Zümrüt Serbes Bozdağ
29-02-08, 01:01 PM
> cerez tabagi teoremi-1>> galatasaray lisesi'nden bir arkadasim hâlâ>evlenemedi.gecenlerde "yeter> artik. evlen de coluk cocuk sahibi ol" dedim.>asagidaki teoriyi aktardi:>> bir kuruyemis tabagi kalabalik bir grubun onune>geldigi zaman sirasiyla> once antepfistiklari, ardindan bademler, sonra>findiklar gider. en sona> beyaz ve sari leblebiler kalir. eger belli bir yasa>kadar> evlenmemissen> de durum farkli> olmaz. ya kalan leblebiler ve aycekirdekleri ile>idare edersin,>ya da olur ya bir fistik bulurum diye tabagi>karistirir durursun..>> cerez tabagi - 2>> gecen hafta bir turlu evlenemeyen>bir> arkadasimin, ileri yasta evlenmekle, cerez tabagi>arasindaki benzerligi> anlatan goruslerini aktarmistim.>> bu yazi uzerine, bazi> okurlarimdan eklemeler geldi. ben tabakta en sona>kalanlarin sari ve beyaz leblebiler oldugunu yazmistim.> mektep>arkadasim merih tuzun soyle yazmis: "sevgili fatih, ayni tabakta ucu>acilmamis kabuklu sam fistiklari da kalir. herkes bir eller, bakar ama>kimse acmaya cesaret edemez, tabaga geri birakir. onlara ulasmak cesaret>ister. disine guveneceksin kiracaksin ki, icinde gizledigi lezzete>ulasabilesin. ama risklidir, disini kirabilirsin."> merih hakli..>> sairin dedigi gibi: "daha ne guzellikler>vardi derinlerde.>bazen> korktuk.. bazen gucumuz yetmedi.">>>>