Orijinalini görmek için tıklayınız : Kastanya Misafirleri
Mubadele Zamaninda Kestanelik Koyunden Gocen Rumlarin Yasadigi Yunanistanda Bir Koy Kastanya.
Bu Koyden 45 Kisilik Gurub Tur Ile Koyumuze Geliyor. Babalarinin Dedelerinin Yasadigi Evleri Ve Koylerini Ziyarete Geliyorlar. Koyumuzu Geziyorlar. Muhtarimiz Ilgileniyor. Cok Memnun Bir Sekilde Koyumuzden Ayriliyorlar.
Fakat Bunu Koyden Sitemize Yazan Birileri Yok. İŞte Bunu Anlamiyorum. Kisacasi Muhtar Dahil Bizleri Dusunen Yok.
Ek Not: Kar Ve Yogun Tipi Nedeniyle Silivride Kahvehanede Sabahlamak Zorunda Kaliyorlar.
Gecmis Olsun Diyelim.
Daha Fazla Detay Necmettin Karasudan Alinacaktir.
Gecen sene Lozan Mubadilleri Derneği nin bir organizasyonu ile anneannem, teyzem enistem ve teyzemin k.validesi Yunanistana, doğdukları toprakları bulmaya gittiler...
Digiturk ve kablolu dan yayın yapan İZ TV bu geziyi anneannem ve HavVa teyze nin taa....evdeki hazırlıklarından başlayarak belgesel şeklinde yayınladı....
Çok ama çok keyifli bir belgeseldi.İZ Tv bu programı 10 günde bşir tekrar yayınlıyor.Program cd sini kanaldan istettim.Umarım gönderirler ama göndermezlerse de....Ben kendi el kameramı TV ye yapıştırarak amatör bir çekim yaptım......:)))
Cd gelirse sizlerle paylaşırım....
paylasmanı merakla bekliyoruz.
benim annemde 3-4 ay once gitii. hatta amcasının kızını buldu.
oralarda hala bızlerden kalanlar var.
biliyormusunuz? rumların şöyle bir adetleri varmış:
evlenecek yaşa gelmiş olan kızlar, evlendikleri kişiye para veya mal veriyormuş. verecek gücü olmayan kızlar evde kalıyormuş.
yani bizdeki başlık sistemi orada ters işliyormuş ve bu hala devam eden bir adetmiş.
paylasmanı merakla bekliyoruz.
benim annemde 3-4 ay once gitii. hatta amcasının kızını buldu.
oralarda hala bızlerden kalanlar var.
biliyormusunuz? rumların şöyle bir adetleri varmış:
evlenecek yaşa gelmiş olan kızlar, evlendikleri kişiye para veya mal veriyormuş. verecek gücü olmayan kızlar evde kalıyormuş.
yani bizdeki başlık sistemi orada ters işliyormuş ve bu hala devam eden bir adetmiş.
Ben duymuştum...Drahoma diyorlar yanlarında getirdikleri mal ve paraya.....
Daha önce benim ailemin katıldığını söylediğim gezilere katılmak isteyenler içinnn......:smile2:
“MERHABA DOĞDUĞUM TOPRAK”
2008 MÜBADİL BULUŞMALARI
Kavala-Drama-Serez-Selanik-Kayalar-Vodina-Karaferye-Kastorya-Grebene-Nasliç ve Girit Adası
Değerli dostlar,
Geleneksel olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Lozan Mübadilleri Vakfının rehberliğinde aile büyüklerimizin doğdukları toprakları ziyarete gidiyoruz.
Bir mübadil çocuğu ya da torunu olarak bizleri en çok mutlu eden olaylardan biri de hiç kuşkusuz analarımızın, babalarımızın, nenelerimizin, dedelerimizin doğup büyüdükleri yerleri; kentlerini, köylerini, evlerini ziyaret etmek, coğrafyasından mimarisine, müziğinden yemeğine kadar oraları tanımak, kültürümüzün izlerini sürmektir.
Gelin kültürümüzün izlerini birlikte keşfe çıkalım.
GİRİT: KANDİYE-RESMO-HANYA
(Uçakla 5 gün 4 gece)
İstanbul’dan hareket: 29 Nisan 2008 Salı
İstanbul’a dönüş: 3 Mayıs 2008 Cumartesi
Tur ücreti: 650 Euro
SELANİK-GREBENE-NASLİÇ
(Otobüsle 4 gün 3 gece)
İstanbul’dan hareket: 15 Mayıs 2008 Perşembe
İstanbul’a dönüş: 19 Mayıs Pazartesi gecesi
Tur ücreti: 275 Euro.
SELANİK-KAYALAR-VODİNA-KASTORYA
(Otobüsle 4 gün 3 gece)
İstanbul’dan hareket: 28 Mayıs Çarşamba saat:24.00
İstanbul’a dönüş: 1 Haziran Pazar gecesi
KAVALA-DRAMA-SELANİK
(Otobüsle 4 gün 3 gece)
İstanbul’dan hareket: 9 Temmuz Çarşamba saat:24.00
İstanbul’a dönüş: 14 Temmuz Pazar gecesi
Ziyaretlerimiz sırasında ulaşım, konaklama ve rehberlik hizmetleri Yunanistan konusunda deneyimli tur firmaları tarafından sağlanmaktadır.
Ayrıntılı bilgi için:
Lozan Mübadilleri Vakfı
Ayhan Işık Sok. No:15/3 Beyoğlu-İstanbul
Tel:0212.245 61 55 Faks:0212.293 25 68
E.Mail: lozanmubadilleri@ttmail.com
Web:www.lozanmubadilleri.org.tr
Ali AKINCI
14-03-08, 08:27 AM
Öncelikle Sibel e vermiş olduğu bu bilgiler için çok teşekkürler , böyle bir organizasyon olduğundan hic haberdar değildim .
Aslında şöyle hep beraber bir geziye katılsak süper olurdu valla
kıraça67
14-03-08, 09:41 AM
Merhaba; Ben İz tv de yayınlanan bu belgeseli izlemiş ve çok duygulanmıştım. Yunanistan da komşu olan yaşlı insanlar çok ilgilenmişti. Toprak vs hediyeler de alınmış, otobüs le dönüş yolculuğunda söylenen memnuniyette çok güzeldi.
Sabah gazetesinin atina muhabiri Stelyo BERBERAKİS'in anneannesinin Trabzon'dan mübadele yoluyla ayrılış öyküsünü, Gemide yaşanan kargaşada anneannesinin atinaya annesininde istanbul'da yapayalnız küçücük bir kız olarak sokakta kalışı ve kilisenin sahip çıkarak büyütmesi. Yani tam bir drama
Mübadele ile ilgili kaleme alınanlar beni hep etkilemiş, ve ilgimi çekmiştir.
Saygılar.
Evet aynen öyle....doğdukları topraklardan hatıra olsun diye toprak almışlar....
Bir kısmı doğdukları evleri ve mahalleleri bulmuş, bir kısmı da bulamamış.....
Otobusle dönüş yolculuğunda ve jenerik esnasında o rumca şarkıyı söyleyen dünta tatlısı yaşlı teyze de benim anneannem olur efendimmm :))
kıraça67
14-03-08, 08:45 PM
OOOO Anneanneniz demek. Ellerinden öpüyorum.
kıraça67
14-03-08, 08:50 PM
Benim eşimin anne ve babaları da selanik göçmenlerindendir.
alican17
07-04-08, 07:22 PM
ewt gelmişlerdi hatta herkese birer hediye wermişleerdi
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.