukların olacak, inşallah onlar da sana senin şimdi bana yaptıklarını yaparlar.

ANNELERİMİZDEN ÖĞRENDİK:)

Gökhan Sağdıç
23-07-07, 12:58 AM
Paylaşım için teşekkürler......Annelerimizden herzaman birşeyler öğreniyoruz zaten...

Nejdet CAN
23-07-07, 06:33 PM
Hayatın çelişkilerle dolu olduğunu,diyalog kurmayı,ve adaleti özellikle bunlar diğerlerindende güzel.

SiBeL
02-05-08, 11:28 AM
İnanamadım valla....kendi adıma anne olduktan sonra büyük kızıma kullanmadığım aşağıdaki maddelerden bir tane bile bulamadımm.....

Çok ilginç ve doğru bir genelleme.......:)

recai
02-05-08, 11:36 AM
bir ikitanesi haric deyiver bari,
enişteye ayıp oluyor sibel

SiBeL
02-05-08, 11:47 AM
bir ikitanesi haric deyiver bari,
enişteye ayıp oluyor sibel

Yok valla recai Abi....hepsi dahil....:))

Hep öyle değilmidir...iyi huylar aneye...Kötü huylar babaya benzer.....:thumbsup:

İşin şakası bir yana çocuklarımın babalarına benzeyen huylarından da çok memnunum...:)