PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe 2 Gaziantepspor 1

Mustafa CAN
19-08-07, 09:17 AM
Turkcell Süper Ligi'nin 2. haftasında Fenerbahçemiz Gaziantepspor'u konuk etti. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmadan Fenerbahçemiz 2-1galip ayrıldı. Fenerbahçemizin gollerini 7. dakikada Kemal, 15. dakikada Semih kaydetti. Rakibimizin tek golü ise 45+2'de De Nigris'ten geldi.
7' Selçuk'un ara pasıyla sağ kanatta buluştuğu topla ceza sahasına giren Semih'in yerden pasında Kemal, penaltı noktası üzerinde düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0
15' Kemal'in sağdan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Can'ın vuruşunda defanstan seken top altı pas içerisinde Semih'in önünde kaldı. Semih, topu ağlara göndererek, farkı ikiye çıkardı. 2-0
16' Ali Bilgin'in ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla yandan auta gitti.
19' Sol kanattan ceza sahasına yapılan ortada Semih'in kafa vuruşunda top kaleci Ömer'de kaldı.
20' Sol kanattan topla ceza sahasına giren Uğur Boral'ın sert şutunda kaleci Ömer, topu kontrol etti.
22' Gaziantepspor'un sol kanattan kazandığı serbest vuruşu kullanan Uğur Yıldırım'ın ceza sahasına ortasında Ekrem'in kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
41' Zurita'nın pasıyla topla buluşan Uğur Yıldırım'ın ceza sahası sağ çaprazından sert şutunda top yandan auta çıktı.
45+1' Kemal'in ceza sahası dışından yerden vuruşunda top kaleci Ömer'de kaldı.
45+2' Ekrem'in sol kanattan ceza sahasına ortasında De Nigris'in uçarak kafa vuruşunda top köşeden ağlarla buluştu. 2-1.
İKİNCİ YARI
49' Topla ceza sahasına giren Ali Bilgin'in pasıyla topla buluşan Semih'in yerden plase vuruşunda kaleci Ömer, yatarak topu kontrol etti.
59' Uğur Yıldırım'ın sağ kanattan ortasında ceza sahasında iyi yükselen De Nigris'in kafa vuruşunda top direğin dibinden auta gitti.
62' Ekrem'in Kazım'ı düşürmesiyle Fenerbahçemiz, sağ kanatta aut çizgisine yakın bir noktadan serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanan Kemal'in ceza sahasına ortasında ön direkte Selçuk'un kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.
68' Kemal'in sağ kanattan ceza sahasına ortasında topu önünde bulan Mehmet Aurelio, topa vurmakta gecikince Deumi, son anda topa müdahale etti.
72' Vederson'un sol kanattan ceza sahasına ortasında iyi yükselen Can'ın kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.
77' Gürhan'ın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Ömer topu kornere çeldi.
86' Ceza sahasına doğru kullanılan uzun taç atışında Can'ın kafa vuruşunda kaleci Ömer, topu yatarak kontrol etti.
89' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanattan ceza sahasına giren Kazım'ın çaprazdan sert şutunda kaleci Ömer, iki hamlede topu kontrol etti.
90+5' Gelişen Fenerbahçe kontra atağında sol kanattan ceza sahasına giren Vederson, pasını boş durumdaki Deivid'e çıkarmak istedi. Kaleci Ömer, yatarak topu kontrol etti.

Mustafa CAN
19-08-07, 09:17 AM
“Yardımlaşma galibiyeti getirdi”
Oyuncularımızdan Ali Bilgin Gaziantepspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, takım olarak iyi mücadele ettiklerini Zico'nun kendilerine inandığını ve yardımlaşmanın galibiyeti getirdiğini söyledi.
Maç sonrası FB TV mikrofonlarına konuşan Ali Bilgin, "Takım olarak mücadele ettik ve galip geldik. Üç puanı aldığımız için mutluyuz bize inanan hocamıza teşekkür ediyoruz. Arkadaşlık ve yardımlaşma galibiyeti getirdi. Fenerbahçe'nin hedefi hep büyük. Fenerbahçe'yi bundan sonra da hep daha iyiye götürmek için mücadele edeceğiz" dedi.

