PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : F1 İstanbul Haberleri

SiBeL
06-05-08, 08:49 AM
Vodafone’la, “Hamilton Seni Yanında İstiyor”
Vodafone, F1 pistinde efsane pilot Lewis Hamilton’la tura davet ediyor.
01 Mayıs 2008 / 22:42Yorum EkleYazıyı GönderYazdırDiggDel.icio.usFacebookVodafone McLaren Mercedes takımının sponsoru Vodafone, 9–11 Mayıs tarihleri arasında yapılacak 2008 Formula 1 Türkiye Grand Prix’si kapsamında F1 severlere Vodafone McLaren Mercedes’in daha ilk yarışında efsaneleşen pilotu Lewis Hamilton’la tur atma şansı veriyor.

2008 Türkiye Grand Prix’si için Vodafone web sitesi veya Vodafone Store’lardan bilet alanlar arasından yapılacak çekilişle belirlenecek bir şanslı kişi, Hamilton’un kendisine bizzat açacağı telefona yanıt vererek 10 Mayıs’ta efsane pilotla Formula 1 pistinde özel aracıyla birlikte tur atma şansını kazanacak.

6 Mayıs saat 23:59’a kadar www.vodafone.com.tr adresinden “Hamilton Seni Yanında İstiyor” bannerına tıklayarak 2008 Formula 1 Türkiye Grand Prix Organizasyonu için bilet satın alan herkes, kampanyaya katılmaya hak kazanacak. Vodafone Store’ları ziyaret eden tüketiciler de bu noktalardaki bilgisayarlardan www.vodafone.com.tr adresine tıklayarak bilet satın alarak kampanyaya katılabilecek.

10 Mayıs Cumartesi günü 10:00’da İstanbul Park’taki Formula 1 etkinlik alanındaki Vodafone standında noter huzurunda yapılacak çekilişin şanslısı, aynı gün 17:30’da Formula 1 alanında Lewis Hamilton’la özel araç içinde tur atma hakkı kazanacak. Hamilton, ayrıca talihliye Vodafone McLaren Mercedes Sharp GX29 marka cep telefonu armağan edecek.

Çekilişe katılmaya hak kazanan herkesin, ödülü kazanmak için çekiliş sırasında Formula 1 İstanbul Park’ta bulunması ve ödülü kazandığı takdirde kimliği ve referans numarasıyla birlikte Vodafone standına 1 saat içerisinde gelmesi gerekiyor.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 18.04.2008 tarihli ve B.07.I.MPİ.0.13.00.02-401.02.99-853-3490 sayılı izni ile düzenlenen kampanya ile ilgili ayrıntılı bilgi www.vodafone.com.tr adresinden, Vodafone Store’lardan ve 0212 212 40 30 no’lu U2 Kampanya Danışma Hattı’ndan alınabilir.

Vodafone Hakkında

Vodafone, beş kıtada üzerindeki 25 ülkede faaliyet yürüten; 31 Aralık 2007 itibariyle 252 milyon oransal müşterisi ve 40 şebeke ortaklığı bulunan, dünyanın önde gelen uluslararası mobil iletişim şirketlerinden biridir.

Vodafone, 1 Ocak 2007’de başlatılan uzun dönemli anlaşma çerçevesinde Vodafone McLaren Mercedes takımının İsim Ortağı ve “Resmi Mobil Ortağı”dır. Daha fazla bilgi için www.vodafone.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

SiBeL
09-05-08, 04:35 PM
İkinci antrenmanların en hızlısı Raikkonen

A.A.

Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinde, ikinci antrenman turlarının en hızlı pilotu Ferrari'den Kimi Raikkonen oldu.

İstanbul Park Pisti'nde sabah yapılan antrenman turlarında sadece 3 tur atabilen ve 1.30.732'lik derecesiyle son sırada yer alan Finli pilot, ikinci antrenman turlarında ise 1.27.543'lük tur zamanına sahip olup ilk sırayı aldı.

