PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : uzaktaki kestanelikliler

sedefcicegi
29-10-07, 06:36 PM
Neden sadece Türkiye'deki kestanelikler?Köyünüzün tarihçesini okudum.Mübadele yoluyla yer değiştiren diğer ülke vatandaşlarına (kestanelik sevdalısı olanlar)neden çağrı yapmayalım ki.Köyünüzün eski resimlerini bilinmeyen yönlerini onlardan öğrenebiliriz?

imhotep-77
29-10-07, 09:02 PM
okadar kolay olsa keşke :(

Ali AKINCI
30-10-07, 12:36 PM
Bizimköy ün mübadele öncesindeki adı neydi bilen varmı ? neden soruyorum
mübadele sonrasında bizim köyden Yunanistan a giden biri mesela Google da köyü kendi bildiği adı ile aratsa belki karşılığında bir bilgiye ulaşamayacak, ama aslında şu anda eski köyü ile ilgili internette iki site mevcut ve buradaki resimlerden köyün yeni halini görebilir.

Belki ben takip edememiş olabilirim ama en son ramazan bayramında Can kardeşler in köyde çektikleri çok güzel resimler vardı , onlar sitemize eklendimi ?

Nejdet CAN
30-10-07, 02:10 PM
Bizim köyümüzle ilgili eski resimler konusunda yardım alabileceğimiz iki kişi var.Biri Haydar Pınarcı diğeri Nuray Ünal ağbimizidr.İnşallah onlardanda yardım görürsek köyümüzün geçmişi hakkında biraz daha bilgi sahibi olmuş oluruz.

senolinanc
31-10-07, 12:47 AM
Neden sadece Türkiye'deki kestanelikler?Köyünüzün tarihçesini okudum.Mübadele yoluyla yer değiştiren diğer ülke vatandaşlarına (kestanelik sevdalısı olanlar)neden çağrı yapmayalım ki.Köyünüzün eski resimlerini bilinmeyen yönlerini onlardan öğrenebiliriz?

aslında güzel bir tespit incelemeye ve araştırmaya değer; önemli sorun onlara nasıl ulaşılabilir;
benim acizane fikrim köyümüzün onlardan kalan adının öğrenilmesi, köyümüze ziyaret amacı ile gelen eski mübadiller (büyüklerden alınabilecek en ufak bir bilgi) ile ilgili bir iki ipucu ile youtube'den bir video ile yunanca ve ingilizce anonsla hedefe ulaşılabilir.

senolinanc
31-10-07, 12:49 AM
Bizim köyümüzle ilgili eski resimler konusunda yardım alabileceğimiz iki kişi var.Biri Haydar Pınarcı diğeri Nuray Ünal ağbimizidr.İnşallah onlardanda yardım görürsek köyümüzün geçmişi hakkında biraz daha bilgi sahibi olmuş oluruz.

necdet burada sizlere iş düşüyor onların elinde müthiş bir arşiv vardır bir köşeye atılmış veya unutulmuş hadi bakalım bir inceleyin de görelim buraya yazmakla olmuyor, onlar gelmiyorlarsa siz gidin, istemeyen bebeye mam vermezler diye bir ata sözü vardır.

Mustafa SERBES
05-11-07, 01:55 PM
Köyümüzün eski isminin kestanelik kelimesinin rumcası olan kastana yada kastanya olduğunu söylüyorlar. Şenol burada iş biraz sana düşüyor. rumca bir ki satır birşyler yazıp youtube sitesine hatta bizim buraya çağrı niteliğinde not yazabilirsen ve google arama motorunda görünebilirse ne ala.. belki de ağa biri takılır.
ne dersiniz.?

Mustafa SERBES
05-11-07, 03:17 PM
Buna ek olarak eskiden köyümüze gelen ve ziyaret eden rumları duyuyor ve görüyorduk, hatta onlardan gelen hediye bir metaxa şarap hala evde vitrinde...

ben yener kardeşime söyledim ama hala bulamadı. rembetico diye bir filim var. türkiyeden mübadele ile yunanistana göç eden rumların türkiye özlemi ve yunanistanda yaşadıkları sıkıntıları anlatan çok güzel bir film.bir sahnesi bu linkten seyredilebilir.(http://www.youtube.com/watch?v=XyKKdxManAg)
Sonuç olarak onlar da ata topraklarını özlüyorlar. ve yukarıda bahsedildiği gibi kestaneliğimiz ile ilgili ilginç verilere ulaşabiliriz.