Mustafa CAN
19-08-07, 09:18 AM
“Aynı ciddiyetle devam edeceğiz”
Oyuncularımızdan Yasin Çakmak, Gaziantepspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, Zico'yu mahcup etmediklerini belirterek, takımın aynı ciddiyetle yoluna devam edeceğini söyledi.
Maç sonrası FB TV'ye açıklamalar yapan Yasin Çakmak, "Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, Fenerbahçe formasıyla ve taraftarımızın önünde ilk kez forma giydim. Bu karşılaşmadan da galip ayrıldık. Hocamız bize güvendi ve bize şans verdi. Onu mahcup etmedik. Sahaya çıkan 11 çok iyi mücadele etti. Aynı ciddiyetle devam edeceğiz. Çünkü biz Fenerbahçeyiz" dedi.

Mustafa CAN
“Hocamızı utandırmadık”

Oyuncularımızdan Kemal Aslan, Zico'nun sahaya sürpriz bir kadro çıkardığını belirterek, Zico'yu utandırmayarak galip geldiklerini söyledi.
Maç sonrası FB TV'ye açıklamalar yapan Kemal Aslan, "Uzun zamandır oynamıyordum. Hocamız şans verdi ve ben de bu şansı değerlendirdim, bir de gol attım. Hocamız sürpriz bir 11 sahaya çıkarttı. Onu utandırmadık ve galip geldik. Taraftarımız da biz mücadele edince, bizi en iyi şekilde destekledi. Kaçan pozisyonlar oldu. Buna karşın kazanan taraf biz olduk. Geçen hafta lige kötü bir başlangıç yaptık. Bu maç çok önemliydi. Riskli bir maçtı. Kazanmamız gerekiyordu ve biz de galip geldik. Ancak arkadaşlarıma maça çıkmadan önce de söyledim. Biz şampiyon bir takımız ve galip gelmek ve daha çok şampiyonlukları taraftarımıza ve camiamıza yaşatmak zorundayız" dedi.

Mustafa CAN
“Takımda yedek, as diye kavram yok”
Fenerbahçemizin Gaziantepspor ile yaptığı karşılaşmanın ardından FB TV'ye açıklamalar yapan Gürhan Gürsoy, takımda yedek, as şeklinde bir kavram olmadığını gösterdiklerini söyledi.
FB TV'de Fatih Demirkol'un sorularını cevaplandıran Gürhan Gürsoy, "Savaşmamız ve Fenerbahçe'nin birlik beraberliğini kanıtlamamız gerekiyordu. Bu takımda yedek, as diye bir kavram olmadığını gösterdik. İyi bir galibiyet aldık. Bu galibiyeti Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize armağan ediyoruz. Fenerbahçe formasını giyiyorsanız üstünüzde ister istemez baskı oluşuyor. Ancak hocamız bize hafta başından bu yana şans bulacağımızı söyledi. Biz de kendimizi hazırladık. Taraftarımız bize her zaman destek veriyor. Zaman, zaman kötü oynadığımızda hocamız bile bize kızabiliyor. Bu normal bir durum. Ayrıca bugün babamın doğum günü ve bu galibiyeti ona armağan ediyorum" dedi.