Raikkonen'i, Vodafone McLaren Mercedes takımının İngiliz pilotu Lewis Hamilton, 1.27.579'luk derecesiyle takip ederken, ilk antrenman turlarının en hızlısı Ferrari pilotu Felipe Massa ise bu kez 1.27.682 ile 3. oldu.

COULTHARD'IN YÜKSELİŞİ

İkinci antrenman turlarında Raikkonen'den sonra en büyük yükseliş gösteren pilot ise Red Bull Racing takımından David Coulthard'dı.
İlk antrenman turlarında 1.30.340'lık derecesiyle ancak 17. sırada yer alan İskoç pilot, ikinci antrenman turlarında 1.27.763 ile 4. en iyi tur zamanının sahibi olarak dikkat çekti.

Vodafone McLaren Mercedes'in Finli pilotu Heikki Kovalainen de ikinci antrenman turlarında 1.27.954 ile 5. oldu.
20 pilot içinde 1.30'un altına sadece Force India takımının Alman pilotu Adrian Sutil inemezken, ilk 5 pilot ise 1.27 civarında dereceler yaptı.

WEBBER, 6. VİRAJDA KAZA GEÇİRDİ

Red Bull Racing takımının Avustralyalı pilotu Mark Webber, antrenman turlarının 31. dakikasında 6. virajda kaza geçirdi.
Pistten çıkan Webber'in aracı, daha sonra bariyerlere çarptı. Aracın ön kanadı kırılırken, ön 2 lastik de hasar gördü. Webber kazadan yara almazken, bu sırada kırmızı bayraklar sallanarak antrenman turları durduruldu.

Webber'in aracının çekilmesi ve pistin temizlenmesinin ardından, 6 dakika sonra antrenman turlarına devam edildi.
Bu arada 2. antrenman turları öncesinde İstanbul Park'ta kısa süreli yağmur yağdı. İlk antrenman turlarında 3 ve 8. virajlarda zorlanan pilotlar, ikinci antrenman turlarında ise 1 ve 10. virajlarda zor anlar yaşadı. Felipe Massa, Nico Rosberg, Sebastien Bourdais, Nick Heidfeld ve Lewis Hamilton 1. virajda, Nelson Piquet Jr., Sebastien Bourdais ve Nico Rosberg de 10. virajda pistten çıkıp yeniden yarışa döndüler.

Formula 1'de 3. antrenman turları yarın sabah, sıralama turları ise saat 14.00'te yapılacak.

İKİNCİ ANTRENMAN TURU SONUÇLARI

Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinde ikinci antrenman turunda elde edilen en iyi tur dereceleri şöyle:

Sürücü Ülkesi Takım Süre
---------------- --------- --------- --------
1-Kimi Raikkonen Finlandiya Ferrari 1.27.543
2-Lewis Hamilton İngiltere McLaren Mercedes 1.27.579
3-Felipe Massa Brezilya Ferrari 1.27.682
4-David Coulthard İskoçya Red Bull Racing 1.27.763
5-Heikki Kovalainen Finlandiya McLaren Mercedes 1.27.954
6-Robert Kubica Polonya BMW Sauber 1.28.431
7-Jarno Trulli İtalya Toyota 1.28.619
8-Kazuki Nakajima Japonya Williams 1.28.664
9-Fernando Alonso İspanya Renault 1.28.681
10-Nick Heidfeld Almanya BMW Sauber 1.28.817
11-Jenson Button İngiliz Honda 1.28.826
12-Timo Glock Almanya Toyota 1.28.849
13-Nico Rosberg Almanya Williams 1.28.907
14-Giancarlo Fisichella İtalya Force India 1.29.008
15-Rubens Barrichello Brezilya Honda 1.29.024
16-Nelson Piquet Jr. Brezilya Renault 1.29.212
17-Sebastian Vettel Almanya S.Toro Rosso 1.29.462
18-Sebastien Bourdais Fransa S.Toro Rosso 1.29.630
19-Mark Webber Avustralya Red Bull Racing 1.29.663
20-Adrian Sutil Almanya Force India 1.30.832

Gökhan Sağdıç
11-05-08, 12:41 AM
Sıralama turunda zafer Massa'nın

Formula 1'de sezonun 5. yarışı olan Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinde, bugün yapılan sıralama turunun galibi Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa oldu.

ANTRENMAN TURUNDA GÜLEN TARAF WEBER OLDU

Üçüncü antrenman turlarının en hızlısı Red Bull pilotu Mark Webber oldu

Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix’sinde, üçüncü antrenman turunun en hızlısı Red Bull Racing takımı pilotu Avustralyalı Mark Webber oldu.

İstanbul Park Pisti’nde sabah yapılan üçüncü antrenman turlarında Red Bull pilotları büyük bir sürprize imza atarak, en hızlı tur zamanına sahip 1. ve 3. sırayı elde ettiler.

Dün yapılan ilk antrenman turlarında 16, kaza geçirdiği ikinci antrenman turlarında ise 19. sırada yer alabilen Red Bull Takımı Pilotu Mark Webber, bugünkü üçüncü antrenman turlarında ise en hızlı pilot oldu. Red Bull’un diğer pilotu deneyimli David Coulthard ise en iyi 3. tur zamanını elde etti.

Webber, 1.27.030’luk derecesiyle dün ve bugün yapılan 3 antrenman turunun da en hızlı derecesine imza atmış oldu. Renault pilotu Fernando Alonso, 1.27.172 ile ikinci, David Coulthard ise 1.27.193 ile üçüncü sırada yer aldı. Üçüncü antrenman turlarının 4. sırasında ise Williams takımının Alman pilotu Nico Rosberg kendine yer buldu.

FERRARİ VE MCLAREN MERCEDES BU KEZ GERİDE KALDI

İstanbul Park’ta dün yapılan antrenman turlarında ilk 3 içinde yer almayı başaran Ferrari ve Vodafone McLaren Mercedes pilotları bu kez Red Bull, Renault ve Williams pilotlarının gerisinde kaldı.

Ferrari’nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa 1.27.530 ile 5., takım arkadaşı Kimi Raikkonen ise 1.27.837 ile 11. olabildi.

Vodafone McLaren Mercedes’ten İngiliz Lewis Hamilton, 1.27.658 ile 7., aynı takımdan Heikki Kovalainen ise 1.27.849 ile 12. olabildi.

BMW SAUBER DE BEKLENENİ VEREMEDİ

Takımlar sıralamasında, geride kalan 4 yarış sonucunda 2. durumda bulunan BMW Sauber takımı İstanbul Park’taki 3 antrenman turunda beklenen performansını gösteremedi.

Pilotlar sıralamasında 3. durumda bulunan BMW Sauber pilotu Polonyalı Robert Kubica, 3. antrenman turlarında 1.27.971 ile 16., Alman pilot Nick Heidfeld ise 1.28.655 ile 19. sırada yer aldı.

RAIKKONEN 323 KİLOMETREYE ÇIKTI

Kimi Raikkonen, 3. antrenman turlarında 323.2 kilometre hıza ulaşarak, en yüksek hıza çıkan pilot oldu.

Felipe Massa 320.1, Lewis Hamilton ise 319.5 kilometre hızla Raikkonen’i izlediler.

Bu arada 3. antrenman turlarında tam 16 pilot 1.28’in altında derece yaparken, 3 pilot 1.28, 1 pilot ise 1.29’lu derecelere imza attı.

Gökçay
11-05-08, 08:15 PM
Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sini Felipe Massa kazandı. Ferrari pilotu, İstanbul Park'ta üst üste üçüncü kez zafere ulaştı.

Ferrari pilotu Felipe Massa üst üste üçüncü kez pole position'da başladığı Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye'sini üçüncü kez kazanmayı başardı.

Vodafone McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton ve Ferrari'den takım arkadaşı Kimi Raikkonen'in önünde zafere ulaşan Massa, İstanbul'dan aldığı 10 puanla sürücüler klasmanında ikinciliğe yükseldi.

Dördüncü kez koşulan Türkiye yarışında BMW'den Robert Kubica dördüncü ve takım arkadaşı Nick Heidfeld beşinci sırayı aldı.

Renault'dan Fernando Alonso, Red Bull'dan Mark Webber ve Williams'tan Nico Rosberg İstanbul'dan puanla ayrılan diğer pilotlardı.

Formula 1 2008 sezonunda geride kalan beş yarış sonunda Raikkonen 35 puanla zirvedeki yerini koruyor, 28'er puanla pilotlardan Massa ikinci, Hamilton üçüncü sırada.

Markalar klasmanında lider Ferrari 63 puanda, ikinci BMW Sauber 44 ve üçüncü Vodafone McLaren Mercedes 42 puana sahip.

58 turluk yarışın startında Massa ilk sırayı korumayı başardı, Raikkonen iki sıra gerileyerek altıncılığa düştü, Lewis Hamilton bir ve Robert Kubica iki sıra çıkarak Massa'nın ardından sıralandı.

Henüz ilk turda start düzlüğünün sonunda Giancarlo Fisichella'nın Kazuki Nakajima'ya çarpması sonucu iki pilot da yarış dışı kaldı. Heikki Kovalainen ikinci sırada başladığı mücadelede sol arka lastiği patlayınca çok erken bir pit stop yapmak zorunda kaldı ve gerilere düştü.

İlk pit stopunu Hamilton'dan üç tur sonra yapan Massa piste Hamilton'ın önünde çıkmayı başardı. Vodafone McLaren Mercedes pilotu 24. turda atak yaparak Massa'yı 12. virajda geçti ve liderliğe yükseldi.

Hamilton ikinci pitini 33. turda yaptı ve pite girmeden önce elde ettiği sekiz saniyelik fark doğal olarak kendisine yetmeyince piste iki Ferrari'nin arkasında döndü.

Massa ve Raikkonen'in ikinci kez pite girmesinden sonra Hamilton'ın üçüncü ve son kez pit stop yaptı, yakaladığı fark Massa'nın önünde çıkmasına yetmese de Raikkonen'in önünde çıkarak ikinciliğe yerleşti.

Raikkonen, kalan 12 turda Hamilton ile arasındaki zaman farkını yarım saniyeye kadar indirmesine rağmen rakibini geçemedi ve Massa ile Hamilton'ın ardından üçüncülüğe razı oldu.

Honda'nın Brezilyalı pilotu Rubens Barrichello, kariyerindeki 257. grand prix yarışına çıkarak Formula 1 tarihine geçtiği Türkiye Grand Prix'sini 14. sırada tamamladı.

Seyirci sayısı her yıl azalan Türkiye Grand Prix'sinde bu yarışta da tribünlerde büyük boşluklar gözlenirken, ilk yıllarda verilen resmi seyirci sayısı, geçen yıl olduğu gibi açıklanmadı.

Türkiye GP klasmanı

1 F. Massa Ferrari 1 saat 26 dakika 49.451 saniye
2 L. Hamilton McLaren + 3.779
3 K. Raikkonen Ferrari + 4.271
4 R. Kubica BMW + 21.945
5 N. Heidfeld BMW + 38.741
6 F. Alonso Renault + 53.724
7 M. Webber Red Bull + 1:04.229
8 N. Rosberg Williams + 1:11.406
9 D. Coulthard Red Bull + 1:15.270
10 J. Trulli Toyota + 1:16.344
11 J. Button Honda + 1 tur
12 H. Kovalainen McLaren + 1 tur
13 T. Glock Toyota + 1 tur
14 R. Barrichello Honda + 1 tur
15 N. Piquet jr. Renault + 1 tur
16 A. Sutil Force India F1 + 1 tur
17 S. Vettel Scuderia Toro Rosso + 1 tur
b. S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 34 tur
b K. Nakajima Williams + 57 tur
b. G. Fisichella Force India F1 + 58 tur

Formula 1 Dünya Şampiyonası Klasmanı Formula 1
(http://www.cnnturk.com/SPOR/FORMULA1/haber_detay.asp?PID=511&haberID=437683) 2008 Grand Prix Takvimi (http://www.cnnturk.com/SPOR/FORMULA1/haber_detay.asp?PID=513&haberID=420773)

Gökhan Sağdıç
12-05-08, 12:32 AM
İşte senin geldiğinin en büyük göstergesi abi yine vermişsin çoşkuyu F1 haberlerine...:D

Gökhan Sağdıç
12-05-08, 12:35 AM
Bu arada abi şu Alonsoyu tutmaya başladığızdan beri(Nejdet Abim,Muharrem Abim ve ben) adam ilk üçe giremiyo yaw... Ne ayak varmış bizde:D:D:D:D

Gökçay
12-05-08, 02:53 PM
İşte senin geldiğinin en büyük göstergesi abi yine vermişsin çoşkuyu F1 haberlerine...:D

:D belli oldu demi geldiğim ? baktın ki ben F1 haberi sunmuyorum o zaman ben yokkum demek ...

Gelelim Yorumlara : Artık İstanbul'un bu " tarihi yazma " kaderine inanıyorum , hemde hiç olmadığım kadarıyla inanıyorum... Neden mi ? geçmişte ki tarihe bakarsanız hep efsane, destan yazanlar hep İstanbuldan söz ediyor ( savaşlar , spor'un çeşitli dalları vs ) . İşte dünde F1 tarihinin en iyi yarşlarından biri de dün ( pazar günü ) yapıldı ( bence ). Beni bilen bilir 15 sendir F1 izlerim ve çok yarşlar gördüm ama İstanbul yarışı bam başkaydı... Yarış baştan sona hep çekişme , hemde her yerinde, başında ,ortasında , sonunda ilk dakikadan itibaren son saniyeye kadar ( Finish çizgisi geçildiğinde 1, 2 ve 3'cü sırada ki arabalar 3.800 sn arasında fark vardı ) heycan doluydu ...

Bu arada Gökhan'cım sakın F.Massa veya K.Raikkonen'i tutma , sen Alonso'da kal... senin tutuğun adamlar hakikaten durumları iyi olmuyor bunu tehcil edecem yakında :D sen Mclaren'i tut en iyisi o zaman biz açık ara önde şampiyon oluruz ... hehheh

SiBeL
12-05-08, 03:07 PM
Sevgili Gökçay....Motor Sporları konusunda senin gibi sıkı bir takipçi olmak ne mümkün.....:)

Yokluğun hemen farkediliyor......

Biz de nacizane elimizden geldiği kadar okuduğumuz haberleri paylaşmaya çalıştık.

Benim motor sporlarına olan ilgime gelince...Bundan 4 sene önce yani istanbulpark daki ilk yarışlı yerinde seyretme imkanı buldum.

3 gün arka arkaya istanbulpark a gittim.daha önce bu işle hiç ilgisi olmayan biri olarak bile o motor seslerini hiç unutamıyorum.

Ondan sonraki yarışları tv den takip etmeye çalıştım.Benim seyrettiğim sene Raikonen birinciydi.Sonra Massa kimselere bırakmadı maalesef.Benim favorim hala Raikonen dir....

Gökçay
12-05-08, 03:21 PM
Sevgili Gökçay....Motor Sporları konusunda senin gibi sıkı bir takipçi olmak ne mümkün.....:)

Yokluğun hemen farkediliyor......

Biz de nacizane elimizden geldiği kadar okuduğumuz haberleri paylaşmaya çalıştık.

Benim motor sporlarına olan ilgime gelince...Bundan 4 sene önce yani istanbulpark daki ilk yarışlı yerinde seyretme imkanı buldum.

3 gün arka arkaya istanbulpark a gittim.daha önce bu işle hiç ilgisi olmayan biri olarak bile o motor seslerini hiç unutamıyorum.

Ondan sonraki yarışları tv den takip etmeye çalıştım.Benim seyrettiğim sene Raikonen birinciydi.Sonra Massa kimselere bırakmadı maalesef.Benim favorim hala Raikonen dir....

Ben ilk izlediğimde Brezilya GP ve yarışta bir ölüm gerçekleşti ( Alfon Senna 1992' de öldü ) ve o zamandan beri F1 takip ederim...

Not : Brezilya GB ilk virajı "S" şeklinde ve Senna orda öldü , o yüzden o viraja Senna virajı diyorlar ( aklında olsun bazen o virajı konuşurlar muhabirler , bilesin nerde olduğunu )

Senin adına sevindim sibel , insan birazda adrenalin ister , hercan ister ...
Bakıyorumda sende benim gibi Ferrari'csin :) bu güzel işte çünkü Nejdet abi , Yener abi ve Gökhan kardeşim hepsi bana karşı , ben tek kalıyordum şimdi bir kiş daha bana katılığı için sevindim doğrusu... sende doğru yolldasın :D

Not : yazdığın yazıda ufak düzeltmeler yapayım ( seni kırmak için değil yalnış anlama ) 3 sene önce ilk yarış yapıldı ve artı bu 3 yarışıda F.Massa kazandı , Kimi Raikonen hiç burda kazanamadı ama 2 ci olmuştur.

SiBeL
12-05-08, 04:25 PM
Sevgili Gökçay...
istanbu park pisti 2005 yılında açıldı ve ilk yarışlar 2005 yılında yapıldı.Bu sene 2008 olduğuna göre istanbulda 4.yarış yapıldı.

Dediğim gibi motor sporları konusunda senin kadar engin bilgiye sahip değilim elbet ama bizzat yerinde izlediğim bir yarışı da çok iyi hatırlıyorum(biraz yaşlandık ama daha bunamadıkk :) )O yarışı Kimi Raikonen McLaren kazandı.İstanbul park da inanılmaz çok Finlandiyalı izleyici vardı.Durmaksızın tezahurat yaptılar.Yarışın sonunda arabalarımızı parkettiğimiz yere doğru ulaşmak için bütün pistin etrafını boydan boya yürümek zorunda kaldığımızda....yanımızdan çok sayıda Finli geçiyordu.

Hatta hatırladığım birşey daha var.O yarışta Alonso 2.oldu.

Hatta bir efsaneyi...Michael Schumacher i de 3 gün boyunca izleme şansı bulduğum için mutluyum.

O sene açılışa özel olarak yarışçılar üstü açık klasik otomobiller üzerinde trübünleri de selamladılar.hatırladığım bir başka ayrıntı da en çok alkışı Michael Schumacher'in aldığı idi.....

Gökçay
12-05-08, 05:27 PM
hıı benim bildiğim kadarıyla schumi burda hiç yarışmadı , emekli olduğu sene ilk yarış yapıldı 2005 evet ama o da 3 yarış eder 2008 sayarsak , neyse sonuçta senin motor tutkun olması çok güzel inş. kazaları gördükçe soğmazsın:) ben daha çok zevk alıyorum ama gene de allah herkesi korusun tabii

SiBeL
12-05-08, 06:19 PM
Yanlış biliyorsun demekki......:nono: ( kırılma ama :) )

Bu kadar koyu bir motor tutkunu olarak İstanbulparkdaki yarışları iyi takip edememişsin.....:)

2005 1. yarış
2006 2. yarış
2007 3. yarış
2008 4. yarış ediyorr.....Son 3 yarışı da senin söylediğin gibi MASSA aldı ;)

Gökçay
03-06-08, 12:16 PM
http://www.cnnturk.com/images/spor/valencia030608.jpg

Valencia cadde pisti, Ağustos ayında evsahipliği yapacağı ilk Formula 1 mücadelesinden önce İspanya Formula 3 ve GT Open yarışlarıyla test edilecek.

Formula 1 takvimine yeni giren Valencia pisti, Temmuz ayında İspanya Formula 3 ve GT Open serilerinin birer ayağına evsahipliği yapacak.

Pist organizasyonlarını yürüten Valmor Sports'un başkanı Fernando Roig, 26-27 Temmuz tarihlerinde yapılacak yarışların, 24 Ağustos'taki F1 Avrupa Grand Prix'sinden önce çok ciddi bir test niteliği taşıdığını söyledi.

Roig, "bu yarışlar asfalt, pist ve genel olarak organizasyon anlamında bizim için çok önemli sınavlar" dedi.

Eski yarış pilotu ve yarışları organize eden GTSports'un sahibi Jesus Pareja, "Valencia cadde pisti motorsporları dünyasında bir sembol ve referans noktası olacak. Daha önce bir pistin bu kadar heyecan ve merak konusu olduğunu hiç görmedim" diye konuştu.

Valencia'da koşulacak İspanya Formula 3 ve GT Open yarışlarını 20 bin kişinin izlemesi bekleniyor.

Gökçay
25-06-08, 11:14 AM
Formula 1 Fransa Grand Prix'sini Felipe Massa kazandı.
22.6.2008

Ferrari yine kazandı
Formula 1’de sezonun 8. yarışı olan Fransa Grand Prix’sine Ferrari damgasını vurdu. Magny-Cours pistinde koşulan 70 turluk yarışın sonunda Ferrari’nin pilotu Felipe Massa, şampiyonluğa ulaşırken, yarışa ilk sırada başlayan takım arkadaşı Kimi Raikkonen ise ikinciliği elde etti. Fransa’daki başarısıyla bu sezon 3. zaferine ulaşan Brezilyalı pilot, aynı zamanda dünya şampiyonası klasmanında da liderliğe yükseldi. En büyük sürpriz ise Toyota pilotu Jarno Trulli’nin yarışı 3. sırada tamamlaması oldu. İtalyan sürücü, bu derecesiyle 3 yıl sonra podyuma çıkmayı başardı.

Ne kadar askerde olsam gene de yarşıları kaçırmıyorum maşallah bana :D : hemen yorumumu yapayım ... Öncelikle bence bu yarış Ferrari için ayrı bir sevinç ve ayrı bir zafer getirdi nedeni hemem açıklayım ; Eğer yarışı izleyen görmüştür Kimi.R arabasında egzoz arızası meydana geldi buna yağmen yarışı bırakmayıp devam etti. Her ne kadar 2 ci bitirdi ise de gene de memnun olunmalı çünkü böyle bir durum da başka fakımlarda olsa büyük ihtimalle yarış dışı veya çok geç yarışa gönebilir diye düşnüyorum. Arıza esnasında arabası biraz yavaşladı ( tur başlında 2 sn yani 2.000 ) daha yaşa dönüyordu ve allahtan aradaki fark o kadar açıktı ki 5 tur sonra bile aradaki fark sadece 14 sn ermişti ve sonra arıza bilgisayar ile düzeltilip ( tahmin diyorum ) gene eski hızına kavuştu ve sonra zaten yarışı 2 ci olarak bittirdi... Bence güzel vir yarıştı az kaza ama her tarafta çekişme vardı , işte en güzeli bu zaten. Tşkler arkadaşlar .....

recai
26-06-08, 12:31 PM
askerde bu yarışları seyretmek zor olmuyormu?

Gökçay
30-09-08, 03:00 PM
Formula 1 tarihinin ilk gece yarışını Renault pilotu Fernando Alonso kazandı.

İki kez F1 dünya şampiyonu Alonso, 2008 sezonundaki ilk birinciliğini Singapur'daki cadde pistinde elde etti.

27 yaşındaki İspanyol pilot, 15. sırada başladığı Singapur Grand Prix'sini Nico Rosbeg ve Lewis Hamilton'ın önünde ilk sırada bitirdi.

Alonso geçtiğimiz yıl McLaren için mücadele ederken İtalya'da ulaştığı birincilikten sonra ilk kez yarış zaferi yaşarken, kariyerinde 20. kez grand-prix kazandı.

Formula 1 tarihinin ilk gece yarışını üçüncü sırada bitiren klasman lideri Hamilton, şampiyonluk yarışındaki en ciddi rakibi Felipe Massa'nın ancak 13. sırada finişe ulaşması sayesinde puan farkını yediye yükseltti.

Bitime üç yarış kala Hamiton 84, Massa 77 puanda. 64 puanla üçüncü sırada yer alan Robert Kubica ve 57 puanla dördüncü durumdaki Kimi Raikkonen de Singapur'dan puan çıkaramadı.

Yarışa pole position'da başlayan Massa 15 tur kontrollü şekilde önde götürdüğü mücadeledeki iddiasını dah ilk pit stop sırasında kaybetti.

Nelson Piquet'nin güvenlik aracının piste çıkmasına yol açan kazasından sırasında pite giren Massa benzin hortumu çıkarılmadan hareket etti, ardından sıkışan hortumun çıkarılması zaman alınca piste son sırada döndü. Brezilyalı pilot bir de pitten geçme cezası alınca umudunu tamamen kaybetti.

Ferrari'nin diğer pilotu Kimi Raikkonen beşinci sırada giderken bitime dört tur kala duvara çarptı. Fin sürücü üst üste dördüncü yarışından da puan çıkaramadı, İtalyan takımının 46 yarışlık puan alma serisi de sona erdi.

Gece olmasına rağmen çok sıcak ve nemli bir havada koşulan 61 turluk yarışı Toyota'dan Timo Glock dördüncü, Monza'nın galibi Sebastian Vettel beşinci ve BMW Sauber'den Nick Heidfeld altıncı olarak bitirdi.

Red Bull'dan David Coulthard yedinci ve Willams'tan Kazuki Nakajima sekizinci sırada finişe ulaşarak Singapur'dan puanla ayrılan son iki pilot oldu.

Markalarda Vodafone McLaren Mercedes 134 puanlı Ferrari'yi geçerek 135 puanla liderliğe yükseldi. BMW Sauber 120 puanla üçüncü sırada. Sıradaki yarış 12 Ekim'de Japonya'da koşulacak.

Singapur GP sonuçları

1. Fernando Alonso Renault 1sa 57dk 16.304 sn
2. Nico Rosberg Williams-Toyota +00:02.957sn
3. Lewis Hamilton McLaren 00:05.917
4. Timo Glock Toyota 00:08.155
5. Sebastian Vettel Toro Rosso-Ferrari 00:10.268
6. Nick Heidfeld BMW Sauber 00:11.101
7. David Coulthard RedBul -Renault 00:16.387
8. Kazuki Nakajima Williams-Toyota 00:18.489
9. Jenson Button Honda 00:19.885
10. Heikki Kovalainen McLaren 00:26.902
11. Robert Kubica BMW Sauber 00:27.975
12. Sebastien Bourdais Toro Rosso-Ferrari 00:29.432
13. Felipe Massa Ferrari 00:35.107
14. Giancarlo Fisichella Force India-Ferrari 00:43.571
15b.Kimi Raikkonen Ferrari 4 tur
b. Jarno Trulli Toyota 11 tur
b. Adrian Sutil Force India-Ferrari 12 tur
b. Mark Webber RedBull-Renault 32 tur
b. Rubens Barrichello Honda 47 tur
b. Nelson Piquet Renault 48 tur

b.: bıraktı
En hızlı tur: Kimi Raikkonen, 1: 45.599 (14)

Anlaşılıyor ki siz ( Nejdet abi ve Gökhan kardeşim ) el birliği ile Alonso'yu hem 1 ci hem de Ferarri'yi el birliği ile puan alma rekorunu bitirdiniz ... :D hadi gene iyisiniz ...

Bu K.Raikkonen ne yapıyor böyle ... ben kullansam bu kadar kötü kullanmam arabayı yaa BİRİ ONU BU TAKIMDAN ATSIN !!!!!! :ranting3: