Orijinalini görmek için tıklayınız : Bacu
senolinanc
24-04-08, 09:02 PM
Hepiniz bizim meşhur BACU peynirini bilirsiniz
Geçenlerde realde gezerken HELLİM peyniri diye bir peynir gördüm; yemek konusunda yeni tatlar aramak ve de tatmak beni epey mutlu ediyor, neyse aldım bir paket eve geldim ve açtım bir de göreyim bizim kırk yıllık bacu olmuş Kıbrıs'ın hellim peyniri....eeee sonraaa diyeceksiniz!!!
Söz konusu peyniri ne kalın ne de ince olamayacak şekilde dilimleyin az bir müddet sıcak suda bekletip tuzunu alın,
sonra teflon tavaya aranızdaki sevgi bağını siz ayarlacak şekilde tereyağını koyun kızmaya başladığında peynirleri altlı üstlü kızartın
Nasıl bu tadı hatırladınız değilmi ?
Hellim peynirine bayılırım......Minik minik küpler halinde doğrayıp, salatalara karıştırınca da çok lezzetli oluyor.
Eşimin söylediğine göre mangal başı restoranlarında da ikram ediyorlarmış.Mangalda tamamen erimediği için çok lezzetli oluyor.
Bu arada ben mihaliç peynirini bizim bacu peynirine daha yakın buluyorum.
Zümrüt Serbes Bozdağ
25-04-08, 01:13 PM
sevgili şenol, hellim peyniri değilde mihaliç peyniri bzim yıllardır bildiğimiz ve o (bacu) diye isimlendirdiğmiz peynirdir. hellim peyniri tat olarak da ,içerik olarak olarak da mihaliç ten çok farklıdır. mihaliçi yağda kızarttığın zaman elde ettiğin o müthiş tadı hiç bir peynirde bulamazsın. sen birde markete gittiğinde bahçıvan marka mihaliç al ve tereyağda kızart. mmmmmm tadına doyamacaksın.
selam ve sevgiler
ZÜMRÜT SERBES BOZDAĞ
senolinanc
27-04-08, 08:57 PM
zümrüt mihallıç peynirini biliryorum ve bugün senin tavsiyen üzerine denedim ancak damak zevkleri her zaman farklıdır ama bacunun hemşerisinin hellim peyniri olduğuna karar verdim
mihallıç peynirini duymamıştık zümrüt onuda deneriz şenol inançın dediği gibi hellim peyniri hakkatten bacu gibi hatta anneme arada bir gönderiyorum bacu diye bu sitede tam patiryot sitesi valla çok güzel duygular yaşatıyorsunuz bizlere sağolun
Hanimlar TeŞekkur Ediyorum Hepiniz,
Bu AkŞam Hellİm Peynİrİ Almaya Gİdİyorum. Ne Zamandir Burnumda Tutuyordu Kokusu,
senolinanc
02-05-08, 11:54 AM
Recai; hanımlar ellerinize sağlık deyince, bendeniz paşa dedeyi de kastetmiyorsundur umarım lol :))
senolinanc
02-05-08, 11:56 AM
Nurgül nick'inin kim olduğunu merak ediyorum . kendilerini tanıtabilirlerse çok memnun olacağım.
Yener CAN
02-05-08, 08:43 PM
Bacu peyniri denilince benim aklıma şu geliyor, yıllar önce çocukluğumuzda Hayri Sönmez in oğlu Süleymanla onların peynirhanede bacu yemiştik ve Süleymanın Babaannesinden okkalı bir fırça yemiştik. :)
Nurgül nick'inin kim olduğunu merak ediyorum . kendilerini tanıtabilirlerse çok memnun olacağım.
şenol ben nurgül şaplak kestanelikliyim akrabayız tanıdınmı :sadbye:
senolinanc
03-05-08, 07:22 AM
Nugül sen ankara da değilmiydin ?
Nugül sen ankara da değilmiydin ?
10 yıldır antalyadayız eşimin işi dolayısıyla antalya havaalanında müdür eşim ,düğünümde az oynamamıştın şenol
tEŞEKKürler paylaşım için
Sevgili TSK06...Once hoşgeldiniz...:welcomeani: .sizi de tanımak isteriz mümkünse...
bende çok severim yaa şimdi canım çekti
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.