Mustafa CAN
“Fenerbahçe’de herkes kalitelidir”
Teknik Direktörümüz Zico, hak edilen bir galibiyet aldıklarını, takımın baştan sona mücadele ettiğini belirterek, "Fenerbahçe'de oynayan tüm oyuncular kaliteli ve şans verildiğinde mücadele etmesi gereken oyunculardır" dedi.
FB TV'ye açıklamalar yapan Zico maç değerlendirmesinde, "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Skor, 2-1'den fazla da olabilirdi. Futbolcularım, rakibine göre daha fazla yaratıcılık gösterdi. Başka bir sonuç olsaydı üzülürdüm. Baştan sona mücadele ettik. Maç hakkımızdı" dedi.
Zico, çıkardığı sürpriz kadroyla ilgili olarak da, "Fenerbahçe'de oynayan tüm oyuncular kaliteli ve şans verildiğinde mücadele etmesi gereken oyunculardır. Colin hariç, diğer tüm oyuncular Türkiye'de oynamış, ligi ve oyuncuları tanıyan futbolculardı. Antrenmanlarda futbolcularımız bir birlerini tanıyorlar. Bugün de bunu gösterdiler. FB TV'yi yakından takip edenler bilirler ki, bu kadro sürpriz değil. Çünkü onlar antrenmanları veriyor. Bu oyuncular antrenmanlarda oynuyorlardı. Büyük hedefleri olan takımlar 11 futbolcuyla sezonu götüremez" dedi.
Alex, Tümer, Kezman gibi oyuncuların 18 kişilik kadroda da olmaması konusunda ise Zico, "Bu benim kendi seçimimdi. Stresli bir maçtan çıktığımızda, içeride oynadığımız maçlarda sıkıntı çekiyoruz. Bunu gözlemledik. Sezon öncesi Başkan'la konuştuk. O yüzden tüm maçlar için güzel bir kadro oluşturduk. Çıkan kadro benim tercihimdi" dedi.
Takımın mücadele gücü ve yaratığı pozisyonlarla ilgili olarak da Zico, "Bugün oyuncularımızın sunduğu mücadele ve kazanma hırsı beni memnun etti. Kanat organizasyonlarımız etkiliydi. 2. yarı Colin'le yaptığımız kanat akınları etkiliydi. Bu takım daha önce daha çok maç yapsa, futbolcular arkadaşlarının oyun içinde nerede olabileceğini bilirdi. Bu da zaman isteyen bir şey" diye konuştu.

Mustafa CAN
19-08-07, 09:19 AM
Aurelio 10 dakika
Turkcell Süper Lig'in 2. haftasında Gaziantepspor'u 2-1 yenen Fenerbahçe, bu sezon ligde ilk galibiyetini yedeklerden kurulu ilk 11 ile aldı.

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Mehmet Aurelio, 10 dakika forma giyebildi.

Karşılaşmanın 62. dakikasında Uğur'un yerine oyuna giren Aurelio, 72. dakikada sakatlık geçirince yerini Gürhan'a bırakmak zorunda kaldı.

Bu arada karşılaşmanın 85. dakikada yerine Deivid'e bırakan Semih, kaptanlık bandını oyundaki bir arkadaşına vermeyi unuttu. Semih, daha sonra kaptanlık bandını hatırlayıp, dördüncü hakem Hakan Özkan'a verirken, Özkan bandı taç atışı sırasında Kemal'e ulaştırdı.

Mustafa CAN
Kemal'in 3. golü

Turkcell Süper Lig'in 2. haftasında Gaziantepspor'u 2-1 yenen Fenerbahçe, bu sezon ligde ilk galibiyetini yedeklerden kurulu ilk 11 ile aldı.
Karşılaşmada Fenerbahçe'nin ilk golünü atan Kemal, sarı-lacivertli formayla ligdeki 3. golünü attı.
Fenerbahçe'ye 2002-03 sezonunun devre arasında transfer olan Kemal, 4.5 sezonda forma giydiği 62 lig maçında 3 gol attı.
2002-03 sezonunda 30. haftada Fenerbahçe'nin Bursaspor'a deplasmanda 2-1 yenildiği maçta ilk golünü atan Kemal, 2003-04 sezonunda da 6. haftadaki 2-2 berabere sona eren Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde de 2. golünü kaydetmişti.
Bu arada, en son geçen sezon 20. haftada Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'a deplasmanda 2-1 yenildiği maçta gol atan Semih, bu sezon forma giydiği ilk resmi maçta fileleri havalandırdı.

Mustafa CAN
bu kadro daha iyi oynadı göze hoş futboL,pres ve gaLibiyet daha ne oLsun...

Gökhan Sağdıç
20-08-07, 12:38 AM
As takıma iyi bir ders verildi..........

Mustafa CAN
20-08-07, 02:21 PM
Sarı Lacivert Şampiyon Fener :D